وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : يكشنبه 4 اسفند 1392 ساعت 10:22   |   کد مطلب: 5803
شرحی بر مقدمه سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی
اقتصاد مقاومی مهمترین منظومه فکری –اقتصادی رهبر معظم انقلاب است که سالهاست آن را به عنوان یک الگوی نظام‌مند برای اداره اقتصاد کشور مطرح کرده‌اند. این الگوی اقتصادی که رویکردی درونزا دارد امروز بهترین رویکرد برای فرار از فضای مشکل بار اقتصادی کشور است.

 

به گزارش نافع به نقل از دانا، اقتصاد مقاومی مهمترین منظومه فکری –اقتصادی رهبر معظم انقلاب است که سالهاست آن را به عنوان یک الگوی نظام‌مند برای اداره اقتصاد کشور مطرح کرده‌اند. این الگوی اقتصادی که رویکردی درونزا دارد امروز بهترین رویکرد برای فرار از فضای مشکل بار اقتصادی کشور است. دولت یازدهم از روزی که به صورت منسجم دولت را در دست گرفته است، کمتر به سمت این موضوع متمایل بوده و بیشتر با اتخاذ سیاست‌هایی در راستای اقتصاد برون‌زا پیش رفته است. ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب گویای اهمیت روزافزون این مساله است.
مقدمه سه پاراگرافی سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب به سران قوا را مروری شد و نکاتی بسیار مهم و اساسی احصا گردید که شایسته است در جهت ادا حق مطلب بدانها اشاره ای شود:
رهبر معظم انقلاب با اشاره به نمای کلی این سیاستها در مقدمه، نقشه راه را به طور کامل ترسیم کرده و آن را تشریح می کنند.
1-اولین موضوعی که به در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی قطعاً مدنظر کارگزاران نظام قرار می گیرد، تشخیص منابع مورد نیاز برای تسهیل مسیر است. رهبر معظم انقلاب این منابع را شامل استعدادها و ذخایر مادی و معنوی، منابع غنی و متنوع، زیرساختهای گسترده و نیروی انسانی مذهبی و انقلاب(متعهد)، کارآمد(متخصص) و دارای عزم راسخ(همت و اراده) دانسه اند. این استعدادها به طور عینی در داخل کشور ملموس است و نیاز به شناسایی و بهره برداری از آنها وجود دارد.
2- روند کار هم در ادامه مشخص شده است و آن چیزی نیست جز الگوی اقتصاد مقاومتی که هم بومی باشد یعنی اینکه هم ایرانی باشد و هم اسلام را در درون خود به یدک بکشد و هم علمی باشد یعنی اینکه منبعث از تلاش های حوزه و دانشگاه باشد. پس نقش اساتید حوزه و دانشگاه در این امر بسیار خطیر است.
3- نتایجی که از بهره برداری از منابع و طی نمودن این روند مشخص شده حاصل می شود، پیروزی بر همه مشکلات داخلی و خارجی، شکست دشمن در جنگ تمام عیار اقتصادی علیه نظام، تحقق اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون زا و برون گرا و عینیت بخشی به الگوی نظام اقتصاد اسلامی می باشد. رهبر معظم انقلاب اقتصادی را مدنظر دارند که زاییده داخل باشد و به سمت جهان پیش رود و نسخه خود را به تمام جهان صدور کند.
4- معیار کنترل در این زمینه نیز وجود دارد و رهبر معظم انقلاب به خوبی به آن اشاره داشته اند. این معیار همانا حفظ دستاوردهای کشور در زمینه های تداوم و پیشرفت، سند چشم انداز و اصول قانون اساسی می باشد. تا زمانی که در تمام مراحل این مهم محقق شده باشد به صحیح پیمودن مسیر باید اذعان داشته باشیم.
5- رهبر معظم انقلاب با تاکید بر چند ویژگی مهم، ضرورت فوق العاده اقتصاد مقاومتی را نشان می دهند. ایشان اجرای این سیاستها را بی درنگ، بازمانبندی مشخص و فراهم کردن زمینه و فرصت مناسب برای نقش آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی که از طریق تهیه قوانین لازم و تدوین نقشه راه ایجاد می شود، بر این امر تاکید می کنند. در کنار این مباحث وجود روحیه جهادی که تکلیف مداری را با خود یدک می کشد نیز یکی از مهمترین خصیصه های پیمودن این مسیر می باشد.
فرهاد نظریان

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت