وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 1 فروردين 1396 ساعت 04:39   |   کد مطلب: 1566
پایه ستون تاریخی در پناه کولر آبی
موزه فضای باز محوطه تاریخی هگمتانه زاییده ابتکار تازه‌ای بود که  مسئولان در حوزه میراث فرهنگی همدان به دلیل مرمت موزه آن را ارائه دادند، اما به محض ورود به این محوطه با تصاویری نازیبا روبه‌رو می‌شوید.

به گزارش نافع،در این محوطه آجرهای قرمز، پایه‌ای برای نگهداری کتیبه‌های تاریخی سنگین شده‌اند. پایه ستون تاریخی زیر کولر آبی قرار گرفته است و احتمال گیر کردن پاي گردشگران به مفتول‌ها بسیار بالاست البته با دیدن عکس جایی برای توضیح نمی‌ماند.
مدیران اداره‌كل میراث فرهنگی همدان اما به نظر می‌رسد که بیشتر نگران علوفه‌های سبز شده در محوطه هگمتانه و آتش زدن آنها هستند. اگر زمستان از راه برسد، این آثار تاریخی چه سرنوشتی پيدا خواهند كرد؟
دیدار از محوطه تاریخی هگمتانه یعنی دیدار از گل سرسبد آثار تاریخی همدان، محوطه‌ای که اگر وارد آن شوید، یعنی می‌خواهید بخش مهمی از تاریخ این شهر را بشناسید. یکی از مهمترین مکان‌ها برای بازدید از این محوطه «موزه فضای باز» است.
در این موزه، کتیبه‌ها و سنگ‌های تاریخی روی آجرهای قرمز گذاشته شده‌اند.  اکنون وضعیت این پایه ستون تاریخی برای دوستداران میراث فرهنگی تبدیل به یک سؤال مهم شده است. آیا این کولر آبی می‌تواند پناه مناسبی برای این پایه ستون باشد؟ مسئولان اداره‌كل میراث فرهنگی آیا به این موزه سر زده‌اند؟ کتیبه‌هایی که کنار دیوار تکیه داده شده‌اند، همه ترک خورده و اقدامی برای مرمت آنها نشده است.
بخش‌های انتهای موزه کوچک فضای باز هگمتانه، محل انباشت وسایل اضافه شده است. به نظر می‌رسد موزه‌ای که یکی از مهمترین بخش‌های هگمتانه را تشکیل می‌دهد، بیشتر شبیه محل انباشت آثار تاریخی است.
وضعیت این موزه این روزهای پر مسافر تداعی‌گر، موزه فضای باز تبریز است. موزه‌ای که بسیاری از آثار تاریخی آن دارای وضعیت بسیار نامناسبی هستند. این موزه نیز در چند سال گذشته حال و روز خوبی نداشته و بخش‌های مختلفی از آثار آن دچار صدمات جدی شده است. موزه فضای باز هگمتانه همدان نیز یکی از موزه‌های باز ایران است که حال و روز بدي دارد.
این در حالی است که همدانی‌ها میراثشان را در این مجموعه به امانت گذاشته‌اند. امروزه بیشتر باستان‌شناسان، تپه باستانی هگمتانه واقع در مرکز شهر را - که پهناورترین تپه باستانی ایران است - بازمانده سازه‌های کاسی، مادی، هخامنشی و پس از آن می‌دانند. مساحت این تپه نزدیک 30 هکتار است که با در نظر گرفتن بخش‌هایی که جزو محدوده تپه باستانی بوده، ولی اینک ساختمان‌های مسکونی بر روی آن ساخته شده، به بیش از 40 هکتار نیز می‌رسد.
به گزارش میراث فرهنگی، هگمتانه پایتخت شاهنشاهی مادها و پایتخت تابستانی ایران در زمان هخامنشیان و اشکانیان بوده است. این شهر کهن، نخستین پایتخت ایران بوده و به همراه آتن در یونان و رم در ایتالیا از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده و مهم است. با این تفاوت که همدان از آن دو شهر نیز قدیمی‌تر است.
یونانیان هگمتانه را اِکباتان می‌خواندند. هرودوت این شهر را ساخته دیااکو دانسته و گفته است: «هفت دیوار داشته که هر کدام به رنگ یکی از سیاره‌ها بوده‌اند»، اما حالا بايد گفت، این آثار تاریخی و ارزشمند به جا مانده از تاریخ همدان در کنار دیوارها رها شده‌اند و در معرض نابودي هستند.
امروز مهمترین مسأله، ساماندهي اين موزه است، اما آیا بزودی اين امر محقق مي‌شود؟

منبع:همدان‌پیام

 

 

 

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما