به گزارش نافع، كارگروه تنظيم بازار شهرستان همدان با سه دستور كار ارائه گزارش از آخرين وضعيت قيمت كالاها و اجناس در بازار همدان، برنامههاي برگزاري نمايشگاه طرح ضيافت و بررسي مصوبات جلسات قبل كار خود را آغاز كرد.
يكي از مسائلي كه در اين كارگروه نيز خودنمايي كرد بحث عدم نظارت و رسيدگي صحيح به سبوسگيري آرد و پخت نان بود كه موازيكاري ادارات مشهود بود كه فرماندار همدان در اين مورد گفت: موضوع نظارت بر مسأله سبوسگيري رها شده است.
علي تعالي با تأكيد بر لزوم نظارت و كنترل قيمت كالاها در ماه مبارك رمضان اظهار كرد: نظارت كافي در بازار ميتواند از افزايش قيمتها جلوگيري كند در غير اين صورت با نارضايتي مردم مواجه خواهيم شد.
فرماندار همدان در ادامه با اشاره به كيفيت پايين برخي كالاها در حاشيه شهر تصريح كرد: دستگاههاي نظارتي در نقاط كمتر برخوردار و حاشيه شهرها نيز بيشتر فعال شوند، چرا كه وضعيت اقتصادي ساكنين اين مناطق مطلوب نيست.
وي در بخش ديگري از سخنانش به برگزاري نمايشگاه طرح ضيافت ويژه ماه رمضان اشاره كرد و يادآور شد: در اين نمايشگاه بايد كالاهاي اساسي مورد نياز و مايحتاج عمومي و ضروري در دسترس مردم قرار گيرد.
تعالي در ادامه خواهان نظارت بيشتر بر عملكرد نانواييها شد و ابراز داشت: مسائل مختلف مربوط به نانواييها سازماندهي شوند و نانواييها با تعطيلات بيضابطه منجر به نارضايتي مردم نشوند.
وي تصريح كرد: نظارت بر روند سبوسگيري آرد در كارخانجات بايد به صورت مستمر انجام شود.
* افزايش قيمت مرغ به علت رشد قيمت نهادهها است
در ادامه اين جلسه معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بيان اينكه در سطح استان در ارديبهشت ماه سال جاري تعداد 424 گزارش مردمي دريافت شده است، گفت: از اين تعداد گزارشها 266 مورد از واحدهاي صنفي متخلف شناخته شدند كه 195 مورد گرانفروشي و 136 مورد نيز كمفروشي به عنوان اولويتهاي تخلفات واحدهاي صنفي متخلف بوده است.
عليرضا شجاعي با اشاره به اينكه صنوفي چون ميوه و ترهبار، پوشاك، نان و... بيشترين ميزان گزارشهاي نارضايتي مردمي را به خود اختصاص دادهاند، تصريح كرد: بحث ميوههاي نوبر هر ساله با قيمت بالا وارد بازار ميشود و بعد از گذشت مدت كوتاهي با سير نزولي به ثبات قيمت ميرسد.
وي در خصوص قيمت سيبزميني اضافه كرد: بخشي از افزايش قيمت سيبزميني در 20 روز گذشته مربوط به سيلاب در گرگان و تعطيلات چند روز است كه مانع برداشت شده و با برداشت سيبزميني در تيرماه از مزارع همدان و اصفهان ظرف يك هفته آينده شاهد سير نزولي قيمت سيبزميني خواهيم بود.
وي علت افزايش قيمت مرغ را ناشي از افزايش قيمت نهادهها دانست و تأكيد كرد: براي ماه رمضان با افزايش حجم جوجهريزي نسبت به دوره قبل شاهد ثبات قيمت اين محصول خواهيم بود.
شجاعي ادامه داد: قيمت مرغ در حال حاضر در بازار همدان شش هزار و 800 تومان است كه روز دوشنبه شش هزار و 500 تومان بوده است.
وي با بيان اينكه گزارش ميزان تغييرات قيمت كالاها در بازار به صورت هفتگي ارائه ميشود، بيان كرد: برخي كالاها مانند قند و شكر، پودر شوينده، حبوبات و شير و لبنيات ثبات قيمت داشتهاند و گوشت قرمز نيز شاهد رشد اندك قيمت بود.
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: تخممرغ بدون مارك از كيلويي سه هزار و 750 تومان به چهار هزار و 300 تومان افزايش يافته كه اين امر از افزايش قيمت نهادهها نشأت ميگيرد و در حال حاضر يك شانه تخممرغ ماركدار درشت هفت هزار و 500 تومان است.
* توزيع كالاهاي اساسي در نمايشگاه طرح ضيافت
رئيس اتاق اصناف همدان از انجام شش هزار و 257 بازرسي از اصناف در ارديبهشت سال جاري خبر داد و گفت: در اين بازرسيها 822 مورد پرونده تشكيل شده كه 398 مورد مربوط به گرانفروشي بوده است.
حميدرضا فرساييوحيد در ادامه به برگزاري نمايشگاه طرح ضيافت و توزيع كالاهاي اساسي در آن اشاره كرد و ابراز داشت: تاكنون 80 درصد غرفهها براي برگزاري آماده شده و اين نمايشگاه در سه شهر همدان، ملاير و نهاوند از يكم تيرماه به مدت 10 روز برگزار ميشود.
* احداث شش بازارچه محلي در دستور كار است
عضو شوراي اسلامي شهر همدان نيز با بيان اينكه در حال حاضر چهار بازارچه محلي در سطح شهر همدان فعال هستند، گفت: در حال حاضر يك بازارچه محلي بين شكريه و هنرستان در دست احداث است.
حسين قرهباغي افزود: در شش نقطه از سطح شهر براي احداث بازارچه محلي پيشبيني احداث داريم كه با پيگيري سازمان ميوه و ترهبار شهرداري با واگذاري زمين كار احداث اين بازارچهها آغاز خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: بازارچههاي محلي تمام اجناس و مايحتاج مردم را عرضه ميكنند و در طرح ضيافت نيز مشاركت دارند و در نمايشگاه طرح ضيافت دو غرفه به آنها تعلق دارد.
* فعاليت 15 فروشگاه تعاون روستايي در شهرستان همدان
رئيس تعاون روستايي شهرستان همدان نيز در اين جلسه با بيان اينكه در سطح روستاهاي شهرستان تعداد 39 فروشگاه تعاون روستايي وجود دارند، ابراز داشت: در حال حاضر تعداد 15 فروشگاه تعاون روستايي فعال هستند و كالاها در اين فروشگاهها با تخفيف سه تا پنج درصدي ارائه ميشود.
ذوالفقاري در ادامه به توزيع آرد توسط تعاون روستايي در روستاهاي فاقد نانوايي اشاره كرد و گفت: هر ماه 50 تن آرد در روستاها به ازاي هر نفر هشت كيلوگرم توزيع ميشود.
وي از فعاليت سه ايستگاه جمعآوري شير در سطح شهرستان خبر داد و عنوان كرد: تعاون روستايي سال گذشته هشت هزار تن كود شيميايي در بين كشاورزان توزيع كرده است.
منبع:هگمتانه
دیدگاه شما