وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 3 ارديبهشت 1393 ساعت 07:50   |   کد مطلب: 6835
دمی صریح و بی پرده با کاظم اولیایی
کاظم اولیایی را همه می شناسند. مردی که موهایش را در این فوتبال سپید کرده و با ریز و درشت آن بیگانه نیست.

 به گزارش نافع، اولیایی در زادگاهش همدان از محبوبیت های زیادی برخوردار است. این محبوبیت زمان انتقال پاس به همدان دوچندان شد. oliaeeمردی که طراح انتقال قهرمان آسیا به همدان بود و بعد از این اتفاق پای انتقادات همه جانبه فوتبالی ها نیز ایستاد.

اولیایی با استقلال قهرمان آسیا شده و خدماتش به فوتبال بر هیچکس پوشیده نیست. او در پاس برنامه های زیادی در سر داشت که هریک به نحوی پنبه شد!

انتقال پاس به همدان، چگونگی نزول این تیم ریشه دار در این استان، خصوصی سازی در فوتبال، وضعیت تیم ملی و ... بهانه ای شد تا با کاظم اولیایی به گفت وگو بنشینیم.

گفت و گویی صریح و بی پرده که لابلای آن حرف هایی آمده که اولیایی برای اولین بار آن ها را به زبان آورده است. خواندن این مصاحبه خالی از لطف نیست:

اولیایی ابتدا در پاسخ به این سوال که علل ناکامی پاس در همدان چه بوده است، ذهن ها را به چند دهه قبل برد و گفت: درباره چگونگی تنزل پاس باید کل نگر بود، چراکه این تیم بخشی از کلیات فوتبال کشور ماست. قبل از انقلاب اقدامات خوبی در فوتبال ما صورت گرفت که با وقوع انقلاب تغییراتی در بدنه فوتبال ایجاد شد. بعد از انقلاب دولت به عرصه تیمداری وارد شد و ناخود آگاه این امر تاثیرات منفی خود را به فوتبال تزریق کرد.آن زمان فوتبال سنتی و آماتور بود و برخلاف امروز خیلی هزینه بر نبود، بعد از این ماجراها نیز کشور ما درگیر جنگ تحمیلی شد و خیلی نتوانست در ورزش پیشرفت کند.

وی افزود: همه چیز بر همین منوال پیش رفت تا اینکه ۱۳ سال پیش تصمیم بر حرفه ای شدن فوتبال گرفته شد. فوتبال حرفه ای هم همان طور که در دنیا تعریف شده مستلزم سرمایه گذاری است تا افرادی که در این حرفه، چه بازی می کنند، چه مربی گری و چه به کارهای دیگر مشغول هستند دارای یک ثبات باشند اما ما مدیریت راهبردی در هزینه ها نداشتیم.

مسئولان استانی به عهد خود وفا نکردند

مدیرعامل سابق پاس خاطرنشان کرد: زمانی که پاس به همدان انتقال پیدا کرد و این خدمت بزرگ برای شهر همدان انجام شد تصمیم ها بر این بود که دولت در بحث تیمداری ورود پیدا نکرده و برای بخش خصوصی مباحث تیمداری تعریف شود.آن زمان به استاندار و نمایندگان وقت طرح ارائه دادیم. برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعریف و تصمیم گرفته شد که مدیریت دولتی در تیم دخالت نداشته باشد و بخش خصوصی باشد که پاس را اداره کند. مسیری که بزرگان کشور و قانون اساسی روی آن اصرار دارند. تجربه بشری هم اصرار دارد که دولت برنامه ریز باشد نه ناظر بر اندیشه ها!

اولیایی اضافه کرد: هدف ما این بود که با پاس در همدان تجاری سازی در فوتبال را استارت بزنیم. مسئولان وقت هم این قول را به ما دادند اما اواسط کار عهد شکنی کردند. تیمداری به دهان برخی مدیران مزه کرد و به جای حمایت، خود مستقیم وارد عرصه تیمداری شدند.

پیشکسوت فوتبال ادامه داد: ضعف پاس از جایی شروع شد که مسئولان وقت چه استاندار و چه نمایندگان وفادار به عهد خود نبودند. قرار ما بر این بود من به عنوان شخصی که موی خود را در فوتبال سپید کرده ام کار آزادسازی از دولت را استارت بزنم اما در همین بحث آزادسازی نیز آقایان در امور دخالت می کردند. استاندار علاقه داشت در ریز برنامه ها قرار بگیرد و نماینده مجلس نیز دوست داشت در جایی که به او مربوط نمی شد ورود پیدا کند! در جایی که لازم بود حمایت کنند پشت تیم را خالی و آنجا که نباید حضور داشتند نظر می دادند، مثل نظرات فنی و کارشناسی در فوتبال!

