وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 3 بهمن 1392 ساعت 05:56   |   کد مطلب: 5041
خدمات شهری با ایجاد مدیریت واحد در حریم اماکن امکان پذیر است
رئیس کمیسیون فنی، عمرانی، امور زیربنایی و املاک شورای شهر همدان گفت: ایجاد مدیریت واحد در حریم شهر را در پهنه‌بندی و نحوه ارائه خدمات شهری به اماکن واقع در حریم موثر دانست.

 

به گزارش نافع، حمیدرضا طبی‌مسرور افزود:تفکیک اراضی، از بین بردن فضاهای سبز باغات، نبود امکان ارائه خدمات دستگاه‌های اجرایی به این‌گونه واحدها، از بین رفتن سرمایه‌های مادی و معنوی خانواده‌ها را بخشی از مشکلات پیش رو برشمرد.

وی گفت: بخش‌های عمده‌ای از فضاهای تفریحی و توریستی شهر از جمله چشین و حیدره در حریم شهری قرار گرفته‌اند و فاصله زیادی با داخل شهر ندارند.

رئیس کمیسیون فنی، عمرانی، امور زیربنایی و املاک شورای شهر همدان اضافه کرد: این نقاط مکان‌ مناسبی برای ایجاد فضاهای تفریحی شهروندان و توریستی است که برخی به دلیل عدم وجود ضابطه ساخت و ساز، اقدام به ساخت و ساز غیر مجاز در این قسمت‌ها می‌کنند.

وی اظهار داشت: ایجاد مدیریت واحد در حریم شهر همدان باعث جلوگیری از بسیاری از نابسامانی‌ها در حریم شده و مردم و دستگاه‌های اجرایی را نیز از بلاتکلیفی خارج می‌کند.

وی ایجاد مدیریت واحد در حریم شهر را در پهنه‌بندی و نحوه ارائه خدمات شهری به اماکن واقع در حریم موثر دانست.

طبی‌مسرور مشخص شدن محدوده حریم طرح هادی روستا با حریم شهری، اصلاح تداخل به وجود آمده و فعال‌سازی کمیسیون ماده 99 در حریم دهیاری‌ها و ماده 100 در حریم شهر همدان را از اهداف مهم تشکیل این جلسه بیان کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه بر ساماندهی و مدیریت وضعیت حریم شهر همدان تأکید کرد.

رضا میرزایی با بیان اینکه وضعیت حریم شهر باید سر و سامان داده شود، اضافه کرد: ساخت و سازهای غیر مجاز در حد فاصل بین روستاها و شهر باعث بروز مشکلاتی شده که باید در اسرع وقت دستورالعمل تعیین حریم شهر تنظیم و مصوب شود.

وی اظهار داشت: شورا و شهرداری تنها متولی تعیین حریم شهر نیستند بلکه دیگر دستگاه‌های اجرایی مرتبط با موضوع تعیین حریم، باید به میزان سهم خود در تصمیم‌سازی‌ها دخیل شده و وضعیت کنونی را سر و سامان دهند.

رئیس شورای شهر همدان با انتقاد از اینکه امروز حاشیه‌نشینی از پنج درصد به 35 درصد رسیده، افزود: این امر زنگ خطری برای شهر است که در راستای حل آن باید کارشناسانه وارد شد.

وی بر تشکیل جلسه‌ای در استانداری در زمینه تعیین تکلیف حریم شهر اشاره کرد و یادآور شد: لازم است حداکثر تا قبل از پایان سال راهکار اساسی و مشخصی برای مدیریت شهری داشته باشیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: لازم است به دنبال راهکارهای اساسی و مناسب برای تعیین حریم شهری بود.

ابراهیم مولوی با تأکید بر اینکه در زمینه تعیین حریم شهری نباید تنها به برگزاری جلسات بسنده کرد، اظهار داشت: راهکارها و برنامه‌ها در زمینه حاشیه‌نشینی باید عملیاتی شوند.

وی اضافه کرد: شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذیربط نیز باید نسبت به حریم شهر اقدامات لازم را داشته باشند.

در ادامه این جلسه بخشدار مرکزی همدان نیز گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز حد فاصل بین روستاها و شهر همدان مشکلات بسیاری را به وجود آورده است.

محمدجواد سیفی با بیان اینکه شهروندان باید از امکانات به یک اندازه بهره‌مند شوند، خاطرنشان کرد: این امر مستلزم رعایت قوانین و ضوابط در امر ساخت و ساز است.

وی روستاهای علی‌آباد، حیدره، قاسم‌آباد، حسن‌آباد، شورین و چشین را از جمله روستاهایی برشمرد که با ساخت و سازهای غیرمجاز دچار مشکل شده است.

بخشدار مرکزی همدان گفت: تعدادی از این روستاهای فوق در حریم شهر قرار گرفته‌اند و همین امر مسائل و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: در صورتی که در اصلاح طرح تفضیلی شهر همدان طرح جامع مدیریت شهری اجرا شود، می‌تواند در رفع مشکلات حریم نیز مؤثر باشد.

رئیس شورای اسلامی شهرستان و عضو شورای شهر همدان نیز در این جلسه گفت: شورا و شهرداری به تنهایی نمی‌توانند ساخت و سازها را کنترل کنند بلکه این امر نیاز به همکاری مسئولان و مشارکت مردم دارد.

سید احمد حسنی‌حلم بحث اطلاع‌رسانی به شهروندان را در این زمینه ضعیف دانست و اظهار داشت: تعدادی از افراد بدون اطلاع از قانون اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند و در راستای آگاهی مردم باید اطلاع‌رسانی افزایش یافته و وضعیت موجود نیز مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: اطلاع‌رسانی مناسب و برخورد خوب با شهروندان از ادامه ساخت و ساز غیر اصولی و غیر مجاز جلوگیری می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه هنوز مدیریت واحد شهری در کشور شکل نگرفته است، گفت: تحقق این امر زمان‌بر بوده و در این راستا از ظرفیت نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز باید استفاده شود.

علی اکبر نظری اضافه کرد: شهرداری نیز در حال حاضر نمی‌تواند در زمینه مدیریت واحد شهری عمل کند، چراکه مرجعی در این زمینه وجود ندارد.

وی تداخل کارهای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را از دیگر مشکلات ساخت و سازهای غیرمجاز برشمرد و اظهار داشت: در این زمینه حریم‌های شهری کاملاً مشخص نیست.

نظری تشکیل کارگروهی در زمینه بررسی تعیین حریم شهری در استانداری را ضروری دانست و تأکید کرد: لازم است در این راستا سازمان‌های بنیاد مسکن و انقلاب اسلامی، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی نیز ورود پیدا کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان نیز با بیان اینکه عمل به قانون در ساخت و سازها کمتر مورد توجه بوده است، گفت: ارائه خدمات به افرادی که قانونمند عمل کنند، وظیفه شهرداری است.

مهدی مجیدی با اشاره به اینکه بحث حریم شهر همدان مغفول مانده است، افزود: با پیگیری‌های شورای چهارم و شهرداری طرح پهنه‌بندی حریم شهر در حال بررسی است.

در این جلسه دهیاران و مسئولان استانداری و فرمانداری همدان به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و بر تعیین تکلیف حریم شهر همدان با حریم روستاهای همجوار تأکید کردند.

 

دیدگاه شما