به گزارش نافع به نقل از تسنیم، سیدحسین نقویحسینی سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در نشستخبری با خبرنگاران به تشریح جلسه نوبت صبح امروز این کمیسیون پرداخت و گفت: جلسه کمیسیون ویژه بررسی برجام صبح امروز به ریاست زاکانی و نیز با حضور تمامی اعضای این کمیسیون برگزار شد.
وی افزود: در این جلسه مهمانانی از کمیسیونهای دیگر مجلس نیز حضور داشتند که تقریبا بیشتر مهمانان از کمیسیونهای دیگر در این کمیسیون حضور یافته بودند، البته ما از حضور همه نمایندگان از کمیسیونهای مختلف برای حضور در کمیسیون ویژه بررسی برجام استقبال میکنیم. طبق آییننامه داخلی مجلس دیگر نمایندگان مجلس میتوانند در جلسات کمیسیون حضور یافته و مانند سایر اعضا اظهارنظر کنند، اما فقط حق رای ندارند.
نقویحسینی به تذکری که در این جلسه مطرح شد اشاره کرد و گفت: بعضی از رسانهها تلاش میکنند کمیسیون برجام را مورد اتهام قرار دهند و اینطور القاء کنند و این احساس را نیز در مردم ایجاد کنند که کمیسیون برجام دارای گرایش خاص سیاسی است، اما به هیچ عنوان این کمیسیون گرایش خاصی ندارد که آن را میتوان در ترکیب اعضا نیز مشاهده کرد. به طوری که از همه گرایشهای مجلس در این کمیسیون حضور دارند. البته اعضای کمیسیون نیز متعهد شدهاند که از دیدگاهها و نظرات خودشان صرفنظر کنند و واقعا در مقام داور قرار گیرند تا بتوانند اظهارنظر درستی در مسائل داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام گفت: بنابراین وارد کردن این نوع اتهامات ظلم به مجلس و کمیسیون برجام است. البته این نوع اقدامات راه را برای رسیدن به یک داوری دقیق را متاسفانه خدشهدار میکند.
وی به حضور سعید جلیلی رئیس سابق تیم مذاکره کننده هستهای به همراه معاونینش اشاره کرد و گفت: در این جلسه آقایان عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و علی باقری یکی دیگر از اعضای سابق تیم مذاکره کننده هستهای حضور داشتند که قرار شد آخرین بخش نظرات خودشان را مطرح کنند.
نقویحسینی با بیان اینکه محور بحث در جلسه با جلیلی، تحریمها بود گفت: آقای جلیلی امروز به این سوال پاسخ داد که با توجه به اینکه هدف جمهوری اسلامی ایران از مذاکره با کشورهای 1+5 لغو تحریمها بوده است، تا چه اندازه برجام قطعنامه و اسناد ضمیمه آن توانسته این هدف را تامین کرده و لغو تحریمها را نیز تامین کند؟ گفت: جمعبندی آقای جلیلی و همکارانش در این جلسه و پس از یک گفتوگوی مفصل 5 ساعته این بود که برجام و قطعنامه هدف اصلی ما، یعنی لغو تحریمها را تضمین نمیکند و ما از طریق برجام به این هدف نمیرسیم. زیرا اولا ساختار تحریمها در هر سه حوزه تحریمهای آمریکا، تحریمهای اولیه و ثانویه و تحریم اتحادیه اروپا و نیز تحریمهای شورای امنیت بر جای خودش باقی است. بنابراین ساختار تحریمها برجای خودش باقیست و چارچوب آنها حفظ میشود.
وی ادامه داد: آقای جلیلی در مورد تحریمهای آمریکاییها گفت تحریمهای اولیه لغو نخواهد و تحریمهای ثانویه نیز لغو نخواهد شد بلکه فقط توقف موقت پیدا خواهد کرد که توقف معلق هم با پیچیدگیهای خاصی روبور است و این نکته مطرح است که شامل چه نوع و کدام بخش از تحریمها میشود و آنها را قابل بحث دانست.
نقویحسینی به بخش دیگری از توضیحات جلیلی در این جلسه پیرامون تحریمهای اتحادیه اروپا اشاره و تاکید کرد: رئیس سابق تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان در این جلسه گفت که تحریمهای اتحادیه اروپا نیز شامل تحریمهای دولتهای اتحادیه اروپاست که سرجای خودش است زیرا ترتیبی برای آنها مشخص نشده است و تحریمهای کل اتحادیه اروپا هم در بخش عمدهای، حتی تا 8 سال آینده نیز تعلیق نخواهد شد و به این شکل حفظ میشود اما فقط بعضی از آنها تعلیق میشود که ما باز هم شاهد لغو تحریمها در این حوزه نیز نیستیم.
