به گزارش نافع به نقل از ایسنا، اندک مسافری پیدا می شود که در صورت سفر به همدان به دیدن آبشار زیبای گنجنامه و کتیبه های تاریخی یادگار هخامنش نرود. آبشاری که در تمامی فصول سال فضایی مطبوع و زیبا را ایجاد می کند.
وجود دهکده تفریحی ورزشی فرهنگی تله کابین در همسایگی این آبشار بر جذب بیشتر گردشگر تاثیرگذار بوده میزان اقامت و ماندگاری مسافر را در استان افزایش داده است.
اما مساله ای که بیش از هر چیز مسافران و شهروندان را آزار می دهد وضعیت نابسامان دست فروشان و دکه هایی است که سامان آنها سالها انتظار همگان است.
وضعیت فعلی مسیر آبشار گنجنامه نشانی از فرهنگ و تمدن پایتخت ایران زمین ندارد و گویا رها کردن این معضل اجتماعی به حال خود موجب رشد قارچ گونه این افراد شده است.
استقرار چندین ساله این افراد نوعی ادعای مالکیت برای آنها به وجود آورده و اقدامی در راستای ساماندهی و پاکسازی این منطقه گردشگری صورت نمی گیرد.
فارغ از هر گونه مشکل و معضل اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی و امنیتی که توسط صاحبان دکه ها و دست فروشان ایجاد می شود رفتار غیرفرهنگی و زننده برخی از این افراد با مسافران خاطره ای بد در ذهن آنها ایجاد می کند و همین امر موجب می شود تا دگر با استان همدان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب نکنند.
در یکی دو سال گذشته غرفه هایی در ابتدای مسیر ورودی آبشار ایجاد شده ولی حتی مسؤولان نتوانستند صاحبان این دکه ها را به سمت این غرفه ها هدایت کنند.
"محمودرضا عراقی" معاون امور عمرانی استانداری همدان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به ضرورت ساماندهی دکه های مسیر آبشار گنجنامه افزود: وقتی مسائلی به مرور زمان شکل گرفته و از ابتدا نیز با آن برخورد جدی صورت نمی گیرد حقی ساماندهی و رفع مشکلات با سختی همراه است.
وی ادامه داد: استقرار چندین ساله این افراد حقی بی دلیل برای انها ایجاد کرده و ساماندهی آنها را با برخی مشکلات و تبعات اجتماعی همراه ساخته است.
عراقی تصریح کرد: بایستی ابزار و امکاناتی برای این افراد ایجاد کنیم تا با انتاقال آنها به مکان های بهتر شرایط مطلوبی را برای مردم و مسافران ایجاد کنیم.
وی با اشاره به غرفه های ایجاد شده توسط شهرداری در مسیر آبشار گنجنامه همدان گفت: این غرفه خیلی با نظر دکه داران همخوانی نداشته و آنها این غرفه ها را نمی پسندند. باید این امر را با کمک فرمانداری، نیروی انتظامی و قوه قضاییه ساماندهی کنیم و تلاش استان نیز در همین راستاست.
"علیرضا ایزدی" مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: این مشکل ضربه ای جدی به گردشگری استان وارد می کند و جلوه ناخوشایند در ذهن مسافران ایجاد می کند و مسؤولان مربوطه باید در راستای ساماندهی این مکان گردشگری تاریخی اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی ابزار برخورد با این افراد را ندارد، تصریح کرد: جلسانت مختلفی در این زمینه برگزار شده ولی متاسفانه تاکنون اقدامی عملی در این راستا صورت نگرفته است.
ایزدی اعلام کرد: اما در جلسات کارگروه گردشگری در سال گذشته مقرر شده تا شهرداری با نصب نرده هایی در اطراف و ورودی مسیر آبشار به نوعی این مکان را ساماندهی کند.
وی خاطرنشان کرد: با نصب این نرده ها مبلغی به عنوان ورودی از مسافران دریافت خواهد شد که در راستای تنظیف منطقه هزینه می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان از مسؤولان شهرداری و نیروی انتظامی خواست تا در راستای ساماندهی دست فروشان و دکه های مسیر آبشار گنجنامه قدم های جدی بردارند.
دیدگاه شما