وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 17 دى 1392 ساعت 05:26   |   کد مطلب: 4666
گفتگو باشرکت کنندگان جشنواره سفال:
جشنواره سفال لالجین با کمترین امکانات برگزارشد
جشنواره سفال لالجین با کمترین امکانات برگزارشد
مجید آریان‍ژاد، هنرمند و جانباز شرکت کننده در جشنواره سفال لالجین می گوید: با حضورم در جامعه به همه ثابت می کنم که ما هم می توانیم در زمینه کارآفرینی و خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت کنیم.

 

 به گزارش  نافع به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بهارانه، مجید آریان‍ژاد یکی از اساتید شرکت کننده در جشنواره سفال لالجین است که در رشته نقاشی روی سفال، آبگینه و تراش فعالیت دارد. آریانژاد در رشته هنری خود رتبه های کشوری و بین المللی دارد و کارآفرین برتر شاهد و ایثارگر است. وی که در بیش از ۱۵ نمایشگاه داخلی و بین المللی شرکت داشته، اربعین امسال، یکی از آثارش را که گلدانی منقش به زیارت عاشورا بوده به رهبر معظم انقلاب هدیه کرده است.

این استاد برجسته هنری که اصالتی همدانی دارد در تهران ساکن است و مدیر صنایع دستی شاهد و ایثارگر کشور است.

آریانژاد که استاد کاری خود را در سال ۵۹ از دانشگاه هنرهای زیبا در تهران دریافت کرده است، کارهایش در کتاب یونسکو مهر اصالت خورده و به ثبت جهانی رسیده و به خاطر کارهای هنری ارزشمندش دکترای افتخاری هنرهای زیبا را دریافت کرده است.

 

 

وی که از رزمندگان دفاع مقدس و جانباز ۳۵ درصدی است، هدفش از شرکت در این جشنواره را اینگونه بیان می کند: با توجه به اینکه برگزاری این جشنواره در راستای حفظ ارزشهای دفاع مقدس و نظام جمهوری اسلامی و ایثار و شهادت بوده، بر خود لازم دیدم که با شرکت در این جشنواره، حضورم را در جامعه نشان دهم و به همه ثابت کنم که می توانیم در زمینه کارآفرینی، اشتغال زایی و خدمت به نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت کنیم.

آریانژاد با اشاره به تاسیس انجمن سفال و سرامیک لالجین، ابراز خرسندی می کند و می گوید: خوشحال شدم وقتی که دیدم این انجمن راه اندازی شده و توانسته چندی از هنرمندان سفالگر لالجین را دور هم جمع کند تا آثار هنری و ارزشمند خود را به نمایش بگذارند و من نیز از یکی از دوستان جانباز خود دعوت کردم که آثار خود را در این نمایشگاه در معرض دید علاقمندان قرار دهد.

 

 

وی می افزاید: با توجه به اینکه این اولین جشنواره سفال است باید با تشکیل اتاق فکر و استفاده از فکر و اندیشه هنرمندان پیشکسوت فعال در این عرصه، کیفیت جشنواره و نمایشگاه را بهبود می بخشیدند.

آریانژاد با بیان اینکه باید آثار برگزیده را زودتر معرفی می کردند، اظهار می دارد: برای معرفی بهتر آثار برگزیده باید غرفه ای به آثار برگزیده اختصاص داده می شد تا بازدید کنندها با سردرگمی مواجه نمی شدند.

وی بیان می کند: امکانات نمایشگاه برای افراد شرکت کننده در جشنواره و بازدیدکنندگان چندان مناسب نیست مخصوصا امکانات گرمایشی که امیدواریم در برگزاری جشنواره های آینده با همفکری پیشکسوتان هنری نواقص این جشنواره برطرف شود.

 

استاد احمدی نیز یکی دیگر از هنرمندان جانبازی است که در رشته منبت کاری در این نمایشگاه حضور یافته است. این جانباز عزیز کشورمان که در جشنواره های بین المللی فراوانی از جمله جشنواره رمضان کشور ترکیه که با حضور کشورهای اسلامی بوده شرکت داشته، کارهای بسیار زیبایی از هنر منبت کاری خود را در این نمایشگاه برای دید علاقمندان ارائه داده است.

 

 

جهانبخش امیر بیگی یکی از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره سفال لالجین است که در سال ۱۳۷۱ در لالجین و در خانواده ای هنرمند و سفالگر به دنیا آمده است. به گفته خود او کار طراحی، نقاشی، مجسمه سازی و سفالگری را در همدان، تحت نظر استاد دولتی و همچنین کار نقش برجسته و حجمی را در سنندج تحت نظر استاد ضیاء الدینی به صورت حرفه ای دنبال کرده است.

این هنرمند جوان به خبرنگار بهارانه می گوید: بعد از اینکه سطح کارم را در زمینه مجسمه سازی و کارهای تجسمی به سطح حرفه ای رساندم، آموزشگاهی را در همدان راه اندازی کردم و در این زمینه به علاقمندان خدمات آموزشی ارائه می دهم.

امیر بیگی با اشاره به اینکه در مکان های خصوصی و دولتی کارهای نقش برجسته انجام می دهد، به یک نمونه از کارهایش اشاره می کند و اظهار می دارد: به سفارش سازمان بهزیستی کل استان همدان تابلو نقش برجسته محمد رسول الله را درست کردم که در میدان جهاد همدان کار شده است.

