وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 3 فروردين 1393 ساعت 10:17   |   کد مطلب: 6249
همدان یکی از استان های پر تردد مسافران نوروزی
 رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: تا دوم فروردین، استان‌های خراسان‌رضوی، اصفهان، مازندران، گیلان، کرمانشاه، همدان و فارس بیشترین حجم تردد و اسکان مسافر را داشته‌اند.

 

به گزارش  نافع به نقل از ایسنا، مسعود سلطانی‌فر، شنبه 2 فروردین، با حضور در اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال با توجه به مصوبه دولت مدیریت سفرها در کشور با محوریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام خواهد شد و تاکنون نیز انجام شده است و در استان‌ها نیز استانداران ریاست ستاد تسهیلات سفر را بر عهده دارند.

 

وی افزود: از دو ماهه گذشته تاکنون تمام استان‌های کشور به صورت جهاد گونه ستادهای تسهیلات سفر را تشکیل داده‌اند و تاکنون در برخی از استان‌ها مانند اصفهان این ستاد شش جلسه و کمیته‌های مرتبط با آن 50 جلسه تشکیل داده‌اند و این بدان معنا است که کشور برای سفرهای میلیونی کاملا آماده است.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: در استان اصفهان هماهنگی میان دستگاه‌هایی مسؤل ارایه تسهیلات همچون شهرداری، آموزش و پرورش و استانداری بسیار مطلوب و مناسب بوده است و رضایت مسافران را به همراه داشته است بنابراین انتظار می‌رود در تمام شهرستان‌های این استان نیز هماهنگی‌های لازم صورت گرفته باشد.

 

خراسان رضوی، اصفهان و ماندارن پرتردد ترین استان‌ها

 

سلطانی فر با اشاره به اینکه هماهنگی میان ستاد تسهیلات نوروزی در سراسر کشور بسیار مطلوب و مناسب گزارش شده است، تاکید کرد: تا امروز –دوم فروردین 1393- استان‌های خراسان‌رضوی، اصفهان، مازندران، گیلان، کرمانشاه، همدان و فارس بیشترین حجم تردد و اسکان مسافر را داشته‌اند.

 

وی تصریح کرد: امسال توزیع مسافر در میان شهرهای کشور عادلانه تر خواهد بود و خوش‌بین هستیم که در پایان سال و در روزهای 10 تا 15 فروردین پس از اعلام تعداد سفرهای نوروزی شهرهای جدید به شهرهای تکراری سفر اضافه شده باشند.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور در خصوص سال اقتصاد فرهنگ و عزم ملی نیز که از سوی مقام معظم رهبری نام‌گذاری شد، اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی اولین سازمانی بود که بحث اقتصادی کردن فرهنگ را عنوان کرد چرا که این سازمان برای ادامه راه خود به مشارکت بخش خصوصی نیاز دارد.

 

سلطانی‌فر با اشاره به پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی برای واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی گفت: این طرح در 83 سالی که از قانون حفاظت از اماکن تاریخی ایران می‌گذرد برای اولین بار و در خصوص اماکن تاریخی و میراثی که ثبت جهانی نشده‌اند، پیشنهاد شده است و بر اساس آن از پتانسیل بخش خصوصی برای مرمت و حفاظت از این آثار استفاده می‌شود.

 

شناسایی 32 هزار سایت از یک میلیون سایت تاریخی کشور

 

وی گفت: از یک میلیون سایت تاریخی تاکنون فقط 32 هزار اثر در کشور شناسایی شده است که نشان می‌دهد درصد بسیار اندک از آثار تاریخی کشور و احیا و مرمت شده‌اند و حفظ و شناسایی این تعداد نیز نیاز به همکاری بخش خصوصی دارد.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: به غیر از مکان‌های نفیس و کلاسیک که در کشور و جهان مورد توجه هستند سایر بناهای تاریخی کشور در چهارچوب قوانین و ضوابطی که سازمان میراث فرهنگی تهیه و تدوین می‌کند تحت عنوان طرح BOT به بخش خصوصی واگذار می‌شود و بخش خصوصی پس از مرمت و احیا اثر می‌تواند 10 تا 20 سال از آن بهره‌برداری کند.

 سلطانی‌فر خاطرنشان کرد: در حال حاضر کاروانسراها می‌توانند به بخش خصوصی واگذار شوند و استفاده‌های اقامتی و یا به فروشگاه‌های عرضه محصولات فرهنگی و سنتی تبدیل شوند و مطمئنا بخش خصوصی نیز با میل و رغبت فراوان برای اجرای چنین طرحی پیش خواهد آمد و این مدلی است که باید در سازمان میراث فرهنگی پیاده سازی شود. 

دیدگاه شما