وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 18 خرداد 1393 ساعت 16:42   |   کد مطلب: 7688
پیش بینی برداشت ۱۲۵ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع اسدآباد
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد گفت: پیش بینی می شود امسال ۱۲۵ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع اسدآباد جمع آوری شود.

 

ناصر فتاحی در گفت‌وگو با خبرنگار نافع در اسدآباد، با بیان این خبر اظهار کرد: پ امسال ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت گوجه‌فرنگی اختصاص داده شده است که یش‌بینی می‌شود از این میزان اراضی زیر کشت محصول گوجه‌فرنگی ۱۲۵ هزار تن تولید این محصول را در شهرستان داشته باشیم.
وی میانگین عملکرد در هکتار را ۵۰ تن دانست و تصریح کرد: اگر بتوانیم با آفات جالیز مزرعه مبارزه کنیم، میانگین عملکرد در شهرستان اسدآباد به ۱۰۰ تن خواهد رسید.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد با بیان اینکه سطح اراضی که از سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده می‌کنند، ۱۰ تا ۱۵ هکتار است، افزود: با پیگیری‌ها، برنامه‌ها و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و همچنین با اعتبارات دولت این سطح اضافه خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود به اجرای طرح نشاکاری مکانیزه محصول گوجه‌فرنگی در استان اشاره کرد و گفت: این طرح برای نخستین‌بار به صورت مکانیزه در شهرستان اسدآباد اجرا شده است.
فتاحی به مزایای این طرح مکانیزه اشاره کرد و گفت: زمانی که آب و هوای نامساعد به کشاورز اجازه کار نشاکاری را نمی‌دهد و او نیاز به اتمام سریع آن دارد، این روش می‌تواند کمک فراوانی در این زمینه کند.
وی با اشاره به اینکه اسدآباد ظرفیت تولید گوجه‌فرنگی را دارد، بیان کرد: می‌توانیم با وجود دستگاه مکانیزه نشاء سطح کشت را از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار به ۱۰ هزار هکتار افزایش دهیم.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد بالا بردن راندمان کار، کاهش هزینه کشت محصول، افزایش سود کشاورزان و کاهش علف‌های هرز در بین اراضی را از جمله مزایای دیگر روش نشاکاری مکانیزه برشمرد.
وی ابراز کرد: با مکانیزه شدن کشت‌ محصولات قطعاً هزینه تولید پایین آمده و در میزان مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد و این مهم موجب ارتقاء میانگین عملکرد می‌شود.
فتاحی در پاسخ به این سؤال که آیا با اجرای این طرح اشتغال‌زایی کاهش پیدا خواهد کرد، گفت: اگر به فکر ایجاد صنایع تبدیلی و جانبی باشیم، ایجاد اشتغال بیشتر را شاهد خواهیم بود که این امر نیز همت سرمایه‌گذاران را می‌طلبد.
وی با اشاره به اینکه میانگین مکانیزه محصولات کشاورزی در مرحله کاشت، داشت و برداشت شهرستان ۷۵ درصد است، افزود: البته این میزان درصد در محصولات مختلف متفاوت است.

دیدگاه شما