وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 27 ارديبهشت 1393 ساعت 05:13   |   کد مطلب: 7304
مراقب شگردهاي مجرمانه كلاهبرداران در خريد آنلاين كالا باشيد
پليس فتا انتظامي استان همدان توصيه مي کند: در خريد آنلاين كالا و خدمات كه با ارزشمندترين خدمات بر روي اينترنت هستند نهايت دقت و مراقبت را داشته باشيد كه در دام كلاهبرداران نيفتيد .

 

به گزارش نافع به نقل از مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی استان همدان، خريد آنلاين کالاها و خدمات، با ارزشترين خدماتي است که بر روي اينترنت ارائه مي‌شود.
اين امر علاوه بر صرفه جويي در وقت کاربران ، مزايايي چون افزايش امنيت در جابجايي پول، کاهش هزينه هاي بازاريابي ، صرفه جويي اقتصادي و افزايش فرصت هاي شغلي و کارآفريني را به دنبال دارد.
اما در عين حال کلاهبرداران فضاي مجازي نيز با استفاده از عدم اطلاع يا کم دقتي خريداران و مشتريان آن را با تهديدها و آسيب هايي مواجه ساخته اند.
بدين منظور پليس فتا استان ازعموم مردم درخواست مي کند نكات ذيل را در هنگام خريد هاي الکترونيکي در نظر داشته باشند:
1- اولين پيش فرض براي حقيقي و سالم بودن خدمات يک فروشگاه الکترونيکي ، اين است که کالاهاي مجاز ارائه مي‌کنديا نه؟
بنابراين فروشگاه‌هايي که کالاهاي غير مجاز به فروش مي‌رسانند، با احتمال بسيار بالا، به قصد کلاهبرداري به وجود آمده اند.
2- در هنگام تصميم به خريد از فروشگاه‌هاي الکترونيکي، از تجربه دوستان و آشنايان نزديک در خصوص خريدهاي آنلاين استفاده کنيد و از فروشگاه‌هايي که سابقه ارائه خدمات مطلوب دارند، خريد کنيد.

3- صفحاتي که ناخواسته در برابر شما باز مي شوند(POP UP) و حاوي تبليغات فروش کالاها و ارائه خدمات هستند، ممکن است تقلبي بوده و قصد کلاهبرداري داشته باشند.
4- سعي کنيد در هنگام خريد آنلاين ، با روش هايي نظير گرفتن who is از دامنه سايت اينترتي فروشگاه ، يا جستجو در انجمن‌هايي که اعضاي آن ها، تجربيات خريد آنلاين خود را براي اطلاع ساير اعضا مي نويسند ، از مدير و گردانندگان فروشگاه ، احراز هويت کنيد.
5- در هنگام خريد آنلاين و در زماني که پس از انتخاب کالا به درگاه پرداخت الکترونيکي بانک رهنمون مي شويد ، دقت کنيد که حتماً آدرس صفحه درگاه پرداخت الکترونيکي ، متعلق به همان بانکي باشد که آرم و لوگوي آن را در صفحه مشاهده مي کنيد.
در بعضي از مواقع ،کلاهبرداران با جعل صفحات درگاه پرداخت الکترونيکي بانک‌ها ، شما را به صفحاتي هدايت مي‌کنند که آدرسي بسيار شبيه آدرس بانک اصلي دارند .
در صورت عدم دقت خريدار و ورود اطلاعات کارت بانکي خود شامل شماره کارت ، رمز عبور ، CVV2 و تاريخ انقضاي کارت ، اين اطلاعات را در سيستم خود ثبت کرده و عملاً امکان هرگونه اقدامي را با حساب و موجودي قرباني دارند .
6- سيستم پرداخت الکترونيکي همه بانکها از SSL و روش هاي مطمئن رمز نگاري استفاده مي کند. دقت کنيد که در نوار آدرس کنار آدرس اينترنتي صفحه پرداخت بانک ، نماد يک قفل با عبارت //:https درج شده باشد در غير اينصورت قطعاً صفحه جعلي است و قصد به سرقت بردن اطلاعات کارت بانکي شما را دارد .
7-مرکز توسعه تجارت الکترونيکي وزارت بازرگاني ، با همکاري نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در جهت افزايش امنيت خدمات تجارت الکترونيکي ، اعطاي نماد اعتماد الکترونيکي به فروشگاه هاي الکترونيکي را آغاز کرده است تا خريداران به راحتي و با آسودگي خاطر خريد خود را انجام دهند،ترجيحاً از فروشگاه هايي که داراي اين نماد هستند ، خريد کنيد .

دیدگاه شما