به گزارش نافع، مجید فروتن افزود: ادبیات از دیرباز یکی از عناصر مهم تشکیل دهنده فرهنگ ملت ها بوده و آثار ادبی هر دوره چکیده باورها، آرزوها و به طور کلی آیینه تمام نمای اندیشه نسل های مختلف به شمار می آید.
وی اظهار داشت: تلاش برای ارتقاء سطح کیفی و کمی حوزه ادبیات به ویژه آفرینش های ادبی، مانند شعر و داستان یکی از وظایف ذاتی دستگاههای فرهنگی است، تا از طریق خلق آثار بدیع، پویایی اندیشه و احساس در جامعه رقم بخورد.
فروتن با بیان اینکه بر اساس همین رسالت فرهنگی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اقدام به برگزاری جشنواره جایزه ادبی همدان نموده است، خاطرنشان کرد: جایزه ادبی استان سال هاست امکان گرد آمدن شاعران و نویسندگان استان در یک محفل صمیمی را فراهم می آورد تا این عزیزان بتوانند با برقراری ارتباط سازنده و همدلی، باعث رونق هر چه بیشتر حوزه های شعر و داستان استان شوند.
وی اظهار داشت: حضور فعال شاعران و نویسندگان یکی از عوامل مهمی است که می تواند ما را در رسیدن به این مطلوب یاری نماید و آینده درخشانی برای حوزه ادبیات استان فراهم سازد.
فروتن با اشاره به اهداف، بخش ها و شرایط شرکت در این جشنواره گفت: ایجاد تحرک و پویایی در حوزه های شعر و داستان، شناسایی استعدادهای جدید در حوزه های شعر و داستان، فراهم آوردن فضایی علمی جهت نقد تعدادی از آثار ارائه شده، فراهم آوردن فضایی سازنده جهت تبادل آرا و افکار اهل قلم و معرفی صاحبان آثار برتر و تشویق فعالان حوزه ادبیات از اهداف این جشنواره است.
وی اعلام کرد: بخش های جایزه شامل شعر (قبل از نیما، بعد از نیما)، داستان، داستانک و کتاب(مجموعه شعر، مجموعه داستان) بوده و در دو بخش آزاد و ویژه برگزار می شود.
فروتن گفت: همچنین توجه به شعار سال (اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی)، نماز و نیایش، امر به معروف و نهی از منکر، ایثار و شهادت و حجاب و عفاف از دیگر بخش های جشنواره است.
وی، مقررات جشنواره را نیز بدین شرح اعلام کرد:
1- این جایزه در بخش های شعر، داستان و داستانک برگزار می شود.
2- آثار در دو بخش آزاد و ویژه داوری خواهند شد.
3- شرکت برای عموم علاقمندان و تمامی گروه های سنی آزاد است.
4- تکمیل دقیق فرم اطلاعات فردی و الصاق آن به آثار الزامی است. (شرکت کنندگان اکیدا از نوشتن مشخصات فردی در کنار آثار خودداری فرمایند.)
5- هر شاعر و نویسنده می تواند حداکثر با 3 اثر در جشنواره شرکت نماید.
6- هر شاعر و نویسنده صرفا می تواند در یکی از بخش ها و محورهای جایزه شرکت نماید.
7- آثار باید در 2نسخه تایپ شده بر روی یک طرف برگه A4 ارسال گردد.
8- قالب اشعار محدودیتی ندارد.
9- آثار ارسال شده در جشنواره های قبلی ارائه نشده باشد.
10- "داستان کوتاه" (short story) روایت کوتاه خلاقه ای است که با گروهی محدود از شخصیت ها، رویداد منفردی را تصویر می کند و در پی "وحدت تاثر" است. "داستانک" (flash fiction) قالبی در داستان نویسی است که در چند خط نوشته می شود و مهمترین ویژگی آن "آن داستانی" است.
11- حجم "داستان کوتاه" های ارسالی نباید از 5000 کلمه (10 صفحه A4 ) و "داستانک" از 55 کلمه فراتر رود.
12- در بخش کتاب آثاری پذیرفته می شوند که در سال های 92 و 93 منتشر شده باشند. (ارسال 2 جلد از اثر الزامی است)
13- آثار ارسالی مسترد نخواهد شد.
14- دبیرخانه جشنواره حق چاپ و انتشار آثار دریافتی را برای خود محفوظ می داند. (به غیر از بخش کتاب)
فروتن بیان کرد: آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره 25 دی و زمان برگزاری آن 14 بهمن
نحوه ارسال آثار از طریق ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها یا پست الکترونیکی به نشانی است.ershadkb@yahoo.com
انتهای پیام/ع
دیدگاه شما