به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نافع، حسن قهرماني مطلق در حاشيه اين بازديد با اشاره به افزايش 12 برابري کشفيات شيشه در سالجاري نسبت به سال گذشته گفت : توليد زيرزميني شيشه،قرصهاي روان گردان و ديگر مواد مخدر صنعتي نگران کننده است.
وي کاهش سن مراجعه کنندگان به اين مراکز را هشداري جدي دانست و افزود: ضروري است فرهنگ سازي در سطح مساجد، مدارس، دانشگاهها و پادگان ها براي آشنايي با بيماريهاي رفتاري و تلاش براي پيشگيري از آن انجام گيرد.
فرماندار همدان از مرکز بهداشت شهرستان خواست: کارگاه هاي آموزشي ويژه عموم مردم و اقشار خاص برگزار کنند و اطلاع رساني به وسيله صدا و سيما، تلويزيون شهري و ساير رسانه ها را استمرار بخشند.
وي از شناسايي 397 نفر افراد آلوده به ايدز در شهرستان خبر داد و گفت: حدود 130 نفر از افراد شناسايي شده فوت کرده اند.
قهرماني مطلق تصريح کرد: با توجه به ايجاد مراکز نگهداري شبانه بانوان و آقايان در سطح شهر که تحت نظارت سازمان بهزيستي است، مرکز بهداشت بايد هماهنگي بين بخشي با اين سازمان داشته باشد و مراجعاني که نياز دارند به اين مراکز معرفي شوند.
وي خاطرنشان کرد: بهزيستي بانوان بي سرپرست مبتلا به بيماري ايدز را تحت پوشش خود قرار مي دهد و از جمله تهميداتي که براي اين افراد پيش بيني شده شامل آموزش، تسهيلات خوداشتغالي، بيمه، کمک هزينه تحصيل و موارد ضروري است.
فرماندار همدان بر لزوم هماهنگي بيشتر بين سازماني در انجام وظايف مشترک و مرتبط بين دانشگاه علوم پزشکي و بهزيستي در راستاي هم پوشاني خدمات به جامعه هدف و کاهش موازي کاري تاکيد کرد.
وي ادامه داد: در شهرستان همدان شناسايي پاتوقهاي افرادي که رفتارهاي پرخطر دارند از طريق کميسيون سلامت و امنيت غذايي و همکاري نيروي انتظامي و ديگر ارگانها انجام شده که نقش قابل توجهي در کنترل و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي داشته است.
قهرماني مطلق بر لزوم همکاري آموزش و پرورش براي آگاهي نسل جوان در معرفي خطر آسيبهاي اجتماعي به ويژه از مقطع متوسطه دوم به بعد تاکيد کرد.
وي افزود: يک آمار مقايسه اي از وضعيت مراجعين کلينيک مثلثي و مراکز مشاوره بيماريهاي رفتاري تهيه و در جلسه آتي کميسيون سلامت و امنيت غذايي براي بررسي آخرين وضعيت و اتخاذ تصميمات لازم طرح شود.
رئيس مرکز بهداشت شهرستان همدان از شيوع مواد روانگردان و مخدر صنعتي در بين دانش آموزان و دانشجويان ابرازنگراني کرد.
دکتر "فتح الله نظري پويا" نيز در اين بازديد گفت: متاسفانه برخي از افراد به بهانه افزايش ضريب هوشي، تقويت حافظه، بيداري ممتد در ايام امتحانات و افزايش سطح يادگيري به مواد مخدر صنعتي و قرصهاي روانگردان روي آورده اند.
وي به کاهش سن مراجعين مبتلايان به بيماري ايدز، افزايش آلودگي بانوان و تغيير رفتارهاي افراد آلوده به اچ.آي.وي از عامل مواد مخدر به رفتارهاي پرخطر جنسي اشاره و اذعان کرد: شناسايي افراد آلوده به ويروس HIVايدز با مراجعه داوطلبانه آنها مشکل است که بايد در زمينه بيماريابي تلاشهاي بيشتري انجام دهيم .
دکتر نظري پويا علت اين امر را فقدان اميد به زندگي، نيازهاي مالي و هزينه هاي درمان، تمايل به پنهان کردن بيماري، ترس و عدم اطمينان از مراجعه و پيگيريهاي قانوني عنوان کرد و ادامه داد: براي تسهيل مراجعات داوطلبانه اين افراد کسب اطلاعات دقيق و مشخصات فردي مراجعان اجباري نيست و صرفا به خوداظهاري اکتفا مي شود و براي جلب اعتماد آنها مدارک و مستندات دريافت نمي شود.
وي با بيان اينکه مبتلايان واقعي به بيماري ايدز چند برابر افراد مراجعه کننده به مراکز است، اظهار کرد: يکي از علل اين ادعا تماسها و دريافت مشاوره تلفني است که بيشتر از تعداد مراجعان است به طوريکه ابتداي سالجاري تاکنون 900 مورد مشاوره تلفني دريافت کرده اند
دیدگاه شما