وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 1 اسفند 1395 ساعت 11:24   |   کد مطلب: 1372
سایت های که آینده اجتماعی را مورد تهدید قرار می دهند
سایت های همسریابی یا همسر قاپی؟
سایت های همسریابی یا همسر قاپی؟
این بار این تنوع طلبی و رفتن به سراغ طرح های جدید دامن ازدواج را گرفته تا شاید این بار پیدا کردن گزینه ازدواج از دوش خانواده برداشته شود و این محیط مجازی باشد که دو نفر را به هم برساند.

به گزارش نافع،این روزها انگار قرار است آش را با جایش بخورند یا از هول حلیم در دیگ بیوفتند. همه چیز جایش عوض شده و دیگر کسی به فکر اصلاح ساختارهای از بین رفته و یا رو به تخریب نیست.

همه به دنبال راه های جدید هستند اما غافل از اینکه شاید همان کهنه کت و شلوار قدیمی به از هزار طرح چینی جدید باشد.

این بار این تنوع طلبی و رفتن به سراغ طرح های جدید دامن ازدواج را گرفته تا شاید این بار پیدا کردن گزینه ازدواج از دوش خانواده برداشته شود و این محیط مجازی باشد که دو نفر را به هم برساند.

پیوندهایی که با صفر و یک ایجاد خواهد شد اما در بین آنها هیچ علامت جمع و تفریق و ضربی وجود ندارد.
پیوندی که در محیط سایبر شکل گرفته و به خودی خود زمینه و بستر بسیاری از جرایم را نهفته دارد.

حال در این میان برخی بر تبل توخالی عدم ورود وزارت ورزش و جوانان برای ساماندهی سایت های همسریابی می کوبند و برخی دیگر پلیس را مورد شماتت قرار می دهند که چرا با این سایت ها برخورد می کند.

بر اساس آمار هم اکنون ۲۷ درصد از ازدواج ها به طلاق کشیده می شود این در شرایطی است که بیشتر این پیوندها به صورتی سنتی بوده و تمام موازین و مراتب ازدواج در آن رعایت شده است حال خودتان کلاهتان را قاضی کنید این آمار با ازدواج هایی که با سایت های همسریابی رقم می خورد به کجا خواهد رسید و زنگ های خطر چگونه گوش ها را کر خواهد کرد.

البته بماند که روز گذشته رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات وجود چنین سایت هایی را فضایی برای اقدامات مجرمانه خواند و گفت که لزوم پردازش و ایجاد چنین پایگاه هایی باید از سوی مراکز فرهنگی کشور مورد تایید قرار بگیرد

در همین رابطه دکتر امان الله قرایی مقدم جامعه شناس در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی " ندای انقلاب " در تحلیل اینکه سایت های همسریابی هر چند با وجود دریافت مجوز برای فعالیت چه تهدیداتی را برای جامعه می توانند به وجود آورند گفت: یقینا یکی از رویکردهای ایجاد شده تضعیف نظام خانواده و از بین رفتن حرمت، اعتبار و سلسله مراتب خانواده خواهد بود و به وسیله آن اقتدار مشروع پدر و مادر زیر سوال خواهد رفت.

وی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم وقتی ما با یک اقدام غیر کارشناسی نقش خانواده را از آن می گیریم ضربات سنگینی را به آینده جوان و خانواده ای که قرار است تشکیل دهد می زنیم که یقینا همین رویکرد بر نظام کلی جامعه تاثیر گذار خواهد بود و نظام سلسله مراتبی را با خدشه روبه‌رو خواهد کرد.

این کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به این موضوع که نباید فراموش کرد که اعضای خانواده دلسوزترین و مهمترین افرادی هستند که می توانند با شناختی که از فرزندشان دارند بهترین انتخاب را برایوی داشته باشند گفت: متاسفانه هم اکنون با تمام این تفاسیر از هر ۴ ازدواج یکی به طلاق می انجامد بعد چگونه می شود بدون هیچ شناختی و تنها با پیوندی که در فضای مجازی بر قرار شده و با چند بار دیدن طرفین به نقاط مشترک دست یافت و آجرهیا زندگی را روی هم گذاشت؟

وی خاطر نشان کرد: ما بیش از هزاران سال است که با روش های سنتی ازدواج کرده ایم و بر اساس آن کسی تا کنون ضربه یا لطمه ای ندیده حال چگونه است که به سمت ابزارهای غربی کشیده شده ایم و می خواهیم نیاز جوانانمان برای ازدواج را اینگونه تامین کنیم.

قرایی مقدم با گلایه از برخی از رسانه ها که بر تبل تو خالی سایت های همسریابی می کوبند گفت: پیگیری این موضوع لطمه زدن به اجتماع است چرا که باید به این موضوع اندیشید که بسیاری از کلاهبرداران از طریق همین سایت ها تا کنون اعمال مجرمانه بسیاری را انجام داده اند و چه خترها و پسرهایی که در این فضا متضرر شده اند.

قرایی مقدم ۳۶ سال سابقه تحقیقاتی خود را موید ناصحیح بودن همسریابی از طریق سایت های همسریابی معرفی کرد و اذعان داشت: کسانی که از طریق سایت های همسریابی اقدام به انتخاب زوج خود می کنند یقینا در آینده نزدیک به شکست روحی خواهند رسید و این سوال را با خود مطرح خواهند کرد که آیا من اینقدر ضعیف بودم که تنها راه انتخاب همسرم فضای مجازی بود؟ آیا توانایی انتخاب با روش های اصولی را نداشتم؟ به هر صورت من به عنوان یک جامعه شناس ازدواج به سبک سایت های همسریابی را به هیچ وجه برای جامعه صلاح نمی دانم و آن را به عنوان یک آفت در آینده نزدیک تعبیر می کنم.

استفاده از لفظ آفت یقینا چندان سنگین نیست و این موضوع که در آینده سایت های همسریابی از این پتانسیل برخوردار خواهند بو که به تیترهای جنجالی رسانه ها در تبدیل شوند دور از تصور نمی نماید لذا ضروری است بیش از آنکه مسئولان فرهنگی و مسئولان وزارت جوانان و ورزش به فکر ایجاد و راه اندازی چنین سایت هایی باشند بلکه با برنامه ریزی اصولی بنیان خانواده را تحکیم کرده تا از ایجاد مشکلات در آینده که هزینه های بسیاری را از بعد مادی و معنوی بر جامعه تحمیل خواهد کرد بکاهند.

منبع:ندای انقلاب

 

 

 

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما