وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 13 فروردين 1394 ساعت 06:37   |   کد مطلب: 6421
مناطق سرسبز و زیبای همدان پذیرای مردم در روزطبیعت
کوهپایه های سرسبز، بیشه زارهای طبیعی در دامنه ها و ارتفاعات بکر و زیبای الوند همدان در روز انس با طبیعت میزبان شمار زیادی از هم استانی ها است.

به گزارش نافع، مردم کهن شهر همدان به بهانه روز طبیعت در سیزدهمین روز از بهار سال 94 از اولین ساعات وزش نسیم سحرگاهی به مناطق سرسبز و زیبای همدان روی آورند.

بوستان ها و تفجرگاه های زیبای شهرهای استان در روز طبیعت پذیرای شمار زیادی از خانواده ها است که آمده اند در بهار طبعیت با نگاه به آفریده های خوش رنگ خداوندی ،این زیبایی های وصف ناپذیر را از نزدیک به نظاره بنشینند.

طبیعت زیبای همدان و آب و هوای مطبوع این استان غربی هر ساله بستر حضور شمار زیادی از گردشگران و مسافران نوروزی در این استان را فراهم می سازد.

هم استانی های همدانی در بهار طبیعت بطور خانوادگی و دسته جمعی ،علاوه بر دامنه های سرسبز الوند در مناطق تفریحی و گردشگری از جمله گنجنامه، عباس آباد، پارک مردم و کودک، بوستان ارم و فضای گسترده اطراف آن ، اخرین روز تعطیلات نوروزی را سپری می کنند.

مردم استان همدان همانند هموطنان خود در اقصی نقاط کشور ایران اسلامی، در روز سیزده بدر آداب و رسوم خاصی دارند و براین باور هستند، اگر این آداب به خوبی رعایت شود سالی خوب و مبارک پیش روی خواهند داشت .

گره زدن سبزه و نیت خوش به ویژه برای جوانان دم بخت از جمله آداب این روز است که هنگام رهاساختن سبزه سفره هفت سین در آب ،از ضمیر خود می گذرانند و باوردارند اگر گره بازشود بخت با شخص یار شده و آرزوهای وی برآورده می شود.

در این روز خانواده های ایرانی همه در فضای آزاد و در کنار چشمه های زلال آب و مناطق سرسبز غذا می خورند، در همدان رسمی دیگر وجود دارد در این روز مادربزرگ ها اغلب به نسبت اعصاء خانواده کوفته آماده می کنند و داخل یکی از کوفته ها ، سکه ای طلایی رنگ قرار می دهند و چنانچه این سکه قسمت هرکسی شود به طور یقین سال خوبی را پیش رو خواهد داشت.

مردم همدان ساعات پایانی روز سیزده بدر را با مرور شعرها و داستان های قدیمی توسط مادر بزرگ ها و پدربزرگ ها و خواندن دیوان شعر حافظ سپری می کنند.

از دیگر آداب و رسوم قدیمی های همدان در این روز هنگام بازگشت از صحرا اسنپت که هر زن و دختر دم بخت، سیزده سنگریزه را به پشت سر انداخته تا نحسی سیزده را از خود دور کند.

به آب انداختن سبزه یکی دیگر از دیگر آداب مردم همدان است که در قدیم خانواده های ایرانی با نهایت دقت تا سیزده نوروز از سبزه عید مراقبت می کردند و روز سیزده سبزه را به آب روان می سپردند به این امید که این دانه ها به همراه آب روان موجب برکت و باروری کشتزارها شود.

در روز 13 فروردین بزرگترها به کودکان خود حفظ محیط زیست و نگهداری از آن را نیز آموزش می دهند، سیزده بدر روز پیوند دوستی انسان با طبیعت است و همه در این روز متعهد می شوند برای حفظ و حراست از منابع طبیعی و سپردن این امانت الهی به نسل های آینده بیش از گذشته تلاش کنند و از هیچ کوششی دریغ نورزند.

برخی از خانواده ها نیز سنت حسنه سیزده بدر خود را با حضور در اماکن مذهبی، بقاع متبرکه و امامزادگان شهرستان در فضایی معنوی سپری می کنند.

انتهای پیام/ح

 

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت