دکتر علیرضا رهایی با اشاره به جهان امروز و تحولات پیچیده در سطح دنیا افزود: آن چه که باعث برتری هر کشوری می شود پیشرفتی است که آنها در علم و فناوری داشتند و امروز که ما در سطح منطقه و جهان به راحتی می توانیم حرف خود را بزنیم به خاطر تحولات علمی کشور است و وظیفه ما این است که این تحولات و پیشرفت را ادامه داده و آن را گسترش دهیم.
وی گفت: این دانشگاه دارای 16 دانشکده، 3 واحد اقماری در بندرعباس، ماهشهر و گرمسار است. همچنین پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی دارد که بسیاری از پژوهش های بزرگ صنعتی این دانشگاه در این مراکز و پژوهشکده ها انجام می شود.
رهایی به آمار دانشجویان و رشته های دانشگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 5 هزار و 500 دانشجوی کارشناسی در 35 رشته، 6 هزار و 200 دانشجوی کارشناسی ارشد در 112 رشته و یک هزار و 200 دانشجوی دکترا در 43 رشته دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
رهایی یادآور شد: بر همین اساس ما بستر خوبی را در دانشگاه فراهم کرده ایم تا دانشجویان بتوانند در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهد.
وی از تدوین سند چشم انداز 20 ساله دانشگاه خبر داد و گفت: مسیر حرکت دانشگاه بر اساس این سند ترسیم و مشخص شده است و مبنای توسعه و فعالیت های دانشگاه براساس این سند صورت می گیرد و همچنین در این سند قید شده که قرار است دانشگاه امیرکبیر بین یکی از 300 دانشگاه مطرح دنیا قرار گیرد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: دانشگاه امیرکبیر دارای 16 قطب علمی است و همچنین در 39 رشته آموزش الکترونیکی فعال است. یک کتابخانه فنی و مهندسی دارد که 12 هزار و 500 متر مربع مساحت دارد و بزرگترین کتابخانه فنی و مهندسی کشور است که خدمات دیجیتالی به تمام دانشجویان کشور می تواند ارایه کند.
وی به انجمن های علمی دانشگاه اشاره کرد و گفت: 18 انجمن علمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعال است که مرکزی برای خلاقیت و نوآوری دانشجویان محسوب می شود و دانشجویانی که ایده پرداز هستند می توانند در این انجمن ها فعالیت کنند.
رهایی به طرح های کلان ملی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه امیرکبیر 16 طرح کلان ملی دارد که بیشتر آنها به نیازهای بزرگ کشور پیوند خورده است. از جمله این طرح ها ماهواره دانشگاه است که این مراحل ساخت این ماهواره به اتمام رسیده و آماده پرتاب است.
وی از دیگر طرح های کلان ملی این دانشگاه به ساخت هواپیمای 150 نفره، سفینه حامل موجود زنده، ساخت منظومه های ماهواره ای برای پوشش خبری کشور و کشورهای همسایه و شبکه ملی اطلاعات کشور اشاره کرد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در ادامه به فعالیت های حوزه فرهنگی دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: چشم انداز فرهنگی دانشگاه در سال 88 به تصویب شورای فرهنگی دانشگاه رسید و بستر خوبی برای انجام فعالیت های فرهنگی در دانشگاه امیرکبیر ایجاد شده است.
وی به تسهیلاتی که به دانشجویان ممتاز ارایه می شود اشاره کرد و گفت: اگر دانشجویی موفق شود شرایط ممتاز بودن را کسب کند میتوان به طور همزمان در دو رشته ادامه تحصیل دهد و همچنین بدون آزمون وارد دوره کارشناسی ارشد شود و از فرصت های آموزشی و یک سری تسهیلات دیگر استفاده کند.
رهایی در ادامه به انتظارات مسئولان از دانشجویان اشاره کرد و گفت: دانشجویان برای رسیدن به موفقیت باید نظم و برنامه ریزی داشته باشند، اهمیت ویژه ای برای دروس اساتید قائل باشند، برای نخبه بودن و نخبه ماندن باید به این موارد که اعلام شد .عمل کنند
وی افزود: تعداد محدودی از دانشجویان به علت عدم توجه به این مسایل دچار افت تحصیلی می شوند و حتی برخی مواقع مشروط نیز می شوند که این را به راحتی نمی توان جبران کرد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در پایان از خانواده ها خواست سیر فعالیت آموزشی دانشجویان را نظارت کرده و با انجمن دانشگاه و خانواده دانشگاه امیر کبیر ارتباط مستمر داشته باشند.
امسال 1107 دانشجوی جدیدالورود مقطع کارشناسی در دانشگاه امیرکبیر پذیرش شده اند.
منبع:مهر
دیدگاه شما