وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 17 ارديبهشت 1393 ساعت 04:17   |   کد مطلب: 7140
پس از 11 سال انتظار تویسرکانی ها:
کشاورزان تویسرکانی از آب سد سرابی بهره مند شدند
کشاورزان تویسرکانی از آب سد سرابی بهره مند شدند
پس از 11 سال انتظار تویسرکانی ها، بهره برداری از آب سد سرابی با رویکرد تأمین آب مورد نیاز کشاورزان این منطقه محقق شد.

 

به گزارش نافع به نقل از رودآور، سید مهراد موسوی فرماندار تویسرکان در مراسم بهره برداری کشاورزان منطقه سرابی از آب سد سرابی این شهرستان، اظهار کرد: بهره برداری از آب این سد با رویکرد تأمین آب مورد نیاز کشاورزان یکی از خواسته های مردم این منطقه بود که امروز این امر محقق شد.

وی با اشاره به کاهش بارش های سالیانه در سال های اخیر از کشاورزان خواست: با مدیریت صحیح و استفاده بهینه از آب موجود و با توجه به هزینه های مصرف شده برای احداث سد از هدر رفت آب جلوگیری کنند.

فرماندار تویسرکان با بیان اینکه هرگاه آب خروجی سد بیشتر از آب ورودی آن باشد به طور قطع با اختلال در مدیریت منابع آب ذخیره شده روبرو می شویم، تصریح کرد: می توان با عزم همگانی و رعایت الگوی صیح مصرف از خسارات غیرقابل جبران بر اثر کم آبی و بی آبی و رسیدن به بحران خشکسالی جلوگیری کرد.

موسوی با تأکید بر اینکه باید بهره برداری از سد با دقت بسیار انجام شود، افزود: آبگیری نهایی سد سرابی نهم اسفند ماه سال گذشته با حضور نماینده مردم تویسرکان در خانه ملت و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان برای مصارف کشاورزی آغاز شد.

وی تأمین آب شرب منطقه سرابی و شهر تویسرکان در سال های آینده را از دیگر اهداف احداث سد سرابی عنوان کرد و از کشاورزان خواست: با جلوگیری از کاشت جدید در مدیریت منابع آبی شهرستان با مسئولان تعامل داشته باشند تا در سال های آینده که احتمال کمبود آب وجود دارد دچار مشکل نشوند.

امیر شادفر مدیر اداره امور آب تویسرکان نیز اظهار کرد: سد سرابی تویسرکان با اعتباری معادل ۴۰۰ میلیارد ریال و پس از ۱۰ سال فعالیت اجرایی با هدف کنترل سیلاب ها، تأمین آب شرب شهر، تعادل سازی آب منطقه و رفع کمبود آب زراعی و باغات با توانایی ذخیره بیش از ۱۱/۵ میلیون متر مکعب آب در سال احداث شد.

وی از برخورد قاطع با تخلفاتی نظیر تجاوز به حریم رودخانه و پمپاژ غیر مجاز از آب سد و اطراف آن خبر داد.
مدیر اداره امور آب تویسرکان با اشاره به اینکه برای تأمین آب شرب شهرهای تویسرکان، سرکان و منطقه سرابی و بهره برداری از سد سرابی نیاز به احداث تصفیه خانه و خط انقال آب بود، افزود: در این راستا تصفیه خانه ای در حدود ۳۰۰ لیتر در ثانیه و یک خط انتقال به قطر ۵۰۰ میلی متر از جنس های جی.آر.پی(GRP) و چدن داکتیل طراحی شد.

شادفر اظهار کرد: عملیات اجرایی تصفیه خانه به دلیل محدویت های اعتباری هنوز آغاز نشده است و در مجموع در حدود ۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای احداث تصفیه خانه و خط انتقال نیاز است.

ساخت سد مخزنی سرابی سال۸۲ با اعتبار بیش از۹ میلیارد تومان در ۱۰ کیلومتری شهر تویسرکان آغاز شد.سد سرابی از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی به ارتفاع ۷۹متر و طول تاج ۲۸۷متر است و ظرفیت تنظیم سالانه۱۱و نیم میلیون متر مکعب آب را داردکه از این میزان ۷ میلیون مترمکعب در بخش شرب مصرف خواهد شد.

دیدگاه شما