بله قربان گوها کار را از روال خارج کردند!

وی با بیان اینکه آقایان با آوردن افراد بله قربان گو در پاس کار را از روال خارج کردند، تاکید کرد: قرار بود ساختار پاس مدرن و حساب شده باشد، اما مدیران دست نشانده کار را از ریل خارج کردند. از همان دوران مرادی با پاس زاویه پیدا کرد. اصطکاک بین من به عنوان طراح انتقال با مسئولین استانی همدان زمانی ایجاد شد که من پول طلب نمی کردم، من به دنبال یک برنامه بلند مدت و درآمد جاری برای باشگاه بودم که آقایان کوتاهی کرده و فقط به برنامه کوتاه مدت فکر می کردند.

مدیرعامل سابق استقلال تهران اعلام کرد: برنامه ای در نظر داشتم تحت عنوان بزرگترین کمپ طبیعی کشور یا طرح های صنعتی که نیازمند حمایت بود. با همین طرح ها برای باشگاه درآمد زایی می شد چیزی که در فوتبال دنیا وجود دارد. اما عدم حمایت ها سبب شد تا پاس دولتی شده و امروز به این وضع دچار شود.تجربه هم نشان داده که تیمداری دولتی اگر هم موفق باشد کوتاه مدت است. تا زمانی که تفکر این باشد که تیم ها دولتی اداره شوند نه فقط در همدان که در همه شهرها به مشکل خواهیم خورد. امروز منجلابی به نام فوتبال درست کرده ایم که هر تیمی بیشتر دست و پا می زند بیشتر در آن فرو می رود.

فلسفه انتقال محترم شمرده شود!

اولیایی در ادامه تصریح کرد: استراتژی پاس باید به روزهای اول بازگردد. فلسفه انتقال باید محترم شمرده شود. نباید تیم به ارگان دولتی سپرده شود و جایی که باید پاسخگو باشد شانه خالی کند. عدم پاسخگویی خوب نیست، بد و خوب یک تیم به مدیریت تیم مربوط می شود و آقایان همیشه و همه جا باید پاسخگو باشند.

وی یادآور شد: من در کوران مسابقات خیلی اظهار نظر نمی کردم تا تیم به حاشیه نرود. اما امروز از همه می خواهم که وارد کار شده و تیم را هدایت کنند. اگر هیات مدیره وجود دارد جلسات منظم برگزار و تیم را از این وضعیت خارج کنند. اگر طرح و برنامه ندارند از خبرگان برنامه بگیرند. اینکه هر زمان خواستند ورود پیدا کنند و هر زمان خواستند شانه خالی کنند یعنی جفا در حق جوانان همدانی!

مدیرعامل سابق پاس گفت: می توان و باید برای پاس یک برنامه مدون تعریف کرد و هزینه ها شفاف سازی شود تا جامعه بداند این تیم برای فصل بعد چه مقدار هزینه خواهد کرد و بدانند برنامه های بلندمدت این تیم چیست. بهترین برنامه ها در دنیا با نظر مردم و زیر ذره بین مطبوعات اعمال می شود. باید برنامه این گونه باشد و هیات مدیره این چنین با نظارت عامه طرح های خود را ارائه دهد. استان، پاس را یا به عنوان یک مقوله مثبت می شناسد یا نمی شناسد. اگر می شناسد باید تعیین تکلیف کند و اگر نمی شناسد اجازه دهد صاحب نظران وارد شوند. پاس آلترناتیو مدیریت دارد. اگر آقایان پاس را مثبت قلمداد نمی کنند اجازه دهند آلترناتیو مدیریت آنها عنان کار را به دست بگیرند.

وی تاکید کرد: سابقه استاندار همدان برای همه روشن است. نیکبخت با ورزش غریبه نیست. از او توقع می رود که پاس را از این بلاتکلیفی بیرون بیاورد. یکی از دلایل ضعف پاس این بود که مدیریت منظم بر این تیم حاکم نبود!

من آلترناتیو آقایان نیستم!

