به گزارش نافع، آیتالله العظمی نوری همدانی از مراجع عظام تقلید قم در اولین کنگره و یادواره شهدا و ایثارگران روحانی استان تهران در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد، با اشاره به آیاتی از کلامالله مجید گفت: آیاتی در قرآن وجود دارد که سنت خداوند را معرفی میکنند که حکومت ما نیز باید بر اساس این سنتها پیریزی شود و باید فرهنگ و برنامههای فرهنگی ما طوری تنظیم شود که کودکان و نوجوانان با فرهنگ اصیل اسلامی آشنا شوند.
وی ادامه داد: بر ما واجب است که چگونگی وقوع این انقلاب را تحلیل کنیم تا از آن درس بگیریم و در آن راستا عمل کنیم.
آیتالله نوری همدانی اضافه کرد: روزی که امیرالمومنین علی (ع) حکومت خود را آغاز کردند، افرادی به عنوان قاستین و مارقین و ناکسین حضور داشتند و در برابر حضرت با گذشت زمان صفآرایی کردند و انقلاب اسلامی نیز در همین رابطه است و عده و افرادی بعد از وقوع آن در برابر آن صفآرایی کردند.
وی انقلاب اسلامی را دارای چند بعد دانست و گفت: اولین بعد انقلاب، تاسیس یک حکومت و نظام ولایی است. بعد از رحلت پیامبر و در زمان علی (ع) رژیم حکومتی تغییر کرد.
آیتالله نوری همدانی ادامه داد: در اسلام رژیم حکومتی به این گونه است که در راس حکومت پیامبر و امام معصوم جای میگیرند و اگر امام معصوم حضور نداشت، قائم مقام امام مذکور در راس هرم جای میگیرد اما متاسفانه پس از شهادت حضرت علی (ع) این جریان برقرار نماند و بنیامیه، بنیعباس و سلاطین اجازه برقراری حکومت را ندادند.
وی اولین کار امام خمینی را تاسیس نظام اسلامی دانست که ریشه در قرآن و احکام اسلامی دارد و افزود: اگر از امام زمان (عج) نیز درباره حکومت سوال کنید، همین نوع حکومت را معرفی خواهند کرد و در احادیثی که از ایشان نقل است، به خوبی میتوان این موضوع را دریافت.
آیتالله نوری همدانی حکومت انقلاب اسلامی را پناهگاه تمامی مستضعفین جهان معرفی کرد و گفت: دومین بعد این انقلاب تحول بنیانهای فرهنگی بود که باعث شد فرهنگ استعماری در کشور قلع و قمع شود چراکه پیش از این با تهاجم فرهنگی نگاهها را طوری تنظیم کرده بودند که غرب را برتر از خود بدانیم.
وی با توجه به اهمیت توجه به فرهنگ و فرهنگ اسلامی گفت: از این نظر وظیفه آموزش و پرورش بسیار پراهمیت است که برنامههای فرهنگی را بر اساس آموزههای دینی تنظیم کند.
وی سومین بعد انقلاب را تحول بنیان سیاسی و مدیریت مملکت دانست و گفت: مدیریت مملکت باید دست کسانی باشد که بر اساس عدالت و قسط حکومت کنند و بر اساس حدیثی که وجود دارد، کسانی باید بر اساس سیاست حکومت را در دست بگیرند که امنیت فکری، جانی و عدالت اجتماعی و فراوانی نعمت را برقرار کنند.
آیتالله نوری همدانی چهارمین بنیان انقلاب را تحول در بنیان اجتماعی عنوان کرد و افزود: مردمی که زیر بار استبداد فکر میکردند، پس از انقلاب برای آنها استقلال و ازادی بوجود آمد و در حال حاضر همه کار مملکت مردم هستند. امام خمینی (ره) نیز تاکید میکردند که مردم را راضی نگه دارید چراکه همین مردم بودند که سینه را سپر کردند و شعار آزادی و استقلال سر دادند لذا باید قدر این مردم را دانست و به آنها خدمت کرد که بعد از پیروزی انقلاب نیز برای حفظ نظام و دین به جبههها شتافتند و جان خود را تقدیم کردند.
آیتالله نوری همدانی با تاکید بر اینکه حکومت مال مردم است، ادامه داد: مردم آنقدر قدرت دارند که تختها را از زیر پا و تاجها را از سر سلاطین کشیدند و برداشتند و مردم ایران، لیبی و مصر سلاطین را سرنگون کردند.
وی در ادامه با اشاره به نامه 53 نهجالبلاغه که نامه امیرالمومنین به مالک اشتر است، آن را جامعترین برنامه حکومتداری عنوان کرد و تصریح کرد: حضرت در این نامه خطاب به مالک میگوید بدان که عمود و ستون حکومت همین مردم هستند پس همواره با مردم باشد و در بین آنها زندگی کند.
