وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 19 بهمن 1392 ساعت 05:35   |   کد مطلب: 5442
15 درصد پیشرفت فیزیکی موزه پس از 7 سال
در روزهای اخیر موزه هگمتانه پس از مرمت گشایشی دوباره را تجربه کرد اما همچنان روند پروژه موزه منطقه‌ای غرب کشور در مجاورت سایت تاریخی هگمتانه در حاله‌ای از ابهام است.

به گزارش نافع، بر اساس اطلاعات موجود در منابع خبری مختلف، ‌از سال 1385 پيشنهاد احداث موزه منطقه‌اي غرب كشور قوت گرفت مكان‌سنجي اين پروژه در طرح مطالعاتي مسنجمي تعريف شد و ضلع‌غربي تپه هگمتانه پس از بررسي‌هاي كارشناسانه به دليل صخره‌اي بودن منطقه و اينكه فاقد آثار تاريخي بود براي ايجاد اين موزه انتخاب شد.
در روند اجرایی این پروژه از 4 سال پیش برای اتمام فازها با تعویض پیمانکار و جذب اعتبار دست به گریبان شد. ايجاد موزه منطقه‌ای غرب کشور که از مصوبات دور اول سفر رئيس‌جمهور و هیأت دولت به استان همدان است، چند سالی است روند كند اجرای آن بازیچه بهانه تلخ اختصاص نیافتن اعتبارات ملي است.
موزه غرب کشور باز مانده سفر اول هیأت دولت
اين موزه كه طرح مطالعاتي آن از سال 1385 آغاز شده از جمله پيشنهاداتي بود كه با سفر اول هیأت دولت به همدان تصويب شد. موزه منطقه‌اي غرب كشور در زميني به مساحت 2 هزار مترمربع زيربنا و در 5 طبقه در سال 1386 وارد كار اجرايي خود شد. در نخستین سفر هیأت دولت به همدان پس از مصوب شدن اين پيشنهاد 7 ميليارد و 330 ‌ميليون تومان براي اجراي اين مصوبه در نظر گرفته شد كه در سال‌هاي گذشته تنها 5/2 ميليارد تومان اعتبار براي اجراي پروژه‌ جذب شده است.
اما شواهد حاکی از این است که اين پروژه عظيم سال‌هاست به دليل تغيير پيمانكار و تخصيص نیافتن اعتبارات هنوز پيشرفت مطلوبي در بر نداشته است. اين موزه كه در مساحت 2 هزار مترمربع تعريف شده است در حالي كه قرار است در 5 طبقه نمايان شود از سال 1386 كه وارد مراحل اجرايي شده است پس از گذشت 6 سال از جمله پروژه‌هايي است كه بايد در انتظار جذب اعتبارات مطلوب و پیمانکار متعهد در دولت یازدهم باشد؛ چه بسا نگاه مدبرانه مدیر ارشد استانی این بار تکاپویی بر روند ماراتنی این پروژه القا کند.
موزه 4 سال دیگر به اتمام می‌رسد
این موزه در حالی به اتمام نمی‌رسد که ریتون، کتیبه لائودیسه و برخی آثار دوره هخامنشی که محل کشف آنها در همدان بوده است و می‌تواند با نمایش در آمدن به صورت موقت در این استان مورد توجه تاریخ دوستان و پژوهشگران قرار گیرد.
اهمیت این اشیا بیانگر آن است که باید امکانات ایمنی در استان برای این میزبانی محیا باشد.
در این زمینه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان که وعده به نمایش گذاشتن ریتون در همدان را در اویل سال جاری به رسانه‌ها داده بود در حاشیه بازگشایی موزه هگمتانه در جمع خبرنگاران عنوان کرد با وضعیت فعلی موزه‌های همدان نمی‌توان این وعده را محقق کرد.
وی معتقد است: در موزه فعلی نمی‌توان آثاری همچون ریتون، کتیبه لائودیسه، دستبند طلایی دوره هخامنشی را در این فضا نگهداری کرد و نیاز به تکمیل موزه منطقه‌ای غرب کشور است.
وی با بیان اینکه گنجینه موزه منطقه‌ای غرب کشور تکمیل شده است، ادامه داد: در حال حاضر موزه منطقه‌ای غرب کشور 15 درصد پیشرفت دارد و برای آن دو میلیارد و 600 میلیون تومان هزینه شده است، برای تکمیل شدن موزه منطقه‌ای به 12 میلیارد تومان و چهار سال زمان نیاز است.
بر اساس گفته وی در سالجاری یک میلیارد تومان به این پروژه تخصیص داده شده که می‌تواند پروژه را فعال کند. گویا ایراداتی به نقشه، طرح و نمای موزه داشتیم که توسط طراح مورد قبول قرار گرفته و با این وضعیت از نظر طراحی یکی از بی‌نظیرترین موزه‌های کشور خواهد شد.
روند اجرايي اين پروژه در صورتي كه اعتبارات لازم براي اجراشدن آن به استان اختصاص يابد همدان را در آينده می‌توانند صاحب موزه‌ای کند که پس از به نمایش گذاشتن داشته‌های تاریخی بر اعتبار و قدمت 3 هزار و 500 ساله هگمتانه خواهد افزود.
با بهره‌برداري از اين موزه همدان مي‌تواند مركزيت فعاليت‌هاي منطقه‌ در حوزه باستان‌شناسي در كل كشور باشد. همچنين محل اصلي نگهداري كالاهاي فرهنگي و اشياي با ارزش تاريخي استان‌هاي غرب کشور مي‌تواند به همدان انتقال يابد.
موزه غرب کشور هگمتانه را معرفی می‌کند
معصومه میرهاشمی کارشناس ارشد باستان شناسی معتقد است: اين موزه منطقه‌اي در صورت كامل شدن قادر است كل اشياي مكشوفه كه حاصل كاوش‌هاي باستان‌شناسي در غرب كشور است را به علاقه‌مندان معرفي كند و به دليل قرارگرفتن موزه در مجاورت سايت تاريخي هگمتانه مي‌تواند بيش از پيش بر قدمت تاريخي هگمتانه تأكيد كند.
وی تأکید کرد: ایجاد این موزه می‌تواند موجب شود آثار مکشوفه همدان که به دلیل موقت بودن موزه فعلی هگمتانه در همدان نگهداری نمی‌شوند به استان باز گردد.
از نگاه این کارشناس ظرفیت‌ها و اشیای موجود در همدان به حدی هست که بتوان موزه شاخصی را با نوع نگرش و تخصص باستان‌شناسی در استان ایجاد کرد.
میرهاشمی تأکید کرد: وقتی فضای مناسب موزه منطقه‌ای غرب کشور در همدان فراهم شد، اشیای متعلق به همدان را مسئولان می‌توانند با رایزنی‌هایی با مسئولان کشوری از موزه ملی به همدان انتقال دهند.
پرنیان فرهمند

دیدگاه شما