وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : دوشنبه 11 آذر 1392 ساعت 13:01   |   کد مطلب: 3955
پیرمعارف همدان ناشناخته مانده است
شیخ میرزا محبعلی قراگوزلو از اهالی روستای بابان شهرستان کبودراهنگ بوده است. وی از رجال طایفه بزرگ قراگوزلو در شهرستان کبودراهنگ است که به فضل و عرفان و ادب در همدان مشهور بوده است.

 

به گزارش خبرنگار نافع در کبودرآهنگ، او از روحانیان خوش فکر و بانفوذ در شهر همدان بوده که به مبارزه عملی با فرهنگ بیگانه در استان همدان پرداخت و توانست به ترویج علوم اسلامی در زمان نفوذ و سیطره کامل فرهنگ غربی و ادیان غیر اسلامی در این استان بپردازد .

او عارفی بوده است که عرفان را در خدمت به اسلام و بندگان خدا به صورت عملی معنا بخشید.

ایشان در سال ۱۲۵۸هجری شمسی در روستای بابان واقع در شهرستان کبودراهنگ متولد شد. دوران تحصیلات مقدماتی را در مکتب خانه این روستا تا سن ۱۳ سالگی طی کرد. و پس از آن برای ادامه تحصیل به شهر قزوین رفت. شهر قزوین در آن زمان یکی از مراکز مهم علمی کشور محسوب می شده.

میرزا محبعلی قراگوزلو از محضر علمای بزرگ این شهر همچون عارف و حکیم جلیل القدر هیدجی(ره) استفاده کرد و به تکمیل تحصیلات خود پرداخت.

او برای ادامه تحصیلات به تهران مهاجرت کرد و حدود پنج سال از محضر مجتهدان و بزرگان شهر تهران درمدرسه سپهسالار(مدرسه عالی شهید مطهری امروز) کسب فیض نمود.

میرزا محبعلی قراگوزلو برای نیل به مدارج عالی فقه عازم نجف اشرف شد. وی در این مسیر وارد شهر همدان شد.

ورود میرزا محبعلی قراگوزلو به شهر همدان همزمان با تهاجم فرهنگی گسترده دولتهای استعمارگر غربی از یک سو و تبلیغات ادیان مسیحی، یهودی و بهائیت از سوی دیگر در این شهر شیعی مصادف بود.

این عالم وارسته با مشاهده این وضعیت برای نجات فرهنگ اسلامی و مبارزه با تهاجم همه جانبه فرهنگی دشمنان اسلام، از رفتن به نجف اشرف منصرف شد ودر این شهر اقامت گزید.

او در مدرسه شرافت همدان به شغل معلمی پرداخت و این مدرسه را به مرکز دفاع از فرهنگ اسلامی تبدیل کرد.

میرزا محبعلی مدرسه شرافت را به شکل اسلامی و جدید در آورد به طوری که نمازجماعت در آن اقامه می شد و تمام اصول اسلامی در آن رعایت شده بود.

وی برای آموزش زبان های خارجی معلمانی را استخدام کرده بود که باعث واکنش متحجرین شده بود.

او اولین کسی بود که مکتب های قدیمی را به شکل مدارس امروزی تغییر داد و به شکل مدارس جدید در آورد .

میرزا محبعلی قراگوزلو در اواخر عمر خود بینایی خود را از دست داد و در سال ۱۳۱۷ شمسی چشم از جهان فرو بست و در کنار آرامگاه باباطاهر دفن شد.

به پاس خدمات فرهنگی او در همدان لقب پیر معارف همدان به او داده اند.

میرزا محبعلی قراگوزلو حق بزرگی به گردن مردم استان همدان دارد اما به دلیل کم توجهی مسئولان فرهنگی استان کمتر کسی او را می شناسد.

 

دیدگاه شما