به گزارش نافع، مشکلات کشاورزان در جذب تسهيلات مکانيزاسيون و ادوات کشاورزي در کارگروه امور اقتصادي و توليدي بخش کشاورزي شهرستان همدان پيگيري و بررسي شد.
فرماندار همدان در اين جلسه گفت: روانسازي امور کشاورزان در دستور کار دستگاههاي اجرايي مربوطه قرار گيرد.
حسن قهرمانيمطلق با اشاره به اينکه ما با تلاش مسؤولان و همت بالاي کشاورزان توانستيم در جايگاه رفيع توليد دست يابيم، گفت: دستيابي به اين جايگاه رفيع يک قطره از نعمات بيکران انقلاب اسلامي است.
قهرمانيمطلق با اشاره به توفيقات کسب شده در حوزه کشاورزي تأکيد کرد: اين موفقيتها بايد به گوش نسل جوان رسانده شود تا آنها دريابند که ميشود با دين حکومت کرد و جامعه اسلامي را عليرغم وجود توطئههاي رنگين دشمنان به سمت اهداف تعالي پيش برد.
وي ادامه داد: در اياما... دهه فجر 27 پروژه با اعتباري معادل 3 ميليارد و 900 ميليون تومان در بخش کشاورزي شهرستان همدان افتتاح و به بهرهبرداري ميرسد.
وي با بيان اينکه در سطح شهرستان 208 ميليمتر بارش داشتهايم، گفت: مسؤولان در سازمان جهاد کشاورزي استان و امور آب بايد مراقبتهاي لازم را داشته باشند و در زمينه تجهيز و تبديل زمينهاي زراعي به آبياري پرفشار و مکانيزه اقدامات خوبي انجام دهند.
وي با بيان اينکه دستگاههاي ذيربط با تسهيل در امور کشاورزان و توليدکنندگان، به تحقق حماسه اقتصادي کمک کنند، ادامه داد: مسؤولان در جذب 85 درصد تسهيلات کشاورزي دولت به صورت بلاعوض به کشاورزان تلاش کرده و گامهاي عملي بيشتري بردارند.
وي به اتلاف 11 درصدي گندم در زمان برداشت به دليل فرسوده بودن ادوات کشاورزي و تراکتورها اشاره کرد و گفت: استان همدان در سال گذشته زراعي توانسته است 600 هزار تن گندم توليد کند که با به کارگيري ماشينآلات به روز کشاورزي ميتوان از هدر رفتن محصولات در زمان برداشت جلوگيري کرد و ميزان توليد را افزايش داد.
فرماندار همدان با بيان اينکه پرداخت 4/6 ميليارد تومان تسهيلات به کشاورزان در قهاوند قابل قدرداني است، افزود: در خصوص رفع مشکلات کشاورزان اين منطقه روانسازي بهتري صورت گيرد تا بهتر بتوان اعتبار و تسهيلات جذب کرد.
وي در زمينه تمديد پروانه چاههاي مجاز نيز يادآور شد: با همکاري مسؤولان آب منطقهاي اين امر مهم طي 48 ساعت انجام ميشود.
قهرمانيمطلق با اشاره به تخصيص 5 ميليارد تومان تسهيلات مکانيزاسيون به شهرستان همدان افزود: چون تسهيلات به صورت سراسري است لذا هر چه بيشتر تلاش شود به تبع تسهيلات بيشتري از سوي مسؤولان براي خدمت به کشاورزان جذب ميشود.
وي با بيان اينکه دستگاههاي ذيربط براي ارائه تسهيلات به کشاورزان گروکشي نکنند، تأکيد کرد: دستگاههاي مربوطه مشکل ضامن و بدهي بانکي را به رخ کشاورز نکشند و آنها را در اين مورد خاص (جذب تسهيلات) کمک نمايند و همکاري صد درصدي با کشاورزان داشته باشند.
قهرمانيمطلق با بيان اينکه بهترين تبليغ براي صندوق بيمه محصولات، عمل به تعهدات است، افزود: 24 هزار هکتار از اراضي شهرستان همدان بيمه شدهاند که اين امر متأثر از فرهنگسازي خوب در اين زمينه است.
در ادامه جلسه قائم مقام سازمان جهاد کشاورزي استان همدان با بيان اينکه 25-20 درصد توليد محصولات کشاورزي با توجه به توجيه اقتصادي متضمن داشتن سامانه مکانيزاسيون مطلوب در اين حوزه است، افزود: در همين زمينه قراردادي بين بانک عامل، کارخانجات سازنده ادوات کشاورزي و وزارتخانه جهاد کشاورزي منعقد شده است.
محمدرضا ابراهيمي ادامه داد: اين قرارداد مبني بر ساخت 10 هزار تراکتور توسط 2 کارخانه تراکتورسازي کشور و همچنين ساخت 500 دستگاه کمباين از سوي يک کارخانه کمباينسازي موجود در کشور است.
ابراهيمي گفت: ضرورت جذب تسهيلات در زمينه مکانيزاسيون به اندازهاي بالاست که اگر نتوانيم اين تسهيلات را براي استان جذب کنيم سهميه 53 کمباين درخواستي را از دست خواهيم داد.
دیدگاه شما