به گزارش نافع، سيدمهدي حسيني در نشست بررسي تحقق همدان به عنوان شهر سبز پايدار در شوراي اسلامي شهر همدان گفت و افزود: با اتحاد، همدلي و پيگيريهاي مسؤولان استان و شهر، همدان ميتواند نخستين آزمونه شهر سبز پايدار در خاورميانه باشد.
وی افزود: پيگيريهاي مسائل مربوط به رسيدن به شهر سبز پايدار تنها مربوط به شورا و شهرداري نيست بلكه مديريت ارشد و نمايندگان استان نيز نقش بسزايي در اين زمينه به ويژه جذب اعتبارات ملي و اجرايي پروژههاي مؤثر دارند.
حسيني با بيان اينكه تمامي دستگاههاي اجرايي مربوط بايد رويكرد توسعه پايدار را جدي بگيرند، اظهار كرد: با برنامهريزيهاي اصولي و توجه جدي به توسعه پايدار ميتوان بسياري از مشكلات زيست محيطي را برطرف كرد.
حسيني با اشاره به انعقاد تفاهم نامه شورا و شهرداري با سازمان محيط زيست كشور افزود: هدف اصلي از اين امر با توجه به شرايط زيست محيطي كشور و دنيا، معرفي همدان به عنوان اولين آزمونه شهر سبز پايدار در ايران و جهان است.
وي با اشاره به كاهش نزولات آسماني و بحران آب در ايران ادامه داد: براي جلوگيري و پيشگيري از خشكساليهاي دهههاي آينده پرداختن به موضوع توسعه پايدار ميتواند راهكار مناسبي باشد.
معاون مركز امور بينالمللي و كنوانسيون سازمان محيط زيست كشور با بيان اينكه متأسفانه ايران تأثيرپذيري بسياري از پديده گرمايشي جهان دارد، اظهار كرد: پديده خشكي در ايران 5/1 درجه است در حالي كه اين ميزان در دنيا نيم درجه است و با وجود سه برابري خشكسالي، جمعيت 70 ميليوني كشور چندين برابر دنيا مصرف انرژي دارند كه اين تهديد بزرگي براي ما است.
سيدمهدي حسيني همچنين به صنعتي نبودن شهر همدان اشاره كرد و افزود: با جدي گرفتن شهر سبز پايدار از اين پس واحدهاي صنعتي ميتوانند بر اساس استانداردها و ارزيابيهاي زيست محيطي ايجاد شوند.
مصرف انرژي مهمترين معضل كشورهاي جهان
حسيني مصرف انرژي را مهمترين معضل كشورهاي جهان برشمرد و گفت: ايران علاوه بر اين با مشكل آب نيز مواجه است و در راستاي مديريت صحيح اين دو موضوع همدان به عنوان آزمونه شهر سبز انتخاب شده تا در كنار حفظ طبيعت زيباي آن فرهنگ توسعه پايدار به ديگر استانها نيز منتقل شود.
وي ادامه داد: شهر سبز پايدار عنواني جهاني و بينالمللي است و براي رسيدن به هدف نيازمند تجربيات بينالمللي هستيم، بر اين اساس با يكي از شركتهاي خارجي در حوزههاي مختلف وارد مذاكره شده ايم كه تاكنون مكاتباتي هم صورت گرفته و موفقيت آن نيازمند پيگيريها و كمك استاندار، نمايندگان و مديريت شهري است.
معاون مركز بينالمللي و كنوانسيون سازمان محيط زيست كشور طراحي شهرهاي هوشمند را از اقدامات شركت خارجي مورد نظر بيان كرد و گفت: با توجه به دسترسي بيشتر شهروندان به فناوري و تكنولوژي روز از جمله اينترنت، ميتوان با ايجاد مديريت منسجم و راهاندازي سيستم اتوماسيون اداري بسياري از سفرهاي درون شهري را كاهش داد و اين امر در كاهش آلودگيهاي زيست محيطي بسيار تأثيرگذار است.
مديران همدان رويكرد توسعه پايدار را در برنامههاي خود لحاظ كنند
سيدمهدي حسيني تأكيد كرد: لازم است تمامي مديران استان رويكرد شهر توسعه پايدار را در برنامههاي خود لحاظ كرده و در اجراي هر پروژه و طراحي سرمايه پايدار محور كار قرار گيرد.
حسيني با بيان اينكه براي موفقيت در امر معرفي شهر سبز پايدار نيازمند تجارب كشورهاي ديگر هستيم، گفت: با توجه به وجود ظرفيتهاي علمي در كشور به ويژه متخصصين ميتوان با استفاده از تجربيات كشورهاي خارجي از حداقل امكانات به طور منسجم بهترين بهره را برد و اين امر نيز با كار گروهي و اتحاد انجامپذير است.
وي توجه به موضوع حمل و نقل و ترافيك، مديريت پسماند و استفاده از انرژيهاي نو را از برنامههاي مهم در تحقق شهر سبز پايدار دانست و افزود: عدم ايجاد نيروگاههاي فسيلي و توليد انرژيهاي بادي و خورشيدي از اهداف وزارت نيرو است، چرا كه انرژيهاي نو ميتواند راهكار پيشبرد شهر سبز پايدار باشد.
وي با بيان اينكه شهرداري ميتواند با بهرهگيري از انرژيهاي نو هم برق شهر را تأمين و هم توليد كننده باشد، اضافه كرد: آبهاي زيرزميني سرمايههاي ارزشمندي هستند كه بايد به درستي مديريت شود.
حسيني با اشاره به اينكه متخصصين حوزه معماري و ساخت و ساز را بايد به سمت احداث ساختمانهاي هوشمند پيش ببرند، افزود: متأسفانه عمر مفيد ساخت و ساز در كشور ما به 30 سال ميرسد در صورتي كه اين ميزان در دنيا 150 سال است.
به گفته حسيني تحقق شهر سبز پايدار رونق صنعت گردشگري و اقتصادي بالايي را به دنبال خواهد داشت كه در اين راستا بايد به دنبال جذب سرمايهگذار بود.
وي ادامه داد: سرمايهگذاران همداني زيادي در نقاط مختلف كشور فعاليت دارند كه اگر بتوان آنها را در حوزه توليد برق بادي و خورشيدي جذب كرد اين امر سودآوري بسياري را براي سرمايهگذار و نيز شهر به خواهد دنبال خواهد داشت.
پيشبرد شهر سبز پايدار هماهنگي مسؤولان استان را ميطلبد
حسيني نخستين قدم در تحقق شهر سبز پايدار را آمادگي ذهني مسؤولان استان از اين موضوع دانست و گفت: عليرغم وجود محدوديتهاي مالي، مسؤولان استان همدان بايد با هماهنگي هم مصمم به پيشبرد اين طرح باشند، چرا كه با تحقق اين امر آيندگان نيز اين مسير را طي خواهند كرد.
معاون مركز امور بينالمللي و كنوانسيون سازمان محيط زيست كشور در پايان سخنانش اظهار كرد: همدان به عنوان شهر سبز پايدار استعداد اين را دارد كه در جهان معرفي شود.
انتهای پیام/ع
دیدگاه شما