به گزارش نافع به نقل از رودآور با توجه به بازدید بیشمار همشهریان از سایت خبری تحلیلی رودآور و نیز در دسترس بودن این سایت برای سایر نقاط کشور، طبق درخواست های مکرر مردمی غذاهای محلی تویسرکان به همراه طرز تهیه و خواص آن ها بر روی خروجی سایت قرار داده می شود.( هر هفته دو غذا معرفی می شود.)
و خبر خوش برای خوانندگان خوب رودآور، به زودی بخش ویژه ای در سایت با این " غذاهای محلی و سنتی تویسرکان" و خواص آن ها بر روی صفحه اصلی سایت قرار می گیرد.
آش کلم قمری
مواد لازم برای ۴ نفر:
آش کلم قمری
کشک: ۲۰۰ گرم
عدس: ۶۰ گرم
لپه: ۶۰ گرم
بلغور گندم: ۱۰۰ گرم
کلم قمری: ۳۰۰ گرم یا ۲ عدد
عصاره قلم یا آب گوشت: یک پیمانه
آب: ۵ لیوان
گوشت قیمهای: ۱۵۰ گرم
پیاز داغ: ۳ قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
سیر: ۳ حبه
نعنا: داغ به میزان لازم
طرز تهیه: ابتدا پوست کلم قمریها را گرفته، میشوییم و به شکل مکعبی و یا مثلثی خرد میکنیم.
سپس آن را داخل یک ماهیتابه به همراه کمی روغن و زردچوبه میریزیم و کاملاً سرخ میکنیم تا بوی بد آن گرفته شود.
حبوباتی که از قبل حدود سه ساعت خیس کردهایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصاره ی قلم در قابلمه می ریزیم و آب را به آن اضافه میکنیم.
شعلهی گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمری را اضافه کرده و شعله را ملایم میکنیم.
گوشت قیمهای را که از قبل با فلفل سیاه و زردچوبه تفت دادهایم و پخته شده است به آش اضافه میکنیم و میگذاریم تا آش کاملا جا بیافتد.
بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را داخل آش میریزیم و اجازه میدهیم تا ۲۰ دقیقه بجوشد.
نکات ضروری
1ـ این آش باید به قدری بپزد که مواد داخل آن کمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود.
2ـ در آخر آش را داخل ظرف ریخته روی آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قیمه و چند عدد کلم قمری که برش زدهایم و پیاز داغ تزیین میکنیم.
به گزارش رودآور، در یونان قدیم کلم را داروی شفابخش و جوانی میدانستند. کلم قمری دشمن سرطان ریه و لوزالمعده است برای سنگ کلیه مناسب است، دارای ویتامینهای B6, C, B,A و دارای مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم میباشد. ملین است، به خاطر داشتن گوگرد و کلسیم برای رشد ناخن و مو مناسب است.
این آش را به خاطر خواص بسیار آن برای کودکان پیشنهاد می شود.
انرژی کل: ۲۱۰۰ کیلو کالری
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما