وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 31 خرداد 1393 ساعت 08:23   |   کد مطلب: 7874
زن روستایی، روحیه جهادی او مورد توجه متولیان اقتصاد و فرهنگ کشور قرار گیرد

به گزارش نافع، زن روستایی کودکش را با گوشه های چادر به کمرش می بندد و لالایی شاعرانه سرمی دهد تا خواب آرام، چشمان کودک را نوازش دهد و او بتواند آسوده به دشت رنج و گنج ، پا بگذارد و با آب و زمین و آفتاب یکی شود و حاصل کیمیا گری اش با رنج، نانی شود در سفره های دیگران.

زن مهربان و سختکوش روستایی پا بر پیکره دشت می گذارد و دانه های طلایی به شوق بوسه زدن بر دستان پینه بسته او سر از خاک برمی آورند تا زمین مزرعه خالی از سبزی امید نباشد و بسم ا... گفتن های اوست که خوشه های سبز را طلایی می کند و عطری دلنواز به مزرعه می پاشد .

زن پرتلاش و وفادار روستایی از پخت و پز ، رفت و روب و ترو خشک کردن فرزندانش نمی نالد، دوشیدن شیر ، آب و علف دادن به دام ها و دانه پاشیدن برای مرغ و جوجه ها او را خسته نمی کند و شکوه های پی در پی مرد خانه از پایین بودن درآمد فروش محصولات را نمک زندگی می داند .

او همان روز که پیوند مقدس با مردش می بست عشق را با همه این زحمت ها به دل راه داده است و عظمت همین عشق به محصولشان برکت می دهد و به او جانی و توانی دوباره می بخشد تا بعد از فراغت از کار مزرعه بر کنار دار قالی نشسته و شور ، نشاط و امید را بر قاب فرش، نقشی جاودانه ببندد .

آری زن روستایی نمونه مدیر جهادی است که با کار و کوشش مضاعف از خود الگویی موفق ساخته که می تواند روحیه جهادی او مورد توجه متولیان اقتصاد و فرهنگ کشور قرار گیرد .

ˈجمیله میرزاییˈ که اهل روستای سیمین از توابع شهرستان بهار است و در زمینه کشت گیاهان دارویی و تهیه عرقیجات فعالیت می کند، یک نمونه از صدها مدیر جهادی است که در عرصه کشاورزی روستایی همدان فعال است .

او می گوید: گیاهان دارویی ارزش و اهمیت خاصی در بهداشت و سلامتی دارند و در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مفید هستند و همین موضوع موجب شد به کشت گیاهان دارویی بپردازم.

او که مدت 10 سال است که در زمینه کشت گیاهان دارویی مانند مرزه ، نعنا ، رازیانه ، گشنیز ، آویشن ، بومادران و اسطخودوس ، ریواس و ملیس فعالیت می کند می گوید: همسرم در کوره آجرپزی کار می کرد پس از مدتی او هم به کار من علاقه نشان داد و پابه پای من در کشت ، برداشت و عرق گیری کمک می کند و تمام هزینه های زندگی مان را از این طریق فراهم می کنیم و قصد دارم کارم را توسعه بدم و آینده خوبی برای فرزندانم رقم بزنم .

ˈافسر سعادتˈ بانوی 35 ساله ملایری ، در روستای جیجیانرود سکونت دارد و 12 سال در بخش های مختلف کشاورزی کار کرده و هم اکنون از تولیدکنندگان مطرح ورمی کمپوست استان همدان محسوب می شود.

او می گوید: پس از مرگ پدرم باید روی پای خود مان می ایستادیم از پرورش مرغ بومی و گوشتی کارمان را شروع کردیم بعد از مدتی کشت قارچ را هم اضافه کردیم و از سال 88 تولید کود ورمی کمپوست را با مشاوره واحد ترویج جهاد کشاورزی آغاز کردم.

او که از دو سال پیش در زمینه پرورش قارچ و ورمی کمپوست در شهرستان های ملایر ، تویسرکان و اسدآباد استان همدان فعالیت دارد ادامه داد: تولید ورمی کمپوست به عنوان یکی از راه های مدیریت پسماندهای کشاورزی و خانگی در جامعه روستایی است.

وی اضافه کرد: با کمک زنان کشاورز و روستایی می توانیم از فضولات حیوانی، زباله ها و پسماندهای خانگی برای پرورش کرم استفاده بهینه داشته باشیم و با تولید کود ورمی کمپوست در بالابردن توان اقتصادی روستاییان و کاهش مصرف سم و کود شیمیایی و تولید محصولات سالم تر نقش عمده ای ایفا کنیم.

