به گزارش نافع، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در شورای اداری استان همدان با اشاره به در اولویت قرار داشتن مساله سلامت برای دولت یاداور شد: حوزه سلامت در اولویت بندی دولت از 14 به 3 ارتقاء یافته است.
دکتر حبیب اله موسوی بهار ادامه داد: از اجرای طرح تحول نظام سلامت در راستای سیاستهای حمایتی دولت از حوزه سلامت خبر داد و افزود: در حال حاضر به صورت کلی 40 تا 50 درصد هزینه های درمان را مردم به صورت مستقیم و غیر مستقیم می پردازند که با اجرای این طرح این میزان به 10 درصد در جوامع شهری و 5 درصد در جوامع روستایی خواهد رسید.
وی همچنین با اشاره به لیست 100 قلمی کمبود دارو در کشور در تابستان سال گذشته گفت: با اقدامات ضربتی که از سوی وزارت بهداشت و درمان صورت گرفت این مقدار به کمبود تنها 10 قلم دارو خبرر داد و گفت: این دارو هم جز داروهای پرمصرف بیماران نیست.
موسوی بهار با اشاره به برنامه ریزی هایی که در حوزه بهداشت صورت گرفته است گفت» از انجا که پیشگیری بهتر از درمان است و بهداشت هم نقش تعیین کننده ای در پیشگیری دارد ؛ در این راستا 9 خانه بهداشت روستایی در استان احداث میشود که باید برای احداث این خانه ها 30 درصد هزینه را خیرین تامین کنند و 70 درصد باقیمانده را دولت واریز کرده است.
وی یکی از بزرگترین مشکلات مناطق محروم را خروج پزشکان از این مناطق پس از اتمام طرح خود اعلام کرد و گفت: با افزایش دریافتی پزشکان به دنبال ماندگار کردن آنها در مناطق محرورم هستیم.
موسوی بهار حمایت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند، ترویج زایمان طبیعی، ارتقاء کیفیت خدمات ویزیت و هتلینگ بیمارستانها را از اهداف طرح نظام تحول سلامت برشمرد.
وی تراکم بیش از حد بیمار در مراکز دانشگاهی، ارجاع بیماران از کلیه بخشهای درمانی به دانشگاهی، نگرانی درباره ادامه فعالیت بخش خصوصی، ارجاع بیماران برای خدمات تشخیصی و درمانی به دانشگاههای قطب، کمبود نیروی انسانی، افزایش بی رویه مصرف دارو، افزایش تعداد بیماران و احتمال افزایش خطای پزشکی و نوبت دهی طولانی برای ویزیت و جراحی و احتمال نارضایتی را از چالشهای احتمالی نظام تحول سلامت اعلام کرد.
دیدگاه شما