علی محمد خاکساری در گفت و گو با خبرنگارنافع در تویسرکان، با بیان اینکه آبیاری مکانیزه تا ۹۰ درصد در مصرف آب بخش های کشاورزی و باغی صرفه جویی می کند، اظهارکرد: در شهرستان تویسرکان تاکنون ۵۵ کیلومتر خط انتقال آب از طریق لوله گذاری اجرا شده که ظرفیت انتقال آب را تا ۹۰ درصد افزایش داده است.
وی تصریح کرد: در طول این ۵۵ کیلومتر لوله گذاری که شده توانستیم در حدود یک هزار هکتار مشکل آب رسانی باغات شهرستان را حل کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان با اشاره به اجرای آبیاری تحت فشار در بیش از ۹۵ درصد اراضی کشاورزی شهرستان تویسرکان که قابلیت اجرای آبیاری تحت فشار را دارند، افزود: حجم آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی این شهرستان بیش از چهار هزار هکتار است و راندمان آبیاری نسبت به قبل از انتقال آب به صورت سنتی در حدود ۹۰ درصد بالا رفته است.
خاکساری با بیان اینکه در حال حاضر با۱۰ درصد از آب موجود در آبیاری مکانیزه نسبت به آبیاری سنتی می توان همان مقدار هکتار را آبیاری کرد، گفت: برای بالا بردن راندمان انتقال آب، از آبیاری تحت فشار با به کارگیری از لوله گذاری و کانال های آب استفاده می شود.
وی با اشاره به کاهش بارندگی در سال های اخیر و نیز توجه به برنامه ریزی در صرفه جویی در مصرف آب عنوان کرد: عدم توجه به روشهای جدید آبیاری و اتکا به شیوه سنتی به ویژه در زمان خشکسالی به کشاورزان آسیب وارد می کند.
مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان کاهش هزینه نیروی کارگری در مقایسه با روشهای آبیاری سطحی، امکان آبیاری در اراضی کم عمق افزایش راندمان آبیاری در مقایسه با روش های سنتی، امکان آبیاری در اغلب خاک ها، اراضی شیبدار و در اغلب شرایط آب و هوایی را از مزایای آبیاری تحت فشار برشمرد.
در شهرستان تویسرکان بیش از ۵۳ هکتار ارضای کشاورزی و باغی وجود دارد که هشت هزار و ۵۰۰ هکتار آن سطح زیر کشت باغات است و بیش از ۱۳ هزار خانوار در این شهرستان بهره بردار بخش کشاورزی هستند.
دیدگاه شما