به گزارش نافع، محسن مرادی پناه در کارگروه اقتصادی و سرمایه گذاری بخش کشاروزی شهرستان بهار با بیان این مطلب که شاخصه های برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز بیست ساله دولت باید مبنای کار بخش کشاورزی شهرستان باشد، اظهار داشت: مدیریت حوزه آب و خاک به عنوان مبنای کار با پیروی از شاخصه های اسناد بالادستی در سطح شهرستان باید در اولویت اقدامات سازمان جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
مرادی پناه با اشاره به اینکه سالانه نزدیک به ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب در شهرستان بهار از سفره های آب زیر زمینی برداشت می شود، افزود: طبق آخرین آمارها در شهرستان بهار سالانه ۲۲۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاروزی، ۵۳ میلیون مترمکعب در حوزه شرب و بیش از ۹ میلیون متر مکعب نیز در بخش صنعتی به مصرف می رسد که همگی از سفره های آب زیرزمینی تأمین می شود در حالیکه در سالهای اخیر مقدار تزریق آب به سفره های آب زیر زمینی قادر به جایگزینی آب مصرف شده نبوده است لذا عدم مواجه با کمبود آب در سطح شهرستان به خصوص در بخش کشاورزی، مدیریتی قوی در حوزه آب و خاک شهرستان را می طلبد.
وی با بیان این مطلب که مدیریت حوزه آب و خاک شهرستان بهار نیاز به ارائه راهکار، طرح های جدید و پیشنهادات کارشناسان و خبرگان کشاورزی دارد، اذعان داشت: امروز سهم بخش کشاورزی شهرستان بهار از کل اعتبارات عمرانی استان همدان فقط ۱۰ میلیارد ریال است که مسلما این میزان اعتبار کفاف این حجم برداشت آب، گستردگی تولید، سطح زیر کشت و ارائه طرح های لازم در راستای بهبود و پیشرفت بخش کشاروزی را نخواهد داد.
مرادی پناه عنوان داشت: ۸۳ درصد اعتبارات عمرانی در مرکز کشور متمرکز شده است که از این میزان سهم بری استان همدان هشت و دو دهم درصد است لذا می طلبد برای جذب اعتبارات و تزریق بیشتر به بخش کشاروزی و پروژه های عمرانی، متولیان امر با استفاده از ظرفیت های موجود در شهرستان، تلاشی مضاعف را داشته باشند.
وی با بیان این مطلب که بخش کشاورزی در تحقق شعار سال نقش بسیار تأثیر گذاری را دارد، افزود: در بخش کشاورزی می توان با ارائه طرح هایی جدید بر اساس سیاست های برنامه ای دولت نسبت به اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی اقدام نمود، لذا این مهم نیاز به تعامل، مشارکت و هماهنگی بین بخشی دارد، چراکه اگر هماهنگی بین بخشی مسئولین شهرستان نباشد نمی توان هیچ حرکتی در راستای پیشبرد اهداف دولت و توسعه شهرستان نمود.
مرادی پناه سرمایه گذاری کشاورزان و متمکنین شهرستان را در حوزه صنایع تبدیلی و تولیدی خواستار شد و گفت: در حال حاضر سرمایه های سرگردان در شهرستان بسیار است لذا می طلبد کشاورزان با سرمایه گذاری در بخش های زیر بنایی کشاورزی نسبت به توسعه و پیشرفت شهرستان و اشتغال زایی بیشتر اقدام کنند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان بهار نیز در این جلسه خبر از افزایش میزان بارندگی در شهرستان داده و گفت: طبق آخرین آمار مجموع بارندگی از اول مهر ماه تا کنون در شهرستان بهار ۳۷ و نیم میلیمتر بوده است که نسبت به سال زارعی گذشته در بهار ۱۸۵ میلیمتر بوده است بنابراین در سال جاری ۷۲ درصد افزایش بارندگی را در شهرستان بهار داشته ایم.
هوشنگ کرمی با اشاره به اینکه در سال جاری کشاورزان بهاری مشکل تامین سوخت را پیدا کرده اند، اظهار داشت: یکی از عمده مشکلاتی که از ابتدای سال جاری کشاورزان بهاری با آن مواجه هستند میزان تزریق سوخت به شهرستان است تا جائی که تا کنون تنها دو میلیون لیتر سوخت به شهرستان بهار ارائه شده است، در حالی که هنوز ۶۰۰ نفر منتظر تائیدیه دریافت سوخت هستند.
کرمی همچنین اذعان داشت: در سال جاری هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان بهار به کشت سیب زمینی اختصاص یافته است که نسبت به سال گذشته شش درصد افزایش کشت را در این نوع محصول داشتیم.
وی افزود: خوشبختانه در شهرستان از لحاظ فروش محصول سیب زمینی، تهیه کود و بذر به علت همکاری تعاونی سیب زمینی کاران مشکل خاصی وجود ندارد.
کرمی با اشاره به این کشت پیاز در سال جاری در شهرستان بهار کاهش یافته است، اذعان داشت: ۹۰ هکتار از اراضی شهرستان در سال جاری به کشت پیاز اختصاص یافته است که این میزان نسبت به سال گذشته به علت افزایش کشت سیب زمینی در سال جاری، کاهش یافته است.
وی با بیان این مطلب که جهاد کشاورزی شهرستان در سال جاری ۱۰ برنامه را در اولویت کاری خود در راستای توسعه بخش کشاورزی بر اساس برنامه پنج ساله دوم و سند چشم انداز ۲۰ ساله دولت دارد، گفت: با توجه به اینکه اجرای پروژه های عمرانی بخش کشاورزی شهرستان نیاز به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبارات عمرانی دارد.
کرمی افزود: برنامه ها و طرح های جهاد کشاورزی در سال جاری در ۱۸ رشته دام و طیور، تولیدات گیاهی،کشاورزی و غیره نیاز به اعتبارات عمرانی بیشتری دارد، لذا با توجه به کمبود اعتبارات، پیشبرد این طرح ها نیاز به تزریق تسهیلات دارد، چراکه تسهیلات روند پیشرفت پروژه ها را تسریع می بخشد.
دیدگاه شما