اولیایی در ادامه و در پاسخ به این سوال که اگر به شما پیشنهاد بدهند به پاس باز می گردید یا خیر؟ افزود: شاید خیلی ها فکر کنند من آلترناتیو آقایان باشم. واضح و شفاف می گویم من آن فرد نیستم و به هیچ وجه نمی خواهم کار کنم. با قاطعیت می گویم مدعی مدیریت نیستم! به هیچ وجه امکان ندارد برای کار اجرایی به همدان بازگردم. سی و چند سال است سرباز نظام هستم و می خواهم بقیه عمر را در خدت خانواده باشم. نه فقط در پاس از تیم های بزرگ هم پیشنهاد داشته ام اما به هیچ قیمتی بازنمی گردم. اما به عنوان مشاور به تیم پاس کمک خواهم کرد.

وی درباره دلایل جدایی خود از پاس گفت: وقتی آقایان از برنامه خارج شدند استارت جدایی من زده شد. عامل تنزل پاس بی برنامگی بود که من نمی توانستم با این بی برنامگی جلو بروم.

پاس را آوردیم تا حق جوانان همدانی ضایع نشود

پیشکسوت فوتبال گفت: استاندار، نمایندگان و امام جمعه محترم همدان در قبال این تیم و حق جوانان همدانی مسئول هستند. آن ها باید برنامه محور باشند و اجازه ندهند که پاس به بیراهه برود. ما این تیم را انتقال ندادیم مگر با هدف زنده نگه داشتن حق جوانان همدانی. من از این موضوع بسیار خوشحالم که با حضور پاس تیم منسجمی به نام الوند ظاهر شد و چند بازیکن همدانی به تیم های لیگ برتری رسیدند.

مدیرعامل سابق پاس ادامه داد: اگر پاس در راستای عدالت اجتماعی قرار بگیرد و برنامه داشته باشد من از این برنامه ها با قاطعیت حمایت می کنم. شاید مصلحت جوانان همدانی، بازگشت پاس به خانه اول خود باشد که من هم با این مصلحت حرفی ندارم!

فوتبال با علاقه شخصی اداره نمی شود

اولیایی در پاسخ به این سوال که چرا رفته رفته علاقه استانداران همدان به تیمداری کم شد؟ تصریح کرد: فوتبال را نمی توان با علاقه شخصی اداره کرد. اینکه آزاد یا استاندار قبل از آن یا استاندار فعلی کم یا زیاد به تیم توجه می کنند مهم نیست، باز هم تاکید می کنم مهم این است که استاندار و سایر مسئولان باید به این نتیجه برسند که حضور پاس در همدان مفید است یا خیر؟ اگر تشخیص می دهند این حضور لازم است طبق برنامه ای که قابل نظارت است پیش بروند. ولی اگر هرکسی دوست دارد در اتاق بسته گزارش دهد و کار را جلو ببرد این زیبا نیست.

وی خاطرنشان کرد: نمی توان چیزی را از جوانان مخفی کرد. استاندار و نمایندگان مجلس اگر ورزش حرفه ای و قهرمانی را لازمه زندگی پرنشاط می دانند باید برای این تیم که یک غنیمت است برنامه بریزند. مردم ما بهترین قاضی هستند و خوب و بد را می فهمند.

پاس و الوند با هم رفیق هستند!

مدیرعامل سابق استقلال تهران در ادامه با اشاره به حرف و حدیث ها درباره ادغام دو تیم پاس و الوند تاکید کرد: این دو تیم با هم رفیق هستند. از تلفیق پاس که دولتی اداره می شود با الوندی که توسط بخش خصوصی حمایت می شود می توان تیم خوبی ایجاد کرد.

وی یادآور شد: در تمام دنیا ظرفیت ها ارزیابی می شود. تیم های بزرگ یک تیم حرفه ای دارند و در کنار این تیم یک مجموعه آماتور حضور دارند. می توان از پاس و الوند دو تیم ایجاد کرد که مواردی چون جابجایی بازیکن و ایجاد انگیزه را با این دو تیم عملی کرد.

وزیر برای فوتبال برنامه ندارد

اولیایی در ادامه با اشاره به ضعف وزارت ورزش و جوانان در حوزه فوتبال اظهار کرد:با آمدن دولت روحانی خیلی از ورزشی ها مثل من تلاش کردند تا یک تحصیلکرده ورزشی عنان کار را بدست بگیرد اما این روزها عملا مشاهده می شود که وزیر ورزش راه درستی در پیش نگرفته و با کمال تاسف باید بگویم برخلاف حمایت هایی که از او انجام دادم گودرزی در امر خصوصی سازی فوتبال و اصلاح ساختار فوتبال کشور هیچ برنامه مدونی ندارد.

