به گزارش نافع، بهطور كلی درآمد شهرداریها از دو منبع درآمد داخلی شامل دریافتیهای مستقیم شهرداری از عوارض مستغلات (اراضی و املاك) و درآمد حاصل از عوارض غیرمستغلات و یا درآمد خارجی شامل درآمدهایی است كه خارج از سازمانهای شهرداری دریافت میگردد تامین می شود.
امروزه در بسیاری از شهرهای کشور ما نحوه کسب درآمد توسط شهرداری ها به چالشی بزرگ تبدیل شده است به گونه ای که تنها مأمن درآمدی شهرداری ها از محل صدور پروانه است؛ در حالی که این روش مدت ها است در بعضی از کلانشهر ها منسوخ شده و درآمدهای ناشی از صدور پروانه به حداقل رسیده و این شهرها از محل درآمدهای پایدار منابع خود را تامین می کنند.
شهرداری همدان یکی از شهرداریهای کلانشهر های کشور است که متاسفانه بخش اعظم منبع درآمدی آن از محل صدور پروانه تامین می شود که در راستای کسب در آمد از منابع پایدار ضمن تاکید شورای اسلامی شهر، شهرداری همدان نیز به دنبال ایجاد بسترهای لازم جهت این موضوع بوده که در این زمینه اقدام به جذب سرمایه گذار و یا احداث واحدهای تولیدی نموده است.
کارخانه سیمان شهرداری همدان یکی از این واحدهای تولیدی است که توسط شهرداری در روستای داق داق آباد از توابع شهرستان کبودراهنگ با ظرفيت توليد روزانه سه هزار و 300 تن احداث شده و در حال حاضر دارای امکانات و تجهیزاتی از جمله مسیر اختصاصی دسترسی، تاسیسات برق، محوطه چاه آب،انبار مواد ناریه،مجوز 8 معدن و ... است اما متاسفانه بنا به مسایل اجرایی وقت فعالیت آن مدتی است که متوقف شده است.
قرار بود با بهرهبرداري از كارخانه سيمان شهرداری براي حدود 500 نفر به صورت مستقيم و دو هزار نفر هم غيرمستقيم شغل ايجاد شده و روزانه هم بيش از سه و 300 هزار تن سيمان در اين واحد براي مصارف داخلي و خارجی توليد شود.
به گفته مسؤلین ذیربط کارخانه سیمان شهرداری همدان با داشتن امتیازات و امکانات راه اندازی آماده مشارکت و یا حضور بخش خصوصی است.
رئيس كميسيون بودجه ، حقوقي و اموراداري شورا در راستاي بررسي وضعيت كنوني كارخانه سيمان شهرداري به همراه مديرعامل شركت سيمان شهرداري همدان از نزديك از اين واحد تولیدي بازديد بعمل آورد.
حسين قراباغي ضمن تشكر از زحمات كاركنان در حفظ و نگهداري كارخانه سيمان شهرداري همدان به عنوان سرمايه شهر گفت: شهرداري بايد در راستای ايجاد درآمدهاي پايدار قدم بردارد و راه اندازي كارخانه سيمان مي تواند يكي از اين راه كارها باشد.
قراباغی با بیان اینکه مدیریت شهری می تواند با کسب در آمد از منابع پایدار در طول زمان موجب تقویت شهرداری شود اظهار کرد: این امر خود سبب می شود شهرداری نقش فعال تر و مفید تری در محیط شهری ایفا نموده و نیز پاسخگویی مناسبی به نیاز های شهروندان در محیط شهری داشته باشد.
وی احداث كارخانه سيمان را اقدام ارزشمندي دانست و اظهار كرد : كارخانه سيمان شهرداري همدان گنج پنهاني است كه بايد با ارائه راهكار مناسب مجدداً راه اندازي شود.
رئيس كميسيون بودجه ، حقوقي و اموراداري شورای اسلامی شهر همدان با تاكيد بر اينكه در ايجاد درآمدهاي پايدار بايد از شعارزدگي بپرهيزيم، افزود : ايجاد درآمدهاي پايدار نيازمند بسترسازي و زيرساختهاي لازم است و شهرداري بايد در اين زمينه اقدام كند.
حسين قراباغي با بيان اينكه با احداث كارخانه سيمان قدمهاي مثبتي برداشته شده است، يادآور شد : براي درآمدهاي پايدار سرمايه گذاريها به معناي واقعي صورت نگرفته است چرا كه اگر از ابتداي احداث اين واحد توليدي برنامه ها به خوبي اجرايي مي شد اكنون كارخانه سيمان در درآمدهاي پايدار شهرداري توسعه پايدار و ايجاد اشتغال بسيار موثر داشت.
قراباغي اضافه كرد: با توجه به اينكه در برنامه پنجم توسعه تاكيد شده سالانه بايد درآمدهاي پايدار جايگزين 15 درصد درآمدهاي شهرداريها شود بر اين اساس كارخانه سيمان مي تواند به عنوان يك سرمايه ارزشمند در این راستا مديريت شهري را در توسعه شهري كمك كند.
وی با اشاره به سياست ها و برنامه هاي شوراي چهارم اظهار كرد : شورا خواستار تعيين تكليف نهايي كارخانه سيمان است كه بر اين اساس شهرداري مكلف شده جهت راه اندازي اين واحد توليدي راه كارهاي خود را ارائه نماید.
