وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 25 دى 1392 ساعت 08:43   |   کد مطلب: 4839
معاون وزیر تعاون کشور خبرداد:
کارورزی دانشجویان بار دیگر احیا می شود
کارورزی دانشجویان بار دیگر احیا می شود
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: باید کاروزی دانشجویان را بار دیگر احیا کرد چرا که می تواند در شرایط فارغ التحصیلان تأثیر گذار باشد که البته قانون آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال پیگیری است.

به گزارش نافع، کوروش پرندˈدر جلسه هم اندیشی رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور و مسوولان استان همدان در حوزه کارآفرینی و اشتغال افزود: سال 2012 از سوی یونسکو ، سال جوانان، مهارت و جهان بازار کار نام گذاری شده بود که اهمیت مهارت و آموزش های فنی و حرفه ای را در امر اشتغال مشخص می کند.
وی ادامه داد: اشتغال به موارد متعددی مانند قوانین بانکی در اعطای تسهیلات، تعاون، رشد اقتصادی، رونق کسب و کار، آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت بستگی دارد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: قبل از پیروی انقلاب اسلامی در ایران 175 هزار دانشجو تحصیل می کردند که این آمار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال جاری به 4.5 میلیون نفر می رسد.

پرند ادامه داد: در حال حاضر هرم تحصیلی ایران در آموزش عالی دارای مشکل اساسی است به طوری که 66 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی، 23 درصد کاردانی، و مابقی در مقاطع ارشد و دکترا تحصیل می کنند.

وی افزود: این امار به این معنی است که به ازای هر سه کارشناس یک کاردان یا به عبارتی یک تکنسین وجود دارد، هرچند برخی از این کاردانی ها در حوزه علوم انسانی هستند.

این مقام مسوول تصریح کرد: در صورتی که این نسبت طبق استانداردهای جهانی در کشورهای صنعتی به ازای هر پنج کاردان یک کارشناس تعریف شده است و برای توسعه یک ضرورت به حساب می آید.

پرند مشکل دیگر هرم آموزش عالی کشور را توزیع نامناسب دانشجویان در دانشگاه ها دانست و گفت: 25 درصد دانشجویان در دانشگاه پیام نور، 33 درصد دانشگاه آزاد، 10.3 درصد دانشگاه جامع علمی کاربردی، 3.5 درصد دانشگاه فنی و حرفه ای، 14.5 درصد دانشگاه های دولتی و 10 درصد نیز در دانشگاه های غیر دولتی مشغول تحصیل هستند.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: در آزمون ارشد امسال حدود یک میلیون نفر و در آزمون دوره دکتری حدود 250 هزار نفر شرکت کردند که این رقم بالا نشان می دهد که آن ها نتوانسته اند با مدارک قبلی خود، جایگاه مورد نظر خود را به دست آورند و وارد بازار کار شوند.

پرند درباره مزیت این میزان دانشجو گفت: البته روی آوردن افراد به تحصیلات عالیه دارای ابعاد مثبت بسیاری است و باعث شده ایران رتبه برتر رشد تولید علم را از ان خود کند و در منطقه به عنوان کشور نخست مطرح باشد.

وی در خصوص حل این معضلات گفت: باید با تأسیس مراکز آموزش فنی و حرفه ای در جوار دانشگاه بتوانیم مهارت دانشجویان را بالا ببریم تا بتوانند پس از پایان تحصیلات وارد بازارهای داخلی و بین المللی شوند.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد : برای حل مشکل اشتغال باید از کارآفرینان نخبه و پیشگامان صنایع بهره ببریم تا آموزش ها در کوتاه ترین زمان ممکن به تولید تبدیل شود .

منبع: ایرنا

دیدگاه شما