وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 12 آذر 1393 ساعت 10:37   |   کد مطلب: 11355
نقد کتاب «دانشنامه عاشورائیان» اثر مرضیه محمدزاده
مسئول کتابخانه عمومی رضی الدین آرتیمانی گفت: نقد، جراحی افکار نویسنده و موشکافی زوایای مختلف اثر اوست و خواننده کتاب را با همه خوبی ها و شاید کاستی های یک کتاب آشنا کند.

به گزارش نافع به نقل از رودآور، کتاب «دانشنامه عاشورائیان» اثر مرضیه محمد زاده به بوته نقد و بررسی کانون ادبی رضی در کتابخانه عمومی رضی الدین آرتیمانی گذاشته شد.

مسئول کتابخانه عمومی رضی الدین آرتیمانی در  این نشست اظهارکرد: کتاب دانشنامه عاشورائیان به بررسی اشعار و مراثی حسینی پرداخته و چون در ایام سوگواری سالار و سرور شهیدان قرار داریم لذا از استاد گرانقدر علی پیری خواستیم با توجه به آنکه در قسمتی از  پایان نامه دانشگاهی خود به این کتاب پرداخته است این اثر را نقد کند.
 
علی پیری عنوان کرد: کتاب در دو جلد نوشته شده و جلد اول آن به اشعار عربی درخصوص مرثیه های امام حسین (علیه السلام ) پرداخته و در جلد دوم به معرفی شعرای فارسی و مراثی ایشان در رثای مصیبت عظمای ابا عبدالله علیه السلام پرداخته است.
 
وی افزود: نویسنده متن کتاب را از بیش400 منبع معتبر مانند قرآن، مثنوی معنوی و منابع معتبر دیگر جمع آوری نموده است و در پیشگفتار که به قلم استاد بهاالدین خرمشاهی است به شکل زیبایی به معرفی امام حسین علیه السلام در آیات قرآن پرداخته و در ادامه نکاتی درباره حضرت زینب (سلام الله علیها) در سفر بازگشت از کربلا ایفاد نموده و در آخر کلام دو شاه بیت از حافظ در مورد حادثه کربلا بیان داشته است.
 
این منتقد ادامه داد: در مقدمه نیز خود نویسنده احادیثی از پیامبر اکرم (صلوات الله علیه) و امام جعفر صادق (علیه السلام) در مورد ارزش و اهمیت شعرا در نزد این عزیزان بیان داشته است.
 
پیری افزود: در جایی نویسنده اشاره دارد که اقشار مختلف اعم از عالم، ادیب، طبیب، حاکمان، فقیه، در مذاهب گوناگون از شیعه، سنی، حنفی، شافعی، زیدی به مرثیه ثرایی عاشورا پرداخته اند و در این کتاب گرانسنگ ترجمه اشعار عربی به خوبی انجام شده و از روانی خاصی برخوردار است.
 
وی ابراز کرد: در جلد دوم به تاریخ گرایش شعرای فارسی به مدح و ثنای خاندان نبوت(ع) اشاره دارد و و اینکه شعر فارسی از قرن چهام (ه .ق) به مرثیه سرایی رو آورده است همچنین در این کتاب اشاره ای هم به اشعار عبدالرحمن پارسا تویسرکانی شده است.
پیری ادامه داد: از نقاط ضعف کتاب می توان به نبود اِعراب در بعضی اشعار عربی اشاره کرد که البته شاید نتوان ضعف به حساب آورد در مجموع کتاب دانشنامه شعر عاشورایی را می توان از بهترین کتاب های موجود در کتابخانه رضی الدین آرتیمانی به حساب آورد.

انتهای پیام/ر.ح

دیدگاه شما