وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 16 فروردين 1393 ساعت 10:39   |   کد مطلب: 6447
 ۱۵ سال؛ ۱۵ نام مدبرانه/ تأکید رهبر انقلاب بر مباحث اقتصادی برای هفتمین سال پیاپی
نامگذاری سال های مختلف همزمان با سال نو در کشور نهادینه شده و به طور رسمی توسط مقام معظم رهبری و برای نخستین مرتبه در پیام نوروزی سال 1378 رخ داد.

 

به گزارش نافع، به نظر می رسد آنچه مد نظر معظم له است، ضرورت های ملی، بین المللی، فرهنگی و اقتصادی و از یک ارزش والائی برخوردار است و نخستین ابتکار مقام معظم رهبری سال ۱۳۷۸ به نام امام خمینی(ره) نامیده شد و این نامگذاری به دلیل مصادف با صدمین سال ولادت حضرت روح الله بود تا این بهانه فرصتی باشد برای بررسی ابعاد زندگی امام خمینی(ره).

سال ۱۳۷۹ سال امام علی(علیه السلام) بود و در این سال نوروز در میانه دو عید سعید قربان ئ غدیر قرار داشت و با هدف ارج نهادن به این اعیاد بزرگ، این سال به نام امام علی(علیه السلام) نامگذاری شد.

و سومین ابتکار در نامگذاری سال ۱۳۸۰، بود و رهبری این سال را سال اقتدار ملی و اشتغال آفرینی نامیدند و این دو مبحث مهم را شعار اساسی سال و رفتار علوی دانستند.

سال ۱۳۸۱ سال عزت و افتخار حسینی ناگذاری شد و دلیل آن تقارن ماه محرم در فروردین و اسفند ماه همان سال بود و دهه محرم دو مرتبه در یک سال شمسی قرار گرفته بود.

سال ۱۳۸۲ سال خدمتگذاری عنوان شد و مسئولان را ملزم به مبارزه با مفاسد اقتصادی و مالی و تداوم آن برای خدمت رسانی بیشتر به مردم بود.

سال ۱۳۸۳ سال پاسخگویی سه قوه به ملت نامگذاری شد.این سال سالی بود که در آن دولت هشتم، مجلس ششم و نیز رئیس قوه قضائیه به کار خود پایان می داد و به حق بود که سه قوه به نوعی پاسخگوی مردم باشند.

سال ۱۳۸۴ سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی عنوان شد.در این سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نیمه نخست سال و شروع سند چشم انداز ۲۰ ساله، دو آغاز مهم در کشور به شمار می رفت.

سال ۱۳۸۵ به سال پیامبر اعظم(صل الله علیه و آله و سلم) شناخته شد.زیرا در این سال اهانت و جفا به حرمت پیامبر(صل الله علیه و آله و سلم) از یک سو و تخریب حرم عسگرین و بی حرمتی به آن قلب ملت ایران را جریحه دار کرد و این انگیزه ای بود برای ارج نهادن به مقام والای پیامبر اعظم(صل الله علیه و آله و سلم).

سال ۱۳۸۶ را مقام معظم رهبری به سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نام نهادند تا ملت ایران که به برکت اسلام و نظام جمهوری اسلامی به خودآگاهی و اعتماد به نفس رسیده با امید و تلاش همه جانبه ملی فاصله‏های طولانی را با سرعت طی کند؛ تا به تعبیر رهبری به هدف روشن «استقلال ملی، عزت ملی و رفاه عمومی ملت» دست پیدا کند.به تعبیر مقام معظم رهبری دشمنان ملت ایران در سال ۸۶ که با ابلاغ سیاستهای اصل ۴۴ همراه بود تلاش برای ایجاد مشکلات اقتصادی و توقف ملت ایران در زمینه‏های سازندگی و رفاه عمومی و نیز ایجاد تفرقه در میان صفوف ملت و از بین بردن یکپارچگی و از بین بردن وحدت به بهانه قومیت، به بهانه‏ی مذهب، به بهانه‏ی گرایشهای صنفی را به عنوان نقشه های کوتاه مدت و میان مدت علیه ملت ایران طرح ریزی کرده بود است.

