وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 17:22   |   کد مطلب: 7294
۲۰ درصد پروتئین استان همدان را عشایر تامین می کنند
مدیرکل امور عشایر و روستایی استان همدان خبر داد: عشایر استان همدان با توجه به اینکه ۱۰ درصد مراتع استان همدان را در اختیار دارند اما ۲۰ درصد پروتئین استان همدان را تولید می کنند.

 

به گزارش نافع به نقل از آوای سیدجمال، حمزه علی یزدانی اظهار کرد: عشایر استان همدان ۴ طایفه هستند و ۲۴ ایل که از منطقه قشلاق ۱۵ اردیبهشت‌ماه بیش از ۱۵۰۰ خانوار با تعداد ۳۵۳ هزار رأس گوسفند وارد استان همدان شده‌اند عشایر استان همدان نسبت به تعداد دام و سرانه دام وضعیت مطلوبی در کشور دارند.

وی افزود: میانگین سرانه دام در کشور برای هر نفر ۳۲ رأس می‌باشد و این در حالی است که میانگین سرانه دام در استان همدان برای هر نفر ۴۵ رأس است.

مدیرکل امور عشایر و روستایی استان همدان بابیان اینکه عشایر به دودسته کوچنده و غیر کوچنده تقسیم می‌شوند افزود: تعداد کل عشایر استان همدان ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار است که بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارند.

وی تعداد دام‌های عشایر کل استان همدان را ۴۷۰ هزار رأس دانست و تأکید کرد: این دام‌ها سالیانه بیش از ۶ هزار تن گوشت، ۲ هزار و ۴۵۰ تن شیر و ۴۵۰ تن پشم را تحویل استان همدان می‌دهند.

یزدانی با اعلام اینکه عشایر استان همدان در ۷۲ سامانه مستقر هستند افزود: عشایر استان همدان در شهرستان‌های ملایر، نهاوند، بهار و همدان و تویسرکان مستقر هستند و دو ماه را در منابع طبیعی و دامنه کوه‌های این شهرستان‌ها حضور دارند.

وی افزود: در ۲ ماه حضور عشایر در منابع طبیعی و پس از اتمام علف‌های موجود عشایر به دشت‌ها عزیمت می‌کنند و زمین‌های کشاورزی مردم را کرایه می‌کنند و از باقیمانده محصولات زراعی استفاده می‌کنند.

مدیرکل امور عشایر و روستایی استان همدان از مردم خواست که نهایت همراهی را با عشایر داشته باشند چراکه عشایر یکی از قطب‌های تولید هستند و قشر کم‌هزینه برای دولت به‌حساب می‌آیند و از کمترین خدمات دولت استفاده می‌کنند.

وی ابراز کرد: عشایر از هیچ‌گونه خدمات آب و برق و گاز استفاده نمی‌کنند وزندگی بسیار سختی را سپری می‌کنند و کاملاً خودجوش و قائم‌به‌ذات هستند.

یزدانی بابیان اینکه عشایر نقش اصلی را در اقتصاد مقاومتی دارند افزود: با توجه به اینکه در زندگی عشایری از تولیدات خودمصرف می‌کنند می‌توان انها را نقش اصلی در اقتصاد مقاومتی دانست.

وی گرانی علوفه را یکی از دغدغه‌های عشایر دانست و اظهار کرد: با رایزنی‌های انجام‌شده به دنبال این هستیم تا بتوانیم علوفه را باقیمت پایین‌تر در اختیار عشایر قرار دهیم تا این قشر زحمت‌کش با خیال راحت به تولیدات خود بپردازند.

مدیرکل امور عشایر و روستایی استان همدان بابیان اینکه ۹۵ هزار هکتار از مراتع استان در اختیار عشایر است ابراز کرد: عشایر ۱۰ درصد مراتع را در اختیاردارند و این در حالی است که بیش از ۱۰ درصد دام و ۲۰ درصد پروتئین استان همدان توسط عشایر تأمین می‌شود.

وی با اعلام اینکه شهرستان همدان ازنظر دام رتبه اول را در استان دارد افزود: شهرستان‌های نهاوند، ملایر و اسدآباد به ترتیب در رتبه‌های دوم تا چهارم را ازنظر تعداد دام در استان همدان دارند.

یزدانی افزود: ۱۰۰ درصد عشایر از بیمه خدمات درمانی استفاده می‌کنند اما در بیمه روستائیان و عشایر تاکنون ۶۰ درصد از عشایر توانسته‌اند خود را بیمه کنند.

وی اعلام کرد: محدودیت سنی برای بیمه روستائیان و عشایر برداشته‌شده است و از عشایر و روستائیان انتظار می‌رود با برداشته شدن این محدودیت هرچه سریع‌تر برای بیمه کردن خود اقدام کنند و از فرصت طلایی پیش‌آمده کمال استفاده را ببرند.

مدیرکل امور عشایر و روستایی استان همدان بابیان اینکه تعریف استانداردی برای ورود و خروج عشایر وجود ندارد ابراز کرد: تعداد دام در مراتع روی تخریب مراتع تأثیر زیادی ندارد و عشایر به‌عنوان نگه‌دارندگان منابع طبیعی که خود از استفاده‌کنندگان از منابع طبیعی هستند و نمی‌توانند به آن ضربه بزنند.

وی خاطرنشان کرد: عشایر برای اولین بار در تاریخ معین کوچ وارد استان شده‌اند و منابع طبیعی اجازه ورود پیش از موعد را به عشایر نداد.

یزدانی در پایان افزود: عشایر سال‌ها است که در مراتع کشور ما در حال زندگی هستند و این حق رادارند که در یک میانوند در راه خود ۲۴ ساعت توقف کنند و از مردم و روستائیان تقاضا داریم که همکاری لازم را با این قشر زحمت‌کش داشته باشند.

دیدگاه شما