وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 23 آذر 1393 ساعت 10:18   |   کد مطلب: 11564
افزایش 25 درصدی برداشت چغندر قند در نهاوند
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: از ابتدای فصل برداشت چغندرقنداز مزارع شهرستان نهاوند تاکنون 134هزار تن چغندرقند از سوی کشاورزان به پنج کارخانه قند کشور تحویل داده شده است .

به گزارش نافع، احد ظفری افزود:شهرستان نهاوند یکی از مراکز اصلی کشت چغندرقند است که بیش از 50 درصد چغندر تولیدی استان از این شهرستان بدست می آید.
وی با بیان اینکه کار برداشت محصول چغندر قند در بیش از سه هزارو 500 هکتار از اراضی شهرستان از اوایل مهرماه سالجاری آغاز شده است افزود: پیش بینی برداشت ما از زمین های زیر کشت 130 هزار تن بود که خوشبختانه این رقم تا پایان فصل برداشت به 134 هزار تن رسیدکه در مقایسه با میزان برداشت سال گذشته که 105 هزار تن بود 25 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی افزود: چغندر تولیدی نهاوند با میانگین عیار بیش از 16 درصد از جمله محصولات تولیدی است که کارخانه های قند به علت کیفیت بالا از مشتریان خوب آن محسوب می شوند .
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: در آمد حاصل از چغندر تولیدی امسال در شهرستان 330 میلیارد ریال می باشد که تزریق این میزان سرمایه به شهرستان باعث رونق بیشتر تولیدات کشاورزی و همچنین بالا رفتن اشتغال می شود .
وی از پرداخت پول کشاورزان توسط کارخانه های قند خبر داد و افزود: کشاورزانی که تا قبل از مهرماه چغندر خود را تحویل کارخانه داده اند تسویه حساب آنها در حال انجام است و مابقی نیز در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت.
شهرستان نهاوند به علت داشتن آب و هوای مساعد و همچنین بارشهای مناسب و جاری بودن رودخانه های دائمی مانند گاماسیاب یکی از قطبهای اصلی کشاورزی در سطح استان است که کشاورزی در آن رونق فراوان دارد به گونه ای که این شهرستان در 14 محصول کشاورزی در سطح استان جایگاه برتر را دارا است.
بیش از 76 هزار هکتار از مزارع نهاوند زیر کشت انواع محصولات کشاورزی و باغداری قرار دارد که نزدیک به 50 هزار هکتار آن مربوط به محصولات کشاورزی و مابقی به باغات اختصاص دارد.
از عمده ترین محصولات تولیدی این شهرستان می توان به گشنیز ، کلزا ، چغندر قند ،آفتابگردان ،گندم و جو و محصولات باغی مانند سیب ،هلو و گردو اشاره کرد.
از نکات جالب توجه اینکه این شهرستان قطب اصلی تولید گشنیز کشور بوده و 68 درصد گشنیز تولیدی کشور از مزارع نهاوند برداشت می شود، این محصول برای ساخت عطر و دارو به کشورهای پاکستان و آلمان صادر می گردد.
مجموع تولیدات سالانه محصولات کشاورزی اعم از محصولات باغی ،زراعی و دامی نهاوند 620 هزار تن می باشد که ارزش ریالی آنها هفت هزار و 170 میلیارد ریال می باشد .
شهرستان نهاوند سومین شهر بزرگ استان همدان با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 190 هزار نفر در 105 کیلومتری جنوب استان همدان واقع شده است.

انتهای پیام/ح

دیدگاه شما