وی در همین باره خاطرنشان کرد: کارگروه مناسبی در بخش خصوصی تشکیل نشده است. این امر به عهده خادم سپرده شده که مدیر خدومی است اما او در امر فوتبال نه سابقه دارد و نه صاحب تحقیقاتی است. پیرامون تیم های حرفه ای. خادم در این زمینه صاحب نظر نیست و این نقطه ضعف در وزارت ورزش دیده می شود. یکی از عامل عقب ماندگی فوتبال ما این است که برخی ناکارشناسانه نظر می دهند و طوطی وار برنامه ارائه می دهند!

چرا منبع درآمدها اعلام نمی شود؟

پیشکسوت فوتبال با بیان اینکه رئیس مجمع باشگاه های استقلال و پرسپولیس وزیر ورزش و جوانان است، گفت: اگر در این دوباشگاه مسائلی چون ریخت و پاش مالی و عدم شفاف سازی مشاهده می شود در رأس آن خود گودرزی است و باید پاسخگو باشد. جای تأسف دارد که اگر درآمدها را اعلام می کنند منبع درآمد را اعلام نمی کنند. اگر آقایان می گویند N میلیارد هزینه کرده ایم باید منبع درآمدی این مبلغ را اعلام کنند تا مردم در جریان باشند. این عدم شفاف سازی ضعف وزارتخانه است و بدون تردید روزگار آتی فوتبال بدتر از این خواهد بود.

اولیایی اضافه کرد: در همه جای دنیا فوتبال به عنوان یک هنجار اجتماعی شناخته می شود که در مواردی چون طول عمر، شادابی جامعه و سالم سازی بسیار تاثیرگذار است. اما در کشور ما فوتبال به یک ناهنجاری بدل شده است. در جایی که فوتبال می تواند عامل لذت و دلگرمی باشد به عاملی دلسردکننده و ناراحت کننده برای علاقمندان تبدیل شده است.

رویانیان و فتح الله زاده این پول ها از کجا می آورند؟

مدیرعامل سابق استقلال تهران با بیان اینکه می توان فوتبال را با هزینه های کمتر و مدیریت بهتر اداره کرد، افزود: چرا باید یک سردار وارد فوتبال شود و وقتی می رود دنبال مقصر بگردیم! اگر دادستان به عنوان مدعی العموم وارد نمی شود برای من جای سوال است. من خودم در جلسات مختلف خواسته ام تا دادستان به مباحث اخیر ورود پیدا کرده و برای مردم شفاف سازی شود که ۵۰ میلیارد از کجا آمده است و اینگونه اذهان عمومی مشوش نشود.

وی اعلام کرد: عددی بین ۵۰ تا ۷۰ میلیارد این وسط جابجا می شود و همه دنبال مقصر می گردند. آقای رویانیان ۵۰ میلیارد از کجا آورده است؟ فتح الله زاده رفیق صمیمی من است اما این همه پول را از کجا آورده است؟ نمی توان که معجزه کرد!

اولیایی گفت: ۱۶۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان یک رقم درآمد فوتبالی است. این اعداد قابل تامل است. ما باید فوتبال را با درآمد خودش اداره کنیم. احساس می کنم افرادی هستند که پشت پرده برای خود منافع بزرگی تعریف کرده اند و اجازه شفاف سازی نمی دهند!

به نیجریه نبازیم صعود می کنیم

پیشکسوت فوتبال درباره وضعیت تیم ملی در جام جهانی افزود: در ابتدا امیدوارم ضعف مدیریت در اردوها هرچه سریعتر برطرف شود تا تیم ملی ما با توانی مضاعف گام به بزرگترین رویداد فوتبالی دنیا بگذارد. حیف است جام جهانی را با زمینه شکست و ناامیدی آغاز کنیم.

اولیایی یادآور شد: قرعه ما قرعه متوسطی است. اگر به نیجریه نبازیم بالای ۶۰ درصد صعود خواهیم کرد. یک مرحله بالا برویم این زمینه برای جام های بعدی مهیا می شود که تیم ملی رشد کند و به پله های ترقی فکر کند.

دیدگاه شما