وی که در رشته شیمی کاربردی در حال تحصیل است، می افزاید: امیدوارم با اتمام تحصیلاتم در این رشته، بتوانم برای تحصیل در مقاطع بالاتر وارد رشته مجسمه سازی شوم و با کار زیر نظر اساتید برجسته این رشته به یک سطح حرفه ای برسم تا حرفی برای گفتن در جشنواره های بین المللی داشته باشم.

امیر بیگی می گوید: قرار است در سال ۹۳ نمایشگاهی را به صورت انفرادی با موضوع سفال در همدان و همچنین نمایشگاه انفرادی در سال ۹۴ در تهران دایر کنم.

وی با بیان اینکه یکی از اعضای انجمن سفال لالجین است، می گوید: با صحبت های صورت گرفته  با شهرداری لالجین، قرار است طرحی را با متریال سیمان یا فایبرگلاس که نمادهایی از مردم و سفالگری لالجین را در خود دارد به شهرداری ارائه دهم تا در میدان اصلی لالجین قرار دهند.

امیر بیگی با اشاره به نحوه برگزاری نمایشگاه جشنواره سفال لالجین، می افزاید: در مجموع برگزاری جشنواره و نمایشگاه، همچنین چیدمان غرفه ها در حد خوبی بوده است، اما امکانات گرمایشی سالن نمایشگاه چندان مطلوب نیست و همین امر شرایط را برای حضور مردم سخت کرده است.

 

 

وی همچنین می گوید: یکی دیگر از نواقص اجرای این نمایشگاه را می توان بی دقتی برپاکنندگان در جابه جایی آثار دانست، چراکه این بی دقتی موجب شکستن برخی آثار از جمله اثر ارسالی من به این جشنواره شده که از زیبایی کار می کاهد.

امیر بیگی که با یک اثر در این جشنواره حضور پیدا کرده و به عنوان یکی از آثار برتر معرفی شده، در توضیح نمادهای به کار رفته در اثرش اینگونه به خبرنگار ما توضیح می دهد: این اثر نشان دهنده گلی است که به سمت بالا رشده کرده و در انتها به گل نشسته است که گل های باز شده آن نماد مردم ایران و پیروزی آنها در مراحل مختلف انقلاب است، و در پایین اثر نیز گلهایی که بر روی میخ ها افتاده اند نماد رشادت و شهادت مردم است.

 

 

محمد کشوری نیز یکی دیگر از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره سفال لالجین است که  حدود ۱۰ سال است در حوزه کاریکاتور و نقاشی فعالیت دارد و تنها چهار پنج ماهی است که به کار حجمی و مجسمه سازی روی آورده و علت حضورش را برگزاری جشنواره سفال می داند.

کشوری که با ۲۴ اثر در این جشنواره حضور یافته به خبرنگار بهارانه اینگونه می گوید: آثاری را که در این جشنواره شرکت داده ام تنها در طول یک ماه و نیم ساخته ام و تجربه چندانی در این زمینه ندارم.

 

 

با وجود اینکه محمد کشوری در مقابل تجربه طولانی مدت سایر شرکت کنندگان در حوزه سفال و مجسمه سازی، از تجربه پنج ماه در این حوزه برخوردار است، کارهای قابل توجهی ارائه داده به طوری که توجه و تحسین هر بیننده را به خود جلب می کند.

وی با اشاره به موضوعات ارائه شده در جشنواره سفال نقش این جشنواره را در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن بسیار موثر ارزیابی می کند و عنوان می دارد: یکی از اهداف مهم این جشنواره به انبوه رساندن آثاربرتر جشنواره است که میتواند به طور موثری به مقابله با مجسمه های وارداتی در سطح کلان بپردازد.

 

 

کشوری می افزاید: هنرمندان بومی می توانند با ساخت مجمسه هایی از اسطوره های ملی مذهبی ایران، به مقابله با اسطوره های مخرب غربی چون بتمن و مرد عنکبوتی و غیره بپردازند و با این کار خود علاوه بر الگو سازی برای نوجوانان و جوانان با تهاجم فرهنگی مبارزه کنند.

 

 

وی از استقبال پیشنهادش توسط شهردای همدان مبنی بر تبدیل شهر همدان به شهر مجسمه ها یاد می کند و بیان می کند: پیشنهادی به شهرداری همدان داده ام تا در راستای اسطوره سازی از شخصیت های ملی و مذهبی، مجسمه هایی ار آنها ساخته شود و  در مناطق مختلف شهر نصب شود که با این کار همدان به شهر مجسمه ها معروف خواهد شد و می توان گفت با قبول این پیشنهاد یک کار فرهنگی قوی انجام می شود و در عین حال یک جاذبه فرهنگی برای بازدید توریست ها در همدان به وجود می آید.

کشوری با بیان اینکه این جشنواره آنطور که شایسته است برگزار نشده، می گوید: برخی از آثار هنرمندان به دلیل بی دقتی در حمل و نقل و جابه جایی شکسته شده که این مهم سبب اختلال در انتقال پیام خالق اثر به ببینده شده است.

 

 

وی اطلاع رسانی را بسیار ضعیف ارزیابی می کند و می افزاید: به خاطر اطلاع رسانی ضعیف برگزار کنندگان این جشنواره، اینکه این جشنواره استانی است یا ملی، در هاله ای از ابهام است.

کشوری می گوید: امکانات در اختیار گذاشته برای بازدید کنندگان و افراد شرکت کننده در جشنواره بسیار ضعیف است و سالن به لحاظ گرمایشی از تجهیزات مناسبی برخوردار نیست.

 

دیدگاه شما

آخرین عناوین سایت