وی اضافه کرد: آقای جلیلی درباره تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل نیز معتقد بود که این تحریمها در حوزههای موشکی، تسلیحاتی و اشاعهای سرجای خودش میماند و آن دسته از تحریمهایی که مطابق 6 قطعنامه قبلی هم اعمال شده، غیر از تحریمهای موشکی، تسلیحاتی و اشاعهای آنها هم برگشتپذیر است که مکانیزم برگشتپذیری آن در برجام هم دیده شده است. بنابراین نمیتوانیم بگوییم که وقتی تحریمها برگشتپذیر است، به کار بردن اصطلاح لغو در مورد آنها درست نیست زیرا لغو مشروط است که در این شرایط نیز تحریمها لغو نمیشود.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام با بیان اینکه در این جلسه بحثهای جدی پیرامون صحبتهای آقای جلیلی از سوی اعضا صورت گرفت گفت: کسانی که نقد جدی به این دیدگاهها داشتند نظراتشان را مطرح کردند که وی نیز با توجه به متن برجام و دیدگاههای خودش و با توجه به شواهد و مدارک از دیدگاههای خودش دفاع کرد.
نقویحسینی افزود: قرار است در جلسه بعد از ظهر کمیسیون نیز آقای ظریف و عراقچی حضور یابند تا آخرین بخش توضیحات تیم مذاکره کننده هستهای نیز در کمیسیون بشنویم و آنان توضیحاتشان را به اعضای کمیسیون ارائه دهند.
وی گفت: قرار است فردا صبح اعضای کمیسیون بازدیدی از تاسیستان آب سنگین اراک داشته باشند و در جلسه صبح روز سهشنبه کمیسیون نیز میزبان تیم اقتصادی دولت باشیم ودر جلسه عصر همین روز نیز میزبان مسئولان امنیتی کشور، نظیر وزیر اطلاعات و نیز مسئولان دفاعی و نظامی کشور و وزیر دفاع باشیم که در دو بخش حضور یافته و برجام را در دو بخش دفاعی و امنیتی مورد بحث و بررسی قرار دهند.
وی از دعوت این کمیسیون از ولایتی برای حضور در نشست روز چهارشنبه این کمیسیون خبر داد و گفت: قرار است وی در جلسه صبح روز چهارشنبه کمیسیون برجام حضور یابد و در نوبت عصر نیز ابعاد حقوقی برجام با حضور حقوقدانان و صاحبنظران مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش تسنیم، نقویحسینی به ابلاغیه اداره قوانین مجلس مبنی بر اجرای برجام به کمیسیون تخصصی مجلس اشاره کرد و آن را موازی کاری با بررسی برجام در کمیسیون ویژه آن ندانست و گفت: طبق آییننامه داخلی مجلس، هیئت رئیسه ماموریتی که مربوط به کمیسیونهای تخصصی است را به آنها واگذار میکند اما طرح، لایحه یا ماموریت را میتواند به کمیسیونهای فرعی نیز ارجاع دهد و این مغایرتی ندارد و کمیسیونهای فرعی نیز جمعبندی خودشان را انجام میدهند و آن را به کمیسیون اصلی تقدیم میکنند.
وی با تاکید بر اینکه کمیسیون اصلی بررسی برجام، کمیسیون ویژه آن است که با حضور 15 تن از نمایندگان مجلس تشکیل شده است گفت: کمیسیونهای تخصصی میتوانند برجام را بررسی کرده و نظرات خود را به کمیسیون ویژه برجام ارائه کنند.
نقویحسینی اضافه کرد: هنوز زمان نشست اعضای کمیسیون برجام با لاریجانی رئیس مجلس و دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی مشخص نشده است. البته خودش اظهار تمایل کرده که حتما در یکی از جلسات کمیسیون حضور یابد.
سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در پایان گفت: برنامه این کمیسیون این است که نشستها و استماع نظرات کارشناسان، متخصصان و مسئولان و تیمهای مذاکره کننده را تا پایان این هفته به اتمام برساند تا در هفته آینده بتوانیم با نشستهای متراکمی که برگزار میکنیم گزارش نهایی را آماده کرده و خودمان را برای این امر آماده کنیم.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما