وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : شنبه 12 بهمن 1392 ساعت 04:37   |   کد مطلب: 5277
توصیه های مهم برای استحکام و تقویت استخوا‌ن‌ها
مهم نیست جوان هستید یا پیر، چون به توصیه متخصصان در هر گروه سنی که باشید حتما باید از استخوان های خود مراقبت کنید.

 

به گزارش نافع،  در حالی که اکثر ما فکر می کنیم استخوان ها قوی ترین و سخت ترین بافت بدن مان هستند، اما باید این واقعیت را دانست که به مرور زمان استخوان ها هم کیفیت خود را از دست می دهند و از استحکامشان کاسته می شود.
بررسی ها نشان می دهد: بیماری پوکی استخوان که طی آن استخوان ها نرم تر شده و به سادگی ترک می خورند، یک عارضه مختص دوران سالمندی نیست، بلکه عادات تغذیه ای نامناسب موجب شده که جمعیت جوانان نیز بیش از گذشته با این بیماری دست به گریبان هستند و این روند رو به افزایش است.

پزشکان همواره تاکید دارند مراقبت از استخوان‌ها در هر سنی ضروری است و یکی از گزینه‌های مهم در این مراقبت تغذیه مناسب است.

کارشناسان بهداشت و سلامت عمومی نیز تاکید دارند که علاوه بر مصرف مقادیر کافی کلسیم در طول روز از طریق رژیم غذایی، راه‌ها و توصیه‌های دیگری نیز برای تقویت بافت استخوانی و بهبود سلامت این اعضای مهم وجود دارد.

در این خصوص دکتر امید احمدی جراح و متخصص ارتوپدی نیز در گفتگو با خبرنگار ما  در خصوص راهکارهای استحکام و تقویت استخوان ها گفت: استخوان‌ها مهم‌ترین و ضروری‌ترین اعضای بدن هستند، چرا که هرچه قوی‌تر باشند، سلامت، تندرستی و تناسب اندام‌های بدن بیشتر تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با انتخاب چند ماده خوراکی موثر و پرهیز کردن از عادات غذایی بد می‌توان به استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان در سنین بالاتر کمک کرد، تصریح کرد: سبزیجاتی مانند کلم بروکلی که دارای برگ هایی به رنگ سبز تیره هستند و همچنین فرآورده‌های لبنی سرشار از ویتامین D هستند و به طور خارق العاده ای به تقویت استخوان ها کمک می‌کنند.

این کارشناس با بیان اینکه سیر و پیاز نیز منبع غنی از عنصر سولفور هستند، یادآور شد: از مصرف این منبع غنی که به استحکام استخوان ها کمک می کنند نباید غافل شد.

احمدی با اشاره به اینکه هویج حاوی مقادیر زیادی آنها کاروتن، ‌بتاکاروتن و بتاکریپتوزانتین است و توصیه می‌شود که به صورت خام مصرف شود، افزود: گردو نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا – ۳ است که مزایای فراوانی دارند و هم چنین حاوی اسید آلفا لینولئیک است که به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند.

وی اظهار داشت: مغزها و دانه‌های خشکبار نیز غنی از املاحی چون منیزیم هستند که این عنصر نیز به نوبه خود به سوخت و ساز کلسیم می‌کند و برای جذب کلسیم در استخوانها ضروری است.

به گفته این جراح و متخصص ارتوپدی هیچ وقت برای انجام بازی‌های ورزشی دیر نیست و ورزش هایی همچون فوتبال، بدمینتون و بسکتبال همگی به افزایش حجم عضلات و در نهایت به تقویت و سلامت استخوان ها کمک می‌کنند.

احمدی توصیه کرد: صبح ها حداقل ۱۵ دقیقه در معرض نور خورشید صبحگاهی قرار بگیرید تا ویتامین D به اندازه کافی در بدنتان تولید شود.

وی با اشاره به اینکه عوامل فوق به تقویت استخوان ها و حفظ سلامت این بافت در طولانی مدت کمک می‌کند، تأکید کرد: از مصرف نوشیدنی‌های گازدار جدا پرهیز کرده و همچنین از مصرف مواد غذایی حیوانی و غنی از پروتئین به مقدار زیاد نیز خودداری کنید.

این کارشناس ارتوپدی افزود: سیگار و الکل نیز در افت تراکم استخوانی و تحلیل استخوان ها نقش دارند و باید این عادات بد ترک شود.

دیدگاه شما