محمدرضا رسولی جلوگیری از عرضه شیر خام در مراکز مختلف را یکی از وظایف سازمان دامپزشکی خواند و گفت: زمانی که شیر خام جوشیده و یا تبدیل به فرآوردههای لبنی میشود، از حیطه کار و نظارت دامپزشکی خارج میشود.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال برنامهریزی برای ساماندهی و نظارت بیشتر مراکز عرضه محصولات لبنی سنتی در استان هستیم که این امر باید با اکیپی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی صورت بگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه بیماری تبمالت در جامعه یک بحث علمی است، ادامه داد: طرح سه سالهای شامل برنامههای مختلف از جمله مبارزه با بیماری تبمالت توسط دامپزشکی تهیه و تدوین شده و به تصویب استانداری رسیده که در صورت تأمین اعتبار آماده اجرای طرح است.
وی افزود: قطعا با اجرای این طرح شیوع و ابتلا به تبمالت در جامعه به 50 درصد کاهش مییابد.
رسولی با بیان اینکه استان همدان از دیرباز جزو استانهایی بوده که میزان مبتلایان به بیماری بروسلوز (تبمالت) در آن بالا بوده است، افزود: یکی از دلایل ابتلای زیاد این بیماری در این استان دامهای کوچرو است.
وی ادامه داد: طبق آخرین تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی میزان شیوع بیماری در عشایر 27 برابر شهرنشینان است که این نشان میدهد کوچ دامها در مسئله شیوع بیماری مؤثر بوده است.
وی افزود: اولویت واکسیناسیون علیه تبمالت با دامهای عشایر است.
دیدگاه شما