در پی اظهارات اخیر حمزه عبدکوند فرماندار اسدآباد مبنی بر اینکه نبود محضر طلاق در تویسرکان و مراجعه مردم این شهرستان به اسدآباد برای ثبت طلاق، علت اصلی افزایش آمار ثبت شده طلاق در شهرستان اسدآباد است، حسن ده پهلوان مدیر اداره ثبت احوال تویسرکان در گفتگو با خبرنگار رودآور توضیح داد: از آنجا که شهرستان تویسرکان چندسالی است که محضر طلاق ندارد سر دفترخانه طلاق در اسدآباد روزهای شنبه و دوشنبه به شهرستان تویسرکان آمده و امور مربوط به طلاق را پیگیری کرده و انجام می دهد و مردم تویسرکان به اسدآباد مراجعه نمی کنند.
وی افزود: گرچه این آمار در دفتری که شماره ثبت آن در اسدآباد است ثبت می شود اما به راحتی قابل تفکیک است و مسئولین دستگاه های اجرایی شهرستان اسدآباد می توانند آمار طلاق دو شهرستان را بدون هیچ مشکلی تفکیک و اعلام کنند.
مدیر اداره ثبت احوال تویسرکان در ادامه اظهار داشت: در ۹ ماهه نخست سال جاری یک هزار و ۴۵ ازدواج، ۱۶۰ مورد طلاق در تویسرکان ثبت شد.
در این خصوص سیروس قلی زاده رییس ثبت اسناد تویسرکان نیز در گفتگو با خبرنگار رودآور با اشاره به اینکه در حال حاضر چهار دفترخانه رسمی ازدواج در تویسرکان وجود دارد، گفت: با توجه به فوت سر دفتر طلاق تویسرکان، این شهرستان چند سالی است که محضر طلاق ندارد و سران دفاتر ازدواج هم باید شرایطی برای اخذ مجوز سر دفتر طلاق داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سردفترطلاق از بین سردفتران شاغل که حداقل پنج سال سابقه داشته باشند و یا افرادی که علاوه بر شرایط مقرر در این نظامنامه دارای ۳۰ سال باشند انتخاب خواهند شد، افزود: با توجه به این شرایط و ویژگی های دیگر و با استناد به تبصره ای در این ماده قانونی، درخواست مجوز سر دفتر طلاق برای یکی از سران دفاتر ازدواج در تویسرکان به مرکز اعلام شده است و به زودی یکی از دفاتر ازدواج تویسرکان به عنوان دفتر ازدواج و طلاق فعالیت خواهد کرد.
مطعلقه ای در گفتگو با خبرنگار ما گفت: رونوشتی از برگه ای مربوط به طلاق هم به دادگستری تویسرکان و هم به دفترخانه شماره ۳۸ تویسرکان ارسال می شود و به نظر می رسد مشکلی برای اعلام آمار مربوط به طلاق در تویسرکان وجود نداشته باشد.
* با توجه به الکترونیکی و مجهز شدن و استفاده مراکز ثبت اسناد و ثبت احوال از سامانه ثبت الکترونیکی ثبت وقایع و مواردی همچون ولادت، وفات، ازدواج و طلاق به راحتی قابل تفکیک است و مسئولین در این خصوص نباید نگرانی داشته باشند.
از آنجا که طلاق بدترین حلال است باید نگرانی اصلی مسئولین در خصوص آمار رو به رشد طلاق در جامعه باشد و برنامه های خود را در راستای پیوند هرچه مستحکم تر خانواده ها و با رویکرد کاهش طلاق در جامعه انجام دهند.
وقتی که طلاق صورت می گیرد ، عرش الهی به لرزه در می آید.این موضوع اثرات منفی زیادی را نیز در جامعه ایجاد خواهد کرد.کاهش آمار طلاق نیازمند انجام فعالیت های گسترده ی فرهنگی است.اگر قبح طلاق در بین مردم پررنگ و احیا شود ، با همچین مشکلاتی روبرو نخواهیم شد.
دیدگاه شما