به گزارش نافع، محمدجواد زمردیان اظهار داشت: شهدای گمنام به سه دسته شهدای مجهولالهویه بمبارانهای شهری، شهدای گرانقدری که به جای آزادگان تدفین شدهاند و شهدای معززی که در جریان کمیته جستجوی مفقودین پیدا شدهاند تقسیم میشوند.
وی در ادامه اضافه کرد: 78 شهید گمنام در سطح استان وجود دارد که بیشترین تعداد آن با 40 شهید در مرکز استان به خاک سپرده شدهاند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همدان شهرستانهای ملایر و تویسرکان را با 11 و هفت شهید گمنام به ترتیب رتبههای دوم و سوم در سطح استان دانست و ابراز داشت: در بحث ساماندهی گلزار شهدای گمنام در استان، از 13نقطه شهری، کار ساماندهی پنج نقطه به اتمام رسیده و کار در دو نقطه دشت میشان و تپه ابوذر نهاوند نیز به دلیل عدم تخصیص اعتبار متوقف شده است.
وی ادامه داد: با پیگیریهای به عمل آمده و با مساعد شدن شرایط جوی به یاری خدا عملیات اجرایی این دو یادمان نیز از سر گرفته میشود.
زمردیان خاطرنشان کرد: طرح 6 یادمان در شهرستانهای تویسرکان، بهار، لالجین، کبودراهنگ، اسدآباد و فامنین باقیمانده که کار ساماندهی آنها نیز در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه در 11 نقطه سازمانی نیز در سطح استان تدفین شهدای گمنام صورت پذیرفته است ادامه داد: کار ساماندهی هشت یادمان سازمانی که شامل باغ موزه دفاع مقدس، پادگان قدس، دانشگاه آزاد همدان، دانشگاه بوعلی، دانشگاه ملی ملایر، تیپ انصارالحسین(ع)، پایگاه سوم شکاری شهید نوژه و اداره کل اطلاعات استان میشود به اتمام رسیده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همدان افزود: در سه نقطه دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشگاه آزاد واحد تویسرکان و آموزشکده شهید مفتح همدان نیز شاهد طراحی یادمان و تأمین اعتبار هستیم که عملیات اجرایی احداث یادمانها در این سه نقطه نیز در سال آینده شروع میشود.
وی یادآور شد: شهرستان ملایر با پیشرفت صد در صدی در بحث ساماندهی گلزار شهدا به عنوان برترین شهرستان در استان شناخته میشود.
زمردیان اظهار داشت: با همکاری فرمانداران شهرستانها و استانداری همدان موافقتنامه هفت یادمان با مبلغی بالغ بر 530 میلیون تومان اخذ شده که این مبلغ برای حمایت از ساخت یادمانهای شهدای گمنام نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، بهار، لالجین، کبودراهنگ و فامنین در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: امیدواریم با تشکیل هیئت امنای حرم شهدای گمنام در سراسر استان شاهد جذب اعتبارات بیشتر برای اتمام یادمانها تا پایان فصل بهار سال آتی باشیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان نقش اعضای شوراهای اسلامی شهرها و شهرداران را در تخصیص اعتبار از محل درآمد های شهرداریها برای تسریع در احداث یادمان ها را مهم برشمرد و گفت: قدردان شهرداران ملایر، مریانج و قهاوند که با تامین صد در صدی اعتبار ساخت یادمانهای شهدای گمنام این شهرها مایه فخر و مباهات استان شدهاند هستیم.
وی این حرکت مسئولان سه شهر ملایر، مریانج و قهاوند را مصداق روحیه مدیریت جهادی برگرفته از فرهنگ دفاع مقدس دانست و از دیگر مسئولان استان که یادمانهای آنها در حال اجراست خواست تا همچنان که تا کنون از هیچ کوششی دریغ نکردهاند به دنبال اتمام عملیات ساخت یادمانهای شهدای گمنام و احداث آنها باشند.
دیدگاه شما