وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 3 بهمن 1392 ساعت 17:23   |   کد مطلب: 5060
  سفال لالجین بسته‌بندی شیک ندارد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: معضل اساسی سفال لالجین، نداشتن بسته بندی و بازاریابی مناسب است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي نافع به نقل ازایسنا، علیرضا ایزدی، امروز، پنج شنبه، سوم بهمن در نشست تخصصی بسته‌بندی سفال لالجین اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه صنعت و معدن با مشکلی تحت عنوان خام فروشی روبرو هستیم که این معضل در عرصه سفال به گونه‌ای دیگر نمود دارد و آن هم این است که سفال بدون بسته بندی به فروش می‌رسد و این امر موجب می‌شود که ارزش افزوده مورد نظر را نداشته باشد.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان سفال لالجین مظلوم واقع شده‌اند، ادامه داد: تولیدکنندگان سفال تلاش زیادی برای تولید سفال با کیفیت انجام می‌دهند اما به علت اینکه محصول تولیدی آنها دارای بسته‌بندی مناسب نیست ارزش افزوده مورد نظر را نداشته و سود قابل توجهی کسب نمی‌کنند.

ایزدی با بیان اینکه امروز شاهد این هستیم که سفال لالجین در دیگر کشورها بسته‌بندی شده و در داخل کشور به فروش می‌رسد، تصریح کرد: در حوزه صادرات سفال با عنوان دلالی روبرو هستیم که موجب شده تا بیشترین سود سفال به جیب آنها برود و تولیدکننده کمترین منفعت را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه محصولاتی با بدترین کیفیت ولی در بسته بندی شکیل به راحتی فروش می‌روند، اضافه کرد: بهترین، زیباترین، مستحکم ترین و بدون مشکل ترین سفال در لالجین تولید می‌شود ولی پروسه تولید تا فروش در بازار روند مطلوبی را طی نمی‌کند و این امر موجب شده تا در این زمینه با ضعف های جدی روبرو باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با بیان اینکه بسته بندی زیبا و مناسب تاثیر بسیاری بر فروش خواهد داشت، افزود: بسته بندی مناسب می‌تواند موجب افزایش صادرات و ارزش افزوده برای تولیدکنندگان و تجار شود که امروز از آن غافل هستیم و باید توجه وی‍ژه‌ای به آن صورت گیرد.

ایزدی با بیان اینکه حرمت امام زاده را باید متولی آن حفظ کند، اعلام کرد: هنر سفالگری در لالجین قدمتی 700 ساله دارد و باید به این هنر احترام گذاشت، اما نداشتن بسته بندی معضلی است که این امر را نشان نمی‌دهد. اگر بتوانیم مشکل بسته بندی سفال را حل کنیم بسیاری از مشکلات فروش و حواشی کار از بین خواهد رفت. چاره‌ای جز طی کردن مسیر بسته بندی برای سفال نداریم چرا که بسیاری از مشکلات در این حوزه نهفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان تصریح کرد: تنوع تولیدات سفال یکی دیگر از مشکلاتی است که تولیدکنندگان سفال لالجین امروز با آن روبرو هستند و این مشکل هم به عنوان فرصت هم به عنوان تهدید محسوب می‌شود.

وی درباره راه‌اندازی شهرک سفال نیز گفت: با راه اندازی شهرک سفال در لالجین مخالفم چرا که خاصیت و اصالت کارگاه‌های سفالگری این است که در کنار خانه‌های سفالگران باشد، اگر این کارگاه‌ها را از منازل جدا کنیم آن اصالت فرهنگی را از بین می‌بریم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان تصریح کرد: باید قبل از هر چیز به توسعه فرهنگی بیندیشیم، نباید بین سفال و بسته بندی تفکیک قائل شویم چرا که باید این فرهنگ را برای مشتری نهادینه کنیم که سفال با بسته بندی عرضه می شود.

وی اظهار کرد: از دیرباز فروش و صادرات سفال با کارتن‌های تخم مرغ صورت می‌گرفته و این امر به یک فرهنگ در لالجین تبدیل شده که باید فرهنگ تفکر تخم مرغی تغییر یابد.

ایزدی با تاکید بر اینکه دنیای امروز بر توسعه فرهنگی سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: متاسفانه در زمینه مباحث فرهنگی در حوزه سفال کاری صورت نگرفته است.

دیدگاه شما