وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 10 مهر 1393 ساعت 10:10   |   کد مطلب: 9887
به بهانه روز جهانی سالمندان نافع گزارش می دهد:
لالایی هایی که در صدای عصا گم شده است
لالایی هایی که در صدای عصا گم شده است
من روزی كودكی سرحال بودم كه فقط آسمان را به خاطر بادبادك‌هایم دنبال می‌كردم، بعد جوان شدم، دوست داشتم رد پرندگان را در آسمان تماشا كنم و فردایم سرشار از آفتاب و امید بود...

بزرگسال شدم،  پدر شدم، تمام شادی‌هایم در لبخند تو خلاصه می‌شد و صدای جغجغه‌ات مرا تا رویا می‌برد، تا آن سوی ابرها... تو را بر شانه‌هایم می‌گذاشتم تا بزرگ‌تر دیده شوی و از آن بالا جهان را بهتر ببینی.

من نه شایسته ‌ترحمم نه لایق دیده نشدن، من را همین گونه كه هستم، بپذیرید، من دارم دنبال فردایم می‌گردم، از خدا می‌خواهم صدای عصایم شما را اذیت نكند و از شما می‌خواهم مرا ببخشید كه تق‌تق عصایم مثل لالایی‌های سال‌های پیشم شیرین نیست...

اینها شاید صحبت های جوان دیروز، پدر همین حوالی و پیرمرد امروز باشد، با همه دغدغه هایش، با همه نیازهایی که كه دارد، با همه...

 

سالمندی دوره ای بسیار حساس از زندگی هر انسان است، دوره ای که فرد پس از سال ها فعالیت و تلاش در خانواده و جامعه به آن پای می گذارد، معمولا برای تعریف سالمندی، معیارهای سنی این دوره در نظر گرفته می شوند، به این صورت که افراد بالای شصت سال را سالمند می خوانند اما بسیاری از کارشناسان عقیده دارند برای ارائه تعریف درستی از سالمندی لازم است به معیارهایی نظیر توانایی جسمی، شغل، محیط زندگی، شهر محل سکونت، آب و هوا، وضع اقتصادی، طبقه اجتماعی، آموزش و تحصیلات، خانواده و حتی تغذیه نیز توجه شود.

 

در این دوره از زندگی و زیر تأثیر ورود به پیری و کهنسالی، افراد با تغییرهای متعددی مواجه می شوند، تغییراتی که لزوم توجه به سالمندان و نیازهای آنها را چندین برابر می کند، بسیاری از این تغییرها جسمی هستند و به دلیل انجام ندادن مراقبت های کافی در دوره جوانی و میانسالی بروز پیدا می کنند، در حالی که طبق آمارها بیشتر مشکل هایی که سالمندان با آنها مواجه می شوند روحی و روانی هستند، در این گزارش به سراغ مدیرکل بهزیستی استان همدان رفته ایم و با ایشان وضعیت سالمندی استان را بررسی کرده ایم...

 

وجود بيش از 174 هزار سالمند در استان همدان

 

مديركل بهزيستي استان همدان از وجود بیش از 174 هزار سالمند در این استان خبر داد.

 

به گزارش نافع، اکبر سوری در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اينكه استان همدان با وجود 174سالمند جزء استان‌هاي پير كشور است، گفت: طي سرشماري‌هاي انجام شده 1/8 درصد جمعيت كشور سالمند است كه اين ميزان در استان همدان 7 درصد گزارش شده است.

وی افزود: استان همدان جزء 10 استان اول کشور از لحاظ جمعیت سالمندی است.

سوری، به ارائه خدمات ارائه شده از سوی این نهاد به سالمندان اشاره و خاطرنشان کرد: به 5 هزار و 38 سالمند از سوي اين اداره كل خدمات مستمر ارائه مي‌شود که از اين تعداد 3 هزار نفر زن و بقيه مرد هستند.

اکبر سوری، توانمندسازی سالمندان را از مهمترین خدمات ارائه شده به سالمندان عنوان کرد و افزود:ارائه خدمات حمایتی در مراکز شبانه روزی، مراقبت در منزل، ویزیت در منزل، خدمات مراقبتی و حمایتی، آموزشی، توانبخشی، درمانی و ... از جمله این خدمات است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان اضافه کرد: هم اکنون در استان همدان 3 مرکز شبانه روزی، یک مرکز روزانه، 5 مرکز مراقبت در منزل و یک مرکز تخصصی ویزیت در منزل ویژه سالمندان وجود دارد.

 

ایران 20 سال ديگر بيشترين جمعيت سالمند را دارد

 

وي در ادامه با تأکید بر اینکه حدود 20 سال ديگر كشور ما بيشترين جمعيت سالمند را دارد ابراز داشت: هم اكنون سنين 19 تا 39 سال، بيشترين جمعيت كشور را تشكيل مي‌دهند و حدود 20 سال ديگر كشور ما بيشترين جمعيت سالمند را دارد.

این مسئول در ادامه به دغدغه‌هاي دوره سالمندي در كشور اشاره كرد و افزود: دغدغه سالمندي در ايران 40 برابر سالمندان جهان است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان یادآور شد: بحث استفاده از دارو از جمله مشكلات دوران سالمندي است كه متأسفانه ميانگين استفاده داروي سالمندي 3 تا 4 قلم در روز است كه مشكلات زيادي را ايجاد كرده است.

وي يادآور شد: هم اكنون در كشور 5/7 ميليون سالمند وجود دارد كه پيش‌بيني مي‌شود اين رقم در سال 1430 به 26 ميليون نفر برسد.

سوري ابراز داشت: جمعيت جوان كشور از سال 2010 به بعد شيب تندي به سمت دوران سالمندي داشته و اين معضل به اين معني است كه كشور با اين روند نياز به برنامه ريزي جدي براي سالمندان دارد.

مديركل بهزيستي استان همدان همچنين با ابراز خرسندي از اينكه خوشبختانه با همكاري شهرداري همدان طرح‌هاي خوبي ويژه سالمندان در دست اجرا است، اظهار داشت: پيگيري زمين مرحوم سوداگر با رايزني شهرداري ويژه پارك سالمندي در دست طراحي است كه  به همين منظور با شورای شهر، اداره اوقاف و استانداری مکاتباتی انجام شده است.

اكبر سوري، بر ساماندهي سالمندان تأكيد و تصریح کرد: بهبود روش و سبك زندگي، ارتقاي كيفيت زندگي، ايجاد رضايت از زندگي در سالمندان با خدمات بهداشتي، رفاهي، درماني و توانبخشي، امكان فراهم كردن حضور سالمندان در جامعه و خانواده، تأمين حداقل نيازهاي اساسي سالمندان و تأكيد بر حفظ حرمت و شأن سالمندان از جمله مواردي است كه در ساماندهي اين افراد مدنظر است.

گزارش از فرشته درهم فروش

دیدگاه شما