به گزارش نافع محمد نظرپور افزود: ایجاد ترکیب های ژنتیکی گوسفند مهربان و رومانوف روسی برای سامانه های روستایی در مزارع بسته انجام شده است.
وی با بیان اینکه در دو گله استان در شهرستان های فامنین و بهار این سامانه اجرا شده است گفت: این اقدام در دامداری ها، بسته برای اقتصادی شدن پرورش گوسفند و حفاظت از مراتع و همچنین برای افزایش میزان تولید گوشت قرمز انجام می شود.
وی ادامه داد: در این رابطه 640 راس میش مولد در این شهرستان ها بعد از هورمون تراپی تلقیح مصنوعی شدند و بعد از سپری شدن دوران بارداری، زایمان انجام شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در جریان این همزمانی ، 170 راس تک قلو و 42 راس دوقوزایی زایش داشتند.
نظرپور اضافه کرد: نژاد گوسفندهای تولید شده، 50 درصد گوسفند مهربان استان همدان و 50 درصد نیز نژاد رومانوف روسی است.
وی همچنین مهمترین هدف این آمیخته گری را اصلاح نژاد عنوان کرد و افزود: باتوجه به بره دهی بالا در نژاد بومی گوسفند مهربان و صفات مادری بالای نژاد رومانوف روسی در چند قلوزایی، این اقدام با هدف افزایش تولید انجام می شود.
وی اضافه کرد: آمیخته گری در گله گوسفند مهربان در شهرستان بهار با هدف بالا بردن میزان بره دهی و افزایش میزان تولید گوشت قرمز انجام می شود.
نظرپور اظهار داشت: درصد دوقلوزایی در نژاد گوسفند مهربان بین 130 تا 150 درصد است در حالی که این میزان در نژاد رومانوف روسی بین 220 تا 270 درصد است.
وی یادآور شد: یک میلیون و 570 هزار راس گوسفند و بره در استان همدان وجود دارد.
منبع: ایرنا
دیدگاه شما