رهبر انقلاب سال ۱۳۷۸ را که با بحران اقتصادی کشورهای جهان همراه بود را سال نوآوری و شکوفایی نام نهاد.ایشان در این نامگذاری با استناد به پیشرفت دانشمندان هسته ای علی رغم تحریم ها، راه اندازی آزمایشی نیروگاه بوشهر، پرتاب ماهواره امید و گذر از طوفان خانه‏براندازِ رکود اقتصادی و بحران اقتصادی در عالم علی‏رغم تحریمهای بین المللی این سال را به نام سال شکوفایی و نوآوری نامگذاری کرد.

مقام معظم رهبری سال ۱۳۸۸ را به دلیل اهمیت حیاتی و اساسی مصرف عاقلانه منابع کشور سال اصلاح الگوی مصرف نامگذاری کردند. رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال ۸۸ با انتقاد از اسرافهای شخصی و عمومی و مصرف بی رویه منابع مختلف کشور بر تاکید اسلام و عقلای عالم نسبت به مدیریت عاقلانه و مدبرانه مصرف اشاره و عنوان کردند یکی از مهمترین زمینه هایی که نیازمند تغییر و تحول جدی است این اسراف های شخصی و عمومی است .

سال ۱۳۸۹ به نام همت مضاعف و کار مضاعف نامگذاری شد تا در این سال با در نظر گرفتن اقتضائات و ظرفیت های کشور بخش های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، عمرانی و اجتماعی مسئولان و مردم با گام ها وهمت بلندتر راه های نرفته را بپیمایند  و سرعت دهند.

مقام معظم رهبری همزمان با ورود به سومین سال از دهه پیشرفت و عدالت و در حالی که کشورمان اقدام جدی تحریم ها از سوی غرب را پشت سرگذاشته است، سال ۱۳۹۰ را با نام سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند و از همه مسئولان خواستند تا در همه زمینه ها حرکتی جهادگونه داشته باشند.

سال ۱۳۹۱ سال تولید ملی و حمایت از کار وسرمایه ایرانی پیام نوروزی و نامگذاری سال جدید از سوی رهبر انقلاب بود که در حقیقت تداوم جهاد اقتصادی را در دل خود دارد و با رویکرد گسترش و حمایت از تولید ملی سال ۹۰ را مجدد تأکید کردند.

سال ۱۳۹۲ و چه شایسته ابتکاری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب نام گذاری شد..این سال پایان دولت دهم و وارد شدن به حماسه سیاسی برای انتخاب رئیس دولت یازدهم بود.شروع کار شوراهای شهر و روستا و در برخی شهرها انتخابات میان دوره ای مجلس نهم نیز در این سال رخ داد و به دلیل فشارهای اقتصادی بسیار از سوی استکبار جهانی شعار حماسه اقتصادی نیز ذکر شد تا با همت مسئولان و مردم علاوه بر آنکه حماسه سیاسی و حضور مردم در انتخابات ۲۴ خرداد ماه رقم بخورد حماسه اقتصادی نیز شکل گیرد.

و اما مقام معظم رهبری امسال؛ سال ۱۳۹۳ را با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی عنوان کردند.نظر معظم له بر این است که اقتصاد مقاومتی با عزم و اراده ملی و یک مدیریت صحیح و جهادگونه در فرهنگ جامعه تزریق و همه یک صدا با مجموعه دولتمردان و مسئولان تلاش کنند تا به یاری خداوند بزرگ سالی همراه با اقتصادی پویا و خودکفائی و تولید یک فرهنگ شود.

سال ۱۳۹۳ برای هفتمین سال متوالی است که نام گذاری سال ها در ایران اسلامی با مباحث اقتصادی انجام گرفته است. و اینکه تأکید مقام معظم رهبری در این سال فرهنگ سازی متولیان امر برای رسیدن به اقتصادی پویا می باشد.امید که ملت و به ویژه مسئولان و مدیران با عزمی راسخ نقشه راه سال جدید را که به طور کامل و جامع از سوی رهبری تبیین شده است با همکاری و استفاده از کارشناسان مربوطه دنبال کنند تا مشکلات عمده اقتصادی، فرهنگی و به ویژه اشتغال جوانان حل شود.

دیدگاه شما