رئيس كميسيون بودجه ، حقوقي و اموراداري شورا از پيشنهاد سرمايه گذاران بخش خصوصی جهت مشاركت يا خريداري كارخانه سيمان شهرداري همدان خبر داد و گفت : بايد جهت راه اندازي و استفاده از ظرفيت توليد اين واحد توليدي هر چه سريعتر نسبت به تعيين تكليف كارخانه اقدام شود.
قراباغي اظهار امیدواری کرد با جذب سرمايه گذار و يا مشاركت با بخش حقوقي شاهد اثربخشي و بهره برداري از كارخانه سيمان شهرداري باشيم.
مديرعامل شركت سيمان شهرداري همدان با اشاره به اجرای سیاست های کلی اصل 44 و ابلاغیة مقام معظم رهبری در خصوص سیاستهای کلی توسعة بخشهای غیردولتی اظهار کرد: در پیروی از منویات رهبری و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه گذاران می توان در ایجاد درآمدهای پایدار و رونق اقتصادی شهر گام برداشت.
علی لاهوتي ضمن ارائه گزارشي از وضعيت كارخانه سیمان شهرداري گفت : اين واحد توليدي ظرفيت خوب و گنج پنهان شهرداري براي ايجاد درآمدهاي پايدار است.
وی ضمن تشکر از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار همدان جهت حمایت از شرکت سیمان افزود: با توجه به اینکه در همدان همایش سرمایه گذاری برگزاری شد ما نیز آماده استقبال از سرمایه گذاران هستیم.
علی لاهوتي اظهار كرد : اقداماتي كه نیاز است براي احداث يك كارخانه سيمان انجام شود براي اين واحد توليدي صورت گرفته و هم اكنون ايجاد كارخانه نيازمند حمايت جهت راه اندازي است.
لاهوتي از جمله اقدامات صورت گرفته را شامل راهسازي جهت دسترسي آسان از جمله خرديد املاك مسيري ، زيرسازي راه ، خريد پل لوله اي در زير مسير اصلي جهت عبور آب كشاورزي برشمرد و افزود : همچنين جهت تامين آب موردنياز كارخانه زميني به مساحت 3800 مترمربع و محيط 400 مترمربع خرثيداري شده و ضمن ديواركشي دو حلقه چاه به عمق 97 و 95متري حفر و لوله جدا جهت تثبيت اجرا شده است.
وی افزود: عمليات عمراني و تجهیز کارگاهی كارخانه نظير احداث ساختمان هاي اداري، انبار سرپوشیده، موتور برق، موتورخانه ، تعمیرگاه و انبار قطعات، پارکینگ سر پوشیده خودرو ، نگهبانی و... اجرا شده است.
به گفته لاهوتی علاوه بر ساخت بخش هايي از كارخانه در حال حاضر این واحد تولیدی دارای نصب تجهيزات مورد نياز شامل سنگشكنها، موتور برق اضطراري ، موتور شوفاژ، يك دستگاه ترانس برق 100كيلو وات، اجراي خط برق 3 فاز به داخل كارگاه بطول حدود 150متر، يك تانكر هوائي آب به حجم تقريبي 15000ليتر، فونداسيون بچينگ، اجراي سپتيك در خارج از محدوده كارگاه ، 3 عدد سيلو سيمان كنار محوطه بچينگ و كارگاه بلوك زني و فنس كشي دور محوطه تجهيز كارگاه بطول حدود 950 متر است.
مدير عامل شرکت سیمان شهرداری همدان به عمليات خاكي انجام شده توسط شسرکت سیمان برای احداث کارخانه نیز اشاره کرد و یادآور شد: این اقدامات شامل تسطيح محوطه ساخت بلوك سيماني ، تسطيح محوطه انبار روباز، تسطيح دور ساختمانها و قلوه ريزي و اجراي دپوي باطله برداري سايت اصلي حدود 33هكتار و ضخامت حدودي 10سانتي متر است.
علی لاهوتی اضافه کرد: در زمینه ایجاد تاسيسات و تامین برق نیز اقداماتی از جمله جابجائي خط 20كيلوولت روعان جهت احداث راه و تامين عرض كافي، اجراو خريد امتياز خط يك مگا وات دوره ساخت كارخانه بطول 4200متر و نصب MOFو كليد ASS به همراه نظارت كامل دوره اجراتوسط ناظرين اداره برق صورت گرفته است که در اين زمينه ها هم مشكلی وجود ندارد.
لاهوتی از احداث راه معدن بطول دو هزارو 720 متر و عرض متوسط 10متر باشيب مجازومشخصات استاندارد برای کارخانه سیمان شهرداری همدان خبر داد و گفت: برای این واحد تولیدی مجوز هشت معدن اخذ شده که محدوده معدني در نزديكترين موقعيت نسبت به محل سايت و اخذ پروانه اكتشاف و نيز برداشت نقشه توپوگرافي جهت تخمين ذخيره به ثبت رسیده است.
وی خواستار حمایت و تعیین تکلیف کارخانه سیمان شهرداری شد و اظهار کرد: راه اندازی این واحد ضمن درآمد زايي می تواند اشتغال زايي بالايي را هم به دنبال داشته باشد.
با اين اوصاف به نظر مي رسد با تعیین تکلیف کارخانه سیمان شهرداری همدان زمينه براي راه اندازی و تقویت اين واحد تولیدی در آينده اي نزديك فراهم شده و درآمد پایداری نیز برای شهرداری ایجاد شود.
طاهره شهابی
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما