به گزارش نافع به نقل از ایسنا، این حمام در محله ای قدیمی به همین نام و در مجاورت محله قدیمی و اصیل (قاشق تراشان) در زمینی به مساحت 1700 مترمربع بنا شده و قدمت آن به دوران قاجاریه بازمی گردد.
حمام قديمي قلعه معروف به حمام حاج محمد سعيد در خيابان شريعتي همدان قرار دارد كه اكنون به موزه مردم شناسي تبديل شده است.
حمام قلعه همدان به شکل سرد و گرم بوده است، ورودی این حمام به شکل هشتی است که ابتدا بازدیدکنندگان را به حمام سرد و سپس حمام گرم هدایت می کند.
در این حمام همچون سایر حمام های تاریخی کشور، رگ زنی رخ می داده که این عمل به صورت مجسمه در این حمام نمایش داده شده است.
فضای داخلی حمام و موزه با مجسمه افراد در حال انجام فعالیتهای مختلف به تصویر کشیده شده است و خود به درستی گویای فرهنگ و تاریخ گذشته همدان است.
برای نمونه می توان به مجسمه فردی اشاره کرد که در گذشته جلو در ورودی حمام قرار می گرفت و مسؤول اخذ پول بوده است، همچنین درویشی در یکی از حجره ها نشسته و در حال کشیدن چپق است که این مسائل به موزه خالت طبیعی می دهد.
در گوزه ای از حمام، گروهی در حال آماده ساختن داماد برای مراسم عروسی هستند و براساس آداب و سنن همدانی این امر را حمام داماد می خوانند.
حجره های متعدد در این حمام وجود دارد که برخی از آنها مخصوص درباریان و بزرگان بوده است و برخی نیز عمومی بوده و تمامی افراد می توانستند از آن استفاده کنند.
در حمام قلعه همدان انواع غذاهای سنتی ایرانی پخت و عرضه می شود و این امر باعث شده که علاقمندان بسیاری در طول سال و بخصوص در ایام نوروز از این موزه بازدید کنند.
قرار گرفتن این حمام در مرکز شهر موجب شده تا مردم و مسافران به راحتی از آن بازدید کنند. این موزه از هفت و 30 دقیقه صبح تا ساعت 24 نیمه شب آماده بازدید از مسافران است.
همچنین این موزه از روز اول فروردین با طبخ انواع غذاهای سنتی ایرانی در فضایی کاملا ایرانی آماده پذیرایی از گردشگران است.
دیدگاه شما