به گزارش نافع به نقل از ایسنا، حمیدرضا طبیمسرور" افزود: در ادوار گذشته به دلیل نبود وجود شبکههای آب شرب مکانیزه و امروزی، نحوه آبرسانی به شهرها جهت استفادههای متفاوت شهری و آبیاری مزارع و باغات با تکنیک ایجاد قنات و کاریز انجام میشد و شبکههای داخلی قنات از معابر و کوچهها گذشته و گاهی نیز از صحن حیاط منازل و کاروانسراها و اماکن عمومی عبور میکرد.
وی با بیان اینکه مسیر قنوات و کاریزها در ادوار گذشته از نظر فنی اجرایی هم کاملاً استادانه طراحی و اجرا شده است، اضافه کرد: در این راستا با استفاده از شیب طبیعی زمین، آبهای زیرزمینی را مسافتهای طولانی بر روی سطح زمین جاری میکردند.
طبی مسرور با اشاره به اینکه متأسفانه به دلیل عدم آگاهی از وجود مکان و مسیر قنوات شهر همدان با ساخت و سازهایی که صورت گرفته مسیر بسیاری از قنوات مسدود شده است، افزود: این امر خطرات جدی برای سلامت بناهای شهری دارد که در این راستا شهرداری باید با شناسایی مسیرها و اعمال ضوابط قانونی در مراحل صدور پروانههای ساختمانی و کنترل در مراحل اجرایی آنها را احیا کند.
رئیس کمیسیون فنی، عمرانی و امور زیربنایی و املاک شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر حفظ و ایمنی قنوات شهر همدان یادآور شد: با کنترل مسیر آب و سالمسازی آب قنوات میتوان با توجه به کمبود آب از ظرفیت این قناتها در مقولههای متفاوت استفاده کرد.
طبیمسرور در ادامه همچنین بر شناسایی املاک شهرداری تأکید کرد و یادآور شد: با تکمیل بانک اطلاعاتی شهرداری همدان میتوان در ساخت و سازها از آن بهره گرفت.
املاک شهرداری هرچه سریع تر در بانک اطلاعاتی ثبت شوند
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با انتقاد از اینکه بسیاری از املاک و داراییهای شهرداری همدان در سامانه بانک اطلاعاتی ثبت نشده است، تأکید کرد: املاک و مستغلات شهرداری باید هر چه سریعتر شناسایی و به ثبت برسند.
"رضا میرزایی" اظهار کرد: ضروری است در تکمیل و به روزرسانی اطلاعات داراییها و املاک شهرداری در سیستم از دیگر افراد نیز کمک گرفته شود.
بسیاری از قنوات همدان بخاطر ساخت و ساز مسدود شدهاند
مسؤول اداره قنوات و مسیلهای شهرداری همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر اطلاعات آماری دقیقی در خصوص قنوات همدان در دسترس نیست و نقشههای قنوات مربوط به سال 47 است، اظهار کرد: بسیاری از قناتهای شهر به دلیل اینکه شناسایی نشدهاند بر اثر ساخت و ساز تخریب یا مسدود شدهاند.
"بیتا روحی" با بیان اینکه حدود 40 درصد از قنوات سطح شهر همدان شناسایی شدهاند، اضافه کرد: بیشتر این قناتها در خارج از رینگ مرکزی شهر آلودگی ندارند و در صورت شناسایی و داشتن اطلاعات دقیق از نقشه میتوان آنها را احیا و یا حفظ کرد.
دیدگاه شما