به گزارش نافع، مقصود قاسمی
وی در پاسخ به اینکه طی سالهای اخیر عمده اقدامات اداره ارشاد برای دکهداران چه بوده است؛ گفت: به طور خلاصه در امور اداری در این حوزه میتوان به انجام بازرسی و البته نه به طور مستمر (البته به دلایلی) و همچنین تمدید مجوزها پس از اخذ استعلام عدم بدهی به خانه مطبوعات استان اشاره کرد.
معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ادامه داد: جلساتی با حضور رئیس اتحادیه عرضه محصولات فرهنگی، نماینده دکهداران در شورای شهر و به ریاست کمیسیون فرهنگی این شورا تشکیل شده ولی هیچ گونه اقدام عملی در راستای ساماندهی این بخش صورت نگرفته است.
وی ابراز کرد: در آخرین جلسه نیز مقرر شد در کمیتهای تخصصی موارد مورد درخواست دکهداران و تأمین خواستههای آنان مورد بررسی و توجه بیشتر قرار گیرد.
قاسمی گفت: یکی از معضلات در این بخش عرضه همه نوع اقلام و تنقلات در دکه است که به دلیل عدم درآمدزایی ارائه نشریات معمولاً در اولویتهای آخر بوده که باید هرچه سریعتر راهکاری برای آن اندیشیده شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه محدودیت و شرایط خاصی برای صدور مجوز دکههای مطبوعاتی از طرف این اداره لحاظ نمیشود افزود: از نظر ارشاد شرایط خاصی مد نظر نبوده و صرفاً افراد با استعلام از مراکز تشخیص هویت؛ عدم اعتیاد، ارائه مدرک تحصیلی سیکل به بالا میتوانند مجوز دریافت کنند به شرط اینکه موافقت اولیه در خصوص استقرار محل دکه از شهرداری به این اداره ارائه شود.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه چه تسهیلاتی به دکهداران به عنوان فعالان فرهنگی از طرف ارشاد پرداخت میشود اظهار کرد: با توجه به بضاعت این اداره تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی به غیر از معرفی برخی از دکهداران به بانک برای اخذ وام آن هم به صورت شخصی صورت نگرفته است.
وی در تشریح نقش خانه مطبوعات به عنوان یکی از متولیان اصلی حوزه نشریات گفت: نماینده خانه مطبوعات گاهی اوقات به عنوان یکی از اعضای جلسات و صرفاً در راستای حمایت از نشریات و نه دکهداران حضور داشته و در موقع تمدید مجوز دکهداران نیز عدم بدهی صاحبان دکه را به صورت مکتوب ارسال میکنند و بس؛
قاسمی تصریح کرد: با وجود فضای مجازی بسیار گسترده و در دسترس بودن آسان به اطلاعات و اخبار از این طریق؛ متاسفانه مراجعه به روزنامهها به حداقل رسیده است.
وی گفت: متصدیان دکههای مطبوعاتی هم نمیتوانند از طریق سود حاصل از فروش جراید و نشریات کفاف زندگی خود را داشته باشند به همین دلیل دکههای مطبوعاتی بیشتر به دکههای خدماتی شبیهترند.
پایان پیام/م
دیدگاه شما