به گزارش پايگاه خبري تحليلي نافع، نویسنده معتقد است با وجود اینکه آثاری درباره حضرت آخوندی نگاشته شده اما به ابعاد اجتماعی، علمی و عرفانی ایشان به اندازه کافی پرداخته نشده است.
سبک کار نویسنده در این اثر بر مبنای مشاهدات عینی نگارنده، شنیدهها از موثقین و شاگردان حضرت همدانی(ره) است.
کتاب «سیمای علم و عرفان» در دو فصل مطالب خود را ارایه کرده است. فصل نخست به زندگی استاد و شخصیتهایی که در رشد و پرورش وی نقش داشتهاند و همچنین به تجارب شخصی، شخصیت جامع و آثار و تالیفات این عالم دینی پرداخته است.
در فصل دوم کتاب نیز یکی از سخنرانیهای آیتالله همدانی(ره) آورده شده است که وی در آن با شکافتن واژه «جهاز» به فرمایشی از حضرت علی(ع) میپردازد که واژه جهاز در این سخن از حضرت علی(ع) به معنای این است که زاد و توشه سفر به آخرت را مهیا کنید و سپس به طور مفصل به این موضوع میپردازد.
آیتالله همدانی از مراجع تقلید شهر همدان است و نویسنده کتاب معتقد است که «آن بزرگوار با اینکه از نظر علمی و جامعیت در سطح عظام بزرگ بودند اما بر خلاف آن مردان خدا که در مراکز علمی قم کنار طلاب ماندند، ایشان به امر استادش حاج شیخ عبدالکریم حائری موسس حوزه علمیه قم و تقاضای مردم همدان به این استان قدم نهادند.»
آیتالله معصومی همدانی(ره) علاوه بر مقام معنوی و بعد عرفانیاش، در علوم مختلفی مانند تفسیر، فقه، اصول، ادبیات، هیئت و ریاضیات صاحبنظر بود و تاثیر وی بر حوزه علمیه و عامه مردم در خور تامل است.
نویسنده در بخشی از کتاب به موضوع مخالفت آن بزرگوار با هوای نفس میپردازد و مینویسد:«یک مرجع دینی باید مخالفت با هوای نفس را سرلوحه زندگی خویش قرار دهد و اگر خواهش دل را بر خواسته خداوند مقدم داشت، لیاقت رهبری امت را ندارد و ممکن است به جای هدایت مردم به سوی خدا، آنان را از خداوند دور کند، چون او هوای نفس را بر اوامر خدا مقدم داشته است.»
کتاب «سیمای علم و عرفان» با شمارگان هزار نسخه، در 140 صفحه و به بهای 34 هزار ریال از سوی انتشارات مصفای الوند همدان وارد بازار نشر شده است.
دیدگاه شما