وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : جمعه 3 خرداد 1398 ساعت 10:07   |   کد مطلب: 7442
پاسداشت فتح خرمشهر در گرو پاسداشت حضور مردمی در همه صحنه‌ها است
سوم خرداد یک حماسه ملی است و پاسداشت فتح خرمشهر در گرو پاسداشت حضور مردمی در همه صحنه‌ها است.

 

رسم بر این است که روزها و ایام را بهانه کنیم برای یادآوری روزهایی که هیچ گاه از اذهان خارج نمی شود. و این روزها بهانه ای شده اند برای به پرواز در آوردن کبوتر دلمان در حال و هوای روزهایی که شاید دیگر بازگشت و تکرار دوباره ای نداشته باشند.

روزهایی که همه از غیرت و مردانگی مردان و زنانش سخن می گویند و لحظاتی که کسی به فکر خود نبود و تنها گوش به فرمان بودند تا صدای فرمان رهبرشان را بشنوند و عمارگونه لبیک گویند.

سوم خرداد ۱۳۶۱ یکی از خاطره انگیزترینِ آن روزهاست. روز فتح خرمشهر،روزی که فتح آن راحضرت روح الله(ره) نه فتح خاک که فتح ارزش‌های اسلامی توصیف کرد.

صدام وقتی به خرمشهر حمله کرد مردم غیور خرمشهر با دست خالی ۳۵ روز رژیم بعث عراق را با آنهمه امکانات نظامی پشت درهای خرمشهر نگه داشتند و جانانه جنگیدند.

رژیم بعث عراق وقتی استقامت مردان و زنان خرمشهر را با دست خالی دید باید می فهمید که جنگیدن با مردم ایران بی فایده است، اما غرور و تکبر صدام چشمان او را کور کرده بود و متوجه نشد که این مردم از تبار سلمان فارسی هستند.

بالاخره پس از ۳۵ روز مقاومت مردم خرمشهر، رژیم بعث عراق توانست خرمشهر را اشغال کند، اما نه تنها مردم خرمشهر بلکه تمام مردم ایران با تمام توان خود ایستادند و مقابله کردند تا دوباره تکه ای از سرزمین مادری خود را پس بگیرند.

زیباترین صحنه‎ها در فتح خرمشهر اتفاق افتاد. آنجا که معلم شهید "بهروز مرادی" با دیواری مواجه شد که روی آن نوشته شده بود "جِعنا لنَبغا"، "آمده ایم که بمانیم" و آنجا بود که این شهید بزرگوار یک بسیجی را کنار این دیوار گذاشت و به او گفت: از این دیوار مراقبت کن که آسیبی نبیند و تخریب نشود.

گویا شهید مرادی می دانست که روزی این دیوار و این نوشته سندی بر آروزهای دست نیافته شده و به گور رفته ی صدام خواهد بود.

چه زن‎ها و مردانی که از جان خود برای حفظ این شهر گذشتند و چه نوجوانانی که با کمترین سن و سال و توان جسمی قد علم کردند در مقابل افسران عراقی.

نام و آوازه بهنام محمدی‏‎ها، فهمیده‎ها، جهان آراها، سیده زهرا حسینی‎ها هیچ گاه از ذهن مردم ایران فراموش نمی‎شود و قلب همه مردم در مدت ۵۷۸ روز اسارت خرمشهر در این شهر می تپید.

بالاخره رزمندگان غیور ایران اسلامی با اقتدا به مولای متقیان حضرت علی(علیه السلام) و با رمز «یا علی ابن ابیطالب » عملیات «بیت المقدس» را برای فتح خرمشهر آغاز کردند و پس از ۲۴ روز رزم بی امان پرچم پر افتخار " الله اکبر" را بر فراز مسجد جامع و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز در آوردند.

و زیباترین صحنه‎ها شبی بود که شهید "بهروز مرادی" تابلویی را به دست گرفت و خطاب به بسیجیان گفت: فکر می‌کنید جمعیت خرمشهر چند نفر است؟ هر کدام از بچه‎ها عددی را عنوان کردند اما شهید مرادی گفت: نه! جمعیت خرمشهر ۳۶ میلیون نفر است، امشب قلب تمام ایران برای خرمشهر می تپد و با خطی زیبا روی تابلویی نوشت به خرمشهر خوش آمدید، جمعیت ۳۶ میلیون نفر.

و امروز در موزه جنگ خرمشهر دو نماد مقاومت و ایثار رزمندگان اسلام و ذلت و زبونی رژیم بعث عراق(تابلوی جمعیت ۳۶ میلیونی خرمشهر و دیواری که روی آن نوشته بود جعنا لنبغا) برای همیشه به یادگار مانده است.

صدام با تمام توان خود شهر را به گونه ای از موانع پر کرده بود که حتی امکان هلی برن برای رزمندگان وجود نداشته باشد و از نظر فرماندهان نظامی به هیچ عنوان امکان نفوذ زمینی یا هوایی به شهر نبود.

اما رزمندگان دلاور ایران اسلامی تمام معادلات دشمن را نقش برآب کردند و در این نبرد عظیم ۱۹ هزار اسیر و ۱۶ هزار و ۵۰۰ کشته و زخمی از دشمن گرفتند.

سوم خرداد یک حماسه ملی است و پاسداشت فتح خرمشهر در گرو پاسداشت حضور مردمی در همه صحنه‌ها است.

عملیات پیروزمندانه بیت‌المقدس و آزادی خرمشهر در سوم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ پیدایش وضعیت نوینی در صحنه سیاسی ـ نظامی جنگ تحمیلی ۸ ساله و تحولات آینده خاورمیانه رقم زد.

بازخوانی و ترسیم روزآمد این رخداد سرنوشت‌ساز و سترگ(فتح خرمشهر) برای نسل‌های امروز انقلاب و آینده سازان واقعی این سرزمین، حماسه آفرینی‌ها و رشادت‌های فرزندان قرآن و ولایت در آن قطعه درخشان، تاریخی را برای همیشه جاودانه و الهام بخش آنان در صحنه‌های رویارویی با بیگانگان و دشمنان انقلاب، نظام و میهن اسلامی قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما