به گزارش نافع به نقل از کورنگ، محمدعلی پورمختار با بیان اینکه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به نقشه راه دولتمردان، سیاستمداران و همه نهادها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی تبدیل شده است گفت: مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را جهادی، فرصتساز، انعطافپذیر، مولد، پیشرو، درونزا و برونگرا خواندند که تأکیدی بر اهمیت توسعه صادرات، ایجاد رقابت و پیگیری دیپلماسی اقتصادی توسط قوه مجریه است.
نماینده مجلس شورای اسلامی سیاستهای اقتصاد مقاومتی را عاملی برای رشد و توسعه دانست که نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل می کند.
وی بر اقتصاد متکی بر صادرات غیر نفتی تاکید کرد و گفت: این امر نیازمند برنامهریزی برای مالیات، هدفمندی یارانهها و درمان ساختار اقتصادی کشور و توسعه و تقویت کارآفرینی است.
پورمختار خواستار تبدیل اقتصاد مقاومتی به مدلی هماهنگ شد و گفت: در این مدل میتوان در مورد سیاستها، تصمیمگیری و عملکردهای نهادها و بخش ها، قضاوت و بررسی بهتری داشت.
وی گفت: نگاه کلی به این سیاستها نشان میدهد از الزامات عملیاتی کردن آن تمرکز و توجه به تولید و استفاده از ظرفیتها و سرمایههای داخلی و هدایت آن به بخشهای تولیدی است.
رئیس کمیسیون اصل 90 با تأکید بر اینکه بازنگری در فرهنگ تولید و مصرف کشور در راستای تقویت تولید و اشتغال کشور یکی از پیشنیازهای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: در این میان بخش تولیدی وظیفه دارد با افزایش کارایی و کیفیت کالا و خلق ارزش افزوده بیشتر به عنوان حلقه اصلی اجرای اقتصاد مقاومتی بتواند بازار داخلی را در دست گیرد.
وی با بیان اینکه رفع مشکلات ساختاری در اقتصاد کشور گام دیگر در راه تحقق اقتصاد مقاومتی است، افزود: باید با اصلاح و حذف قوانین دست و پاگیر و بروکراسیهای پیچیده موجبات کاهش هزینه تولید و مبادلات را ایجاد و زمینه افزایش رغبت سرمایهگذاران برای ورود به عرصه تولید را فراهم کرد.
پورمختار حل کمبود نقدینگی در بخش تولید را لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: بخش تولید در اقتصاد دچار مشکلات فراوان و چالشهای جدی دیگری از جمله تأمین ارز و اعتبار است که رفع مشکل حمایت مضاعف دولت و بانک مرکزی را میطلبد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال بانک مرکزی باید بتواند با افزایش سرمایه بانکها شرایط را برای خروج آنان از حالت انقباضی فعلی فراهم ساخت و زمینه افزایش تسهیلاتدهی به تولید را فراهم کند.
پورمختار گفت: در این میان دولت وظیفه دارد با مفاسد اقتصادی برخورد کند و اصلاح نظام بانکی را نیز در دستور کار خود قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید زمینه توزیع مناسب منابع در بخشهای مختلف اقتصاد را به وجود آورد، گفت: منابع باید به درستی و منسجم به بخش تولید هدایت شود،؛ اگر پراکندگی توزیع منابع نبود، غرب به فکر تحریم بانکی ایران نمیافتاد.
نماینده مردم کبودراهنگ و بهار در مجلس تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی بر تولید، صادرات کالا و اقتصاد بدون نفت بیشترین تکیه را دارد و محقق نخواهد شد مگر آنکه تولید کشور بیش از گذشته رونق و موانع آن برداشته شود.
وی تولید داخلی را شاه کلید اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مسئولان باید شرایط امنیت و جذب سرمایهگذاری در صنعت و اقتصاد کشور را فراهم کنند.
انتهای پیام/ ب
دیدگاه شما