به گزارش نافع، غلامرضا محتجب بعد از ظهر امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان همدان اظهار کرد: فاضلاب برخی از منازل مسکونی که در جریان بارشهای اخیر دچار مشکل شدند، مستقیم به رودخانهها متصل بود که اگر فاضلاب آنان به شبکههای فاضلاب متصل میشد، دچار چنین مشکلی نمیشدند.
وی ضعف آپارتمانسازی و رعایت نکردن مقررات در ساخت و ساز را از دیگر عوامل ایجاد آبگرفتگی دانست و گفت: رعایت نکردن بر و کف، شیب مناسب و همکاری نکردن ساکنان یک مجتمع برای انجام اقدامات به موقع، باعث شد که آب وارد برخی از منازل و مجتمعهای مسکونی شود.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان تأکید کرد: در ساعات اولیه بارش بهترین خدمات به شهروندان ارائه شد و در تخلیه آب مشکلی پیش نیامد.
وی در تشریح خسارات وارد آمده گفت: یک دیوار 12 متری به ارتفاع چهار متر در دره مرادبیگ همدان به دلیل نداشتن کفشور و جمع شدن آب به ارتفاع یک متر در داخل محوطه دیوار ریزش کرد و باعث مرگ یک شهروند شد.
محتجب خاطرنشان کرد: شهرداری برای هدایت آبهای سطحی و ساماندهی به رودخانهها و نهرهای شهر در سال گذشته مبلغ 6 میلیارد تومان و در سال جاری نیز همین مبلغ را در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه به دنبال دریافت کمکهای دولتی برای جبران خسارات آسیبدیدگان هستیم، ادامه داد: تاکنون به دلیل نبود نقدینگی این امر محقق نشده، هرچند در برخی از استانهای کشور این موضوع پیشبینی شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان درباره قناتهای همدان نیز گفت: زمانی به قناتهای همدان خصمانه نگاه میشد و شهروندان به ضرروت وجود آن پی نبرده بودند، اما امروز شهرداری آموزشهایی برای حراست از این سرمایه به آپارتمانسازها ارائه میدهد.
به گفته وب در حال حاضر اعتباری به مبلغ یک میلیارد تومان برای انجام مطالعات لازم در راستای ساماندهی قناتها در نظر گرفته شده تا با احیای قناتها از آب آن برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان نیز در این جلسه گفت: به دلیل سردی هوا در زمستان محصولات باغی به ویژه سیب با خسارات قابل توجهی مواجه شدند.
جواد رشیدی با اشاره به اینکه درباره آفت و بیماری در باغها و مزارع مشکلی وجود ندارد گفت: مبارزه با سن مادر و سن پوره در حال انجام است و آلودگی نسبت به سالهای قبل کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه کشاورزان و بهرهبرداران برای مبارزه با سن مادر آمادگی کامل دارند ، ادامه داد: تا به امروز مبارزه با سن به 3 هزار هکتار در شهرستان همدان رسیده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان همدان ادامه داد: در محصولات باغی چون سیب و گردو با 60 درصد افت محصول و در سایر محصولات با 20 تا 30 درصد افت محصول رو به رو هستیم.
وی با بیان اینکه در 160 هکتار از اراضی بخش شراء بین پنج تا 30 درصد از مزارع یونجه، گندم و جو خسارت دیدهاند، خاطرنشان کرد: 23 هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان بیمه شدند که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است اما باید فکری اساسی درباره محصولاتی که شامل بیمه نمیشوند کرد.
منبع:فارس
دیدگاه شما