وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 14 اسفند 1392 ساعت 08:02   |   کد مطلب: 6029
آسیب های زانو شایع ترین مصدومیت فوتبالیست های همدانی
از اوایل سال 92 تاکنون نیز از مجموع بیش از 65 هزار ورزشکار بیمه شده در استان 361 ورزشکار آسیب دیده اند.براساس آمارهای ارایه شده ، در سال گذشته و امسال بیشترین نوع آسیب دیدگی ورزشکاران همدانی در حین تمرین و مسابقات از ناحیه زانو، کشیدگی تاندون و بافت های عضلانی دچار آسیب دیدگی شده اند.

به گزارش نافع،  در ۱۱ ماه اخیر نیز ۵۳ ورزشکار برای عمل جراحی به فدراسیون پزشکی معرفی شدند.

پزشکان ورزشی معتقدند که آسیب دیدگی عضلات چهارسر ران و زانو بیشترین مصدومیت را نزد ورزشکاران همدانی دارد و آنان باید این صدمات ورزشی را جدی بگیرند.

عضو هیات رییسه فدراسیون پزشکی ورزشی کشور در این باره می گوید: آسیب زانو در ورزش های تماسی بسیار شایع است و اغلب تمام ساختمان های زانو می توانند صدمه ببینند که در هر مورد تست های تشخیصی و اقدامات لازم توسط پزشک معالج صورت می گیرد.

دکتر ˈرشید حیدری مقدمˈ افزود: آسیب لیگامانی داخل زانو بسیار شایع است و در این حالت حساسیت موضعی در تمام طول لیگامانی و در انتهای رانی وساقی وجود دارد و در صدمات زانو در ورزشکاران نوجوان بررسی رادیولوژیک برای اطمینان از عدم آسیب صفحه رشد ضروری است.

وی اضافه کرد: در تکمیل اقدامات درمانی و برای بازگرداندن مصدوم به ورزش توان بخشی نیز صورت می گیرد.

به گفته وی ،در رفتگی زانو یک آسیب نادر است و مصدوم باید در عین محافظت از اندام آسیب دیده سریعا از زمین خارج شود ضمن اینکه ساق پا نباید در وضعیت آویزان قرار گیرد و جااندازی باید در اولین فرصت صورت بگیرد.

رییس هیات پزشکی ورزشی همدان با اشاره به تعداد بالای مصدومیت های جدی زانو خواهان توجه بیش از پیش مربیان و ورزشکاران در بروز کردن اطلاعات علمی خود شد و آمادگی هیات پزشکی ورزشی استان همدان را برای هرگونه همکاری با ورزشکاران و هیات های ورزشی اعلام کرد.

کوفتگی عضلات چهارسر ران نیز یک آسیب مهم در ورزش های پر خطر است و اغلب ورزشکارانی که به این مصدومیت دچار می شوند، به بازی ادامه می دهند و آسیب اولیه را بی اهمیت می دانند.

حیدری مقدم در این باره می گوید: بی توجهی ورزشکارانی که به این آسیب دچار می شوند، موجب مواجه شدن با خطر تشدید مصدومیت با ادامه خونریزی به داخل ران می شود و در این حالت عضلات سفت، متورم و دردناک می شود.در این مصدومیت سندرم کمپارتمنت می تواند به وجود بیاید وباید با معاینه دقیق مورد بررسی و معالجه شود.

حیدری مقدم خاطرنشان کرد: در صورتی که تنها کوفتگی عضله چهارسر رانی وجود داشته باشد، اقدامات لازم برای کاهش خونریزی، استفاده از باند کشی برای بی حرکت کردن ماندن ران و نیز گذاشتن یخ بر روی نقطه آسیب دیده است.

وی در ادامه گفت: برای پرهیز از صدمه بیشتر به عضله در حال بهبود دامنه حرکت کامل، انجام حرکات متقارن لگن و زانو پیش از بازگشت به ورزش لازم است.

وی اظهار داشت: تغییر ناگهانی نیرو می تواند باعث کشش یا حتی پارگی اتصال عضلانی – تاندونی شود و شدت کشش از پارگی خفیف تعدادی فیبرعضلانی تا پارگی کامل عضله متغیر است.

رییس هیات پزشکی ورزشی همدان یادآور شد: برای درمان در ابتدا یخ و باند کشی استفاده می شود و با کاهش درد، توان بخشی شروع می شود.

وی افزود: بازگشت تدریجی به فعالیت با طبیعی شدن انعطاف پذیری کشش و تحمل عضلات صورت می گیرد و در این وضعیت پرهیز از آسیب بیشتر مهم است و با ادامه تمرین کششی، تکنیک صحیح و بانداژ مناسب برای جلوگیری از باز شدن بیش از حد زانو میسر خواهد بود.

هیات پزشکی ورزشی استان همدان هم اینک علاوه بر داشتن مرکز فیزیوتراپی اختصاصی، با بسیاری از کلینیک های پزشکی در سطح استان قرارداد دارد و ورزشکاران آسیب دیده دغدغه ای برای سپری کردن مراحل درمان خود ندارند.

درحال حاضر ۲۰ پزشکیار در رقابت های ورزشی استان همدان فعالیت دارند و سال گذشته نیز براساس آمارهای ارایه شده بیش از شش هزار ورزشکار از خدمات پزشکی ورزشی مراکز تحت پوشش بهره مند شدند.

دبیرهیات پزشکی ورزشی استان همدان نیز در این باره گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۳ ورزشکار مصدوم همدانی تحت عمل جراحی قرار گرفتند.

ˈخسرو اصلهˈ افزود: این تعداد ورزشکار با تشخیص هیات پزشکی ورزشی همدان مبنی بر عمل جراحی به فدراسیون معرفی شدند و در تهران زیرنظر پزشکان فوق تخصص تحت عمل جراحی قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: از این تعداد ورزشکار جراحی شده ۵۰ نفر از ناحیه زانو دچار مصدومیت شده و سه نفر نیز از کتف مورد جراحی قرار گرفتند که البته جراحی زانو بیشتر به دلیل پارگی رباط صلیبی بوده است.

اصله خاطرنشان کرد: هزینه بستری و جراحی تمامی افراد آسیب دیده منتقل شده به فدراسیون پزشکی ورزشی کشور رایگان بوده است و این اقدام اهمیت برخورداری از بیمه ورزشی را نشان می دهد.

وی افزود: این در حالی است که ورزشکاران فاقد بیمه ورزشی در صورت مصدومیت هایی نظیر پارگی رباط صلیبی باید بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون ریال هزینه آزاد پرداخت کنند.

وی بیان داشت: هیات پزشکی ورزشی استان همدان حمایت لازم را از ورزشکاران مصدوم تا زمان مداوا و بهبودی دارد و از سال جاری تاکنون خدمات دهی پزشکی به ۳۶۱ ورزشکار مصدوم انجام شده است.

وی بیشترین ورزشکار مصدوم را در رشته فوتبال عنوان کرد و گفت: ۱۳۰ نفر از مجموع آسیب دیدگان ورزش همدان در سال جاری به فوتبال اختصاص دارد.

دبیرهیات پزشکی ورزشی استان همدان یادآور شد: هیات پزشکی ورزشی استان همدان بر تمامی ورزشکاران مصدوم خدمات درمانی رایگان انجام می دهد.

دیدگاه شما