وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 25 شهريور 1393 ساعت 11:02   |   کد مطلب: 9524
جشن برداشت عسل در نهاوند برگزار شد
جشن برداشت عسل با حضور زنبوردارانی از سراسر استان در روستای شهرک نهاوند برگزار شد.

 در این مراسم محمد نظرپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: جشن برداشت محصول عسل باهدف معرفی توانمندی‌های و آموزش علاقمندان به حرفه‌ی زنبورداری برای اولین بار در شهرستان نهاوند برگزار می شود، که جمعی از زنبورداران با راه‌های بهتر تولید این محصول آشنا شدند.
وی گفت: از نظر میزان زنبورداران شهرستان رزن با ۶۲۹ نفر رتبه اول را دارد و از لحاظ میزان کندو شهرستان ملایر با ۴۷ هزار کندو رتبه اول را دارد و از نظر میزان تولید و مرغوبیت شهرستان نهاوند با تولید ۴۵۰ تن مقام نخست استان را داراست.
 معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: در حال حاضر استان همدان با ۱۹۰ هزار کندو از نظر تعداد زنبوردار درجایگاه دهم کشور و از نظر تولید عسل با تولید سالانه یک هزار و ۸۰۰ تن در جایگاه نهم کشور قرار دارد.
وی افزود: شهرستان نهاوند با بیش از ۳۳ هزار کندوی مدرن و تولید ۴۵۰ تن عسل در استان به عنوان شهر زنبور و عسل لقب گرفته است که به طور میانگین ازهر کندو بیش از هشت کیلو عسل تولید می شود.
نظر پور بیان داشت: یکی از برنامه های جهاد کشاورزی استان توسعه زنبورداری و بالا بردن میزان تولید عسل است که در این راستا این استان جزء اولین استانهایی است که تلقیح مصنوعی ملکه مادر را در آن ترویج داده است.
وی گفت: سرانه تولید عسل ۹۸۰ گرم و سرانه مصرف آن ۶۵۰ گرم در کشور است که با توجه به سرانه مصرف دنیا از متوسط جهانی بیشتر می باشد.
احد ظفری مدیر جهاد کشاورزی نهاوند نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما گفت: به منظور معرفی سه محصول شاخص نهاوند که در سطح کشوری نیز مطرح می باشند امسال سه جشن برداشت محصول شامل جشن شکر گذاری گندم، جشن کلزا و جشن عسل برگزار گردید که هدف آنها نشان دادن ظرفیتهای شهرستان در زمینه کشاورزی می باشد .
وی افزود: در شهرستان نهاوند بیش از ۳۰ هزار کندوی عسل مدرن وجود دارد که بیش از ۴۵۰ تن سالانه عسل تولید می‌کنند که معادل ۲۱ درصد تولید استان است.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند از اشتغال ۴۸۰ نفر بهره‌بردار در این بخش خبر داد و گفت: یکی از مزایای زنبور عسل کمک به گرده‌افشانی در مزارع کلزا، گشنیز و آفتابگردان است که میانگین افزایش ۲۵ درصدی تولید این محصولات را در پی دارد.
وی گفت: شهرستان نهاوند به لحاظ داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب و طبیعت زیبا دارای پتانسیل بالایی برای تولیدات محصولات کشاورزی است که برخی از این محصولات مانند کلزا و گشنیز در سطح کشوری شاخص بوده و لازم است مورد حمایت قرار گیرند .

دیدگاه شما