ˈمرضیه اسماعیلیˈ نیز یکی دیگر از زنان فعال در عرصه کشاورزی استان همدان است که امسال به عنوان تسهیل گر نمونه روستایی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان معرفی شده است .

او که اهل شهرستان رزن است و به همراه خانواده هفت نفره اش در واحد مرغداری صنعتی 20 هزار قطعه ای که در سال 71 احداث کرده اند کار می کند می گوید: اگر بدانم دانسته هایم گره از مشگل کسی باز می کند مضایقه نمی کنم .

این بانوی جهادگر ، اگر چه تحصیلات ابتدایی دارد اما تجربیات خوبی در زمینه پرورش دام و طیور و زراعت دارد و با زبان شیرین و لحن مهربانش هر جوان بیکار و جویای شغلی را سرذوق می آورد تا بتواند روی پای خود بایستند و یک واحد تولیدی کوچک برای خود راه اندازی کند .

کارشناس امور زنان روستایی و عشایری استان همدان در گفت و گو با خبرنگار ما، زنان روستایی را به عنوان پرتلاش ترین قشر جامعه انسانی برشمرد و گفت: زنان روستایی نقش اساسی در تامین رفاه، امنیت و توسعه اقتصادی خانواده و روستا ایفا می کنند.

ˈصالحی عظیمیˈ توجه بیشتر مسوولین استانی در برنامه ریزی های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را از مطالبات زنان روستایی مطرح کرد و گفت: زنان روستایی به دلیل بهره مندی از منابع بیشتر، می توانند نقش پررنگ تری در تولید داشته باشند.

وی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون با مشارکت بسیج مهندسین استان همدان علاوه بر آموزش زنان، زمینه اعطای تسهیلات برای ایجاد مشاغل خانگی در زمینه پرورش طیور بومی ، تولید قارچ خوراکی ، فرآوری و بسته بندی سبزیجات و میوه های خشک و ایجاد گلخانه های کوچک خانگی فراهم شده است تا زنان روستایی بتوانند سهم بیشتری در تولید ناخالص ملی و پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی داشته باشند .

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در گفت و گو باخبرنگار ما زن روستایی را مروج فرهنگ کار و تلاش دانست و گفت: زنان پرتلاش روستا علاوه بر اینکه بستر فعالیت اقتصادی را برای همسرانشان فراهم می کنند، با تربیت فرزندان کارآمد نقش موثری در پیشبرد اهداف اقتصادی و فرهنگی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.

ˈکیوان زاهدیˈ افزود: پرداختن زنان روستایی به مسایل اقتصادی و فرهنگی مصداق بارز و عینی مدیریت جهادی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری و دولتمردان کشور است .

وی ادامه داد: زنان فعال در بخش کشاورزی در تمام مراحل از کاشت و داشت گرفته تا برداشت و بسته بندی و عرضه محصول به بازار مصرف نیرویی اثر بخش محسوب می شوند .

وی با بیان اینکه بدون حضور زنان ساختار اقتصادی خانواده نمی ‏تواند پایدار باشد گفت: جهاد کشاورزی با آموزش و ارایه تسهیلات بانکی و هدایت فعالیت و مشارکت زنان روستایی در فعالیت‏های اقتصادی در قالب ساختار نظام ‏یافته تعاونی‏ و طرح‏های اعتباری مثل صندوق اعتبارات خرد، گامی اساسی در راستای کارآفرینی، اشتغال‏زایی و نیز کاهش هزینه‏ های تولید و افزایش درآمد خانواده ها برداشته است.

سخن آخر اینکه زن روستایی که غالبا نقش موثرش از نظر عموم مردم و مسوولان پنهان می ماند، باید در روند توسعه مشارکت داشته باشد و قبل از هر چیز متولیان توسعه باید به نقش آنها آگاه شوند و زنان را در مقایسه با مردان از فرصت های مساوی رشد و توسعه بهره مند کنند تا در پژوهش ها و تحقیقات، جایگاهی خاص و متناسب با اهمیت وجودی و نقششان بیابند .

به همین نسبت ضروری است در آموزش های متناسب با فعالیت و پیشه در ابعاد و عرصه های مختلف زندگی جهت ارتقای بینش، دانش و نگرش آنان اهتمامی خاص شود تا همگان بر این باور برسند که زن روستایی مصداق بارز یک مدیر جهادی است .

گزارشگر : زهرا زارعی

دیدگاه شما