به گزارش نافع، ˈآرزو برجیسیان افزود:تاتو و خالکوبی تنها می تواند زیر نظر پزشک انجام شود زیرا افراد انجام دهنده این عمل باید به تمام لایه های پوست آشنایی داشته باشند.
وی اظهار داشت:در سال های گذشته انجام تاتو در آرایشگاه ها ممنوع بود اما در سه ماه گذشته بخشنامه ای از سوی وزارت بهداشت مبنی برمجاز بودن انجام این عمل توسط آرایشگاه ها با داشتن دو شرط صادر شده است.
وی عنوان کرد:داشتن مدرک فنی و حرفه ای مبنی بر گذراندن دوره تاتو و داشتن دستگاه لازم و مورد تایید وزارت بهداشت از شرایط انجام این عمل توسط آرایشگاه ها است.
وی اضافه کرد:تاکنون هیچ آرایشگاهی در همدان به دلیل نبود این دوره در فنی و حرفه ای استان موفق به اخذ این گواهینامه نشده و مجوز لازم نیز در این زمینه صادر نشده است.
وی با بیان اینکه رنگدانه های مورد استفاده در تاتو و خالکوبی برای تزریق در پوست تایید نشده است، اظهار داشت: بسیاری از این رنگدانه ها حتی برای تماس با پوست انسان مضر است.
وی گفت: اگر وسایل خالکوبی و تاتو آغشته به خون افراد آلوده شود احتمال انتقال بیماری های ایدز و هپاتیت وجود دارد و در صورت بروز هرگونه بیماری واگیر دار تجربه ای دردناک و یک عمر پشیمانی برای افراد رقم خواهد خورد.
وی ،ضایعه گرانولوما (برجستگی پوست) را از تبعات خالکوبی دانست و افزود: در صورت پشیمانی افراد پس از خالکوبی، ضمن اینکه درمان آن رضایت بخش نخواهد بود عوارض برگشت ناپذیر و جانبی مانند تغییر رنگ پوست را نیز در پی خواهد داشت.
در خالکوبی با استفاده از سوزن های مخصوص نقاطی از بدن را سوراخ و سپس رنگدانه هایی کشیدن طرح مشخصی در آن نقطه تزریق می کنند که انتقال بیماری های واگیردار مانند ایدز و هپاتیت، حساسیت ها و عفونت های پوستی از معضلات احتمالی عمل خالکوبی و تاتو غیر بهداشتی است و اکثر آرایشگاه ها این عمل را به صورت پنهانی و زیر زمینی انجام می دهند.
منبع:ایرنا
دیدگاه شما