آیتالله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنانش پنجمین بعد انقلاب در دنیا را تحول در بنیان نظامی و دفاعی معرفی کرد و گفت: در جامعه لازم است برای مقابله با دشمنان، نظام دفاعی و جهادی ایجاد شود و باید به صنایع دفاعی و تربیت افراد مجاهد توجه کرد و فرهنگ جهاد و شهادت و دفاع نظامی باید همواره زنده و برقرار باشد و پیامبر اکرم در این زمینه فرمودند هر کس جهاد را ترک کند، ذلت و فقر گریبانگیرش خواهد شد و دین او به خطر میافتد و امروز نیز به برکت پیروزی انقلاب میلیونها جهادگر در لباس بسیج و نیروهای نظامی وجود دارد.
وی بعد دیگر انقلاب را تحول اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: اسلام با اقتصاد سرمایهداری و کاپیتالیست مخالف است چراکه بر اساس این نظامها ثروتمندان روز به روز ثروتمندان و اقشار ضعیف و محروم نیز روز به روز محرومتر میشوند و این نظام پاسخگوی احتیاجات بشر نیست و در آمریکا که 99 درصد مردم در برابر یک درصد سرمایهدار اعتراض میکنند، به همین علت است.
آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه اسلام و قرآن پاسخگوی همه احتیاجات بشر در همه زمانهاست، گفت: در نظام کاپتیالیستی حکومت را ثروتمندان تعیین میکنند و افرادی حاکم میشوند از این ثروتمندان حمایت میکنند و نظام کمونیستی نیز که الحمدالله امروز فروپاشیده است اما اسلام نظام اقتصادی مختص به خود دارد.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی اظهار داشت: این مشکل اقتصادی که ما را پریشان کرده، برای حل آن و برای آفریدن حماسه اقتصادی همه مردم باید به صحنه بیایند و اساسا اسلام به این علت تمام انفال را در اختیار حکومت قرار میدهد تا حکومتها با استفاده از آنها فقر را ریشهکن و شغل ایجاد کنند و مردم نیز در این زمینه باید گام بردارند و تحول را در اقتصاد بوجود بیاورند و این انقلاب به این دلیل بوجود آمد که این تحولات را عملی کند.
آیتالله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنان خود انقلاب اسلامی را دارای 3 رکن دانست و گفت: اولین رکن انقلاب اسلام، دومین رکن مردم و سومین رکن آن ولایت فقیه است؛ دشمنان اسلام ناب را به حاشیه رانده بودند و اسلامی بدون ظلمستیزی و استکبارستیزی را جایگزین آن کرده بودند اما با پیروزی انقلاب اسلام ناب به عنوان رکن آن تعریف شد.
وی ولایت فقیه را از نعمات الهی دانست و گفت: ما وظیفه داریم آنچه را خداوند به ما داده از آن نگهداری کنیم.
آیتالله نوری همدانی اضافه کرد: مواردی که برشمردم، پیامهای مثبت انقلاب بود اما انقلاب پیامهای سلبی نیز دارد و ایستادگی و مقابله در برابر آمریکا و همفکرانش و آن کسانی که قرآن را میسوزانند و آن را کتاب تروریستی میدانند از پیامهای سلبی این انقلاب بود.
وی با اشاره به صحبتهای آنجلا مرکل صدراعظم آلمان در تلآویو که انقلاب ایران را یک خطر دانسته بود، گفت: انقلاب ایران نیز پیامی دارد که میگوید با همه کسانی که اسلامهراسی و شیعههراسی میکنند و کاریکاتورهای موهن میکشند و همچنین با صهیونیستها، در جنگ هستیم و در برابر دشمن، جهاد و شهادت پاسخگوست.
آیتالله نوری همدانی خاطرنشان کرد: خداوند هر پیامبری را برانگیخت، در یک دست وی کتاب و در دست دیگرش وسیله جهاد بود و آنچه که ما را قوی میکند، فرهنگ جهاد و شهادت است و رنگ خون ثابتترین رنگهاست و مهندسی انقلاب نیز با رنگ سرخ و پیروزی خون بر شمشیر بوده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود به صدها شهید روحانی استان تهران اشاره کرد و گفت: اولین لبیکگویان به امام خمینی روحانیون بودند که برای پیشبرد انقلاب خدمت کردند و برخی از آنها نیز به جبههها شتافتند و امام فرمود آفرین بر علمایی که رساله خود را با خون نوشتند.
آیتالله نوری همدانی ادامه داد: آنها کار حسینی کردند و ما نیز باید کار زینبی کنیم. شما نیز وصیتنامه شهدا را بخوانید و ببینید چه تعابیری به کار بردند. 99 درصد از شهدا در وصیتنامههای خود نوشتند که به خاطر ولایت فقیه به میدان و جبهه رفتند. مردم که جان و خون خود را به راحتی نمیدهند اما همان صدای مارقین، ناکسین و قاستین را دوباره شنیدند و به جبههها شتافتند و خون وجان خود را تقدیم کردند.
منبع:تسنیم